Pozdrav od novog Linux korisnika
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
Dobrodošli na forum portala linuxzasve.com. Ovo je mjesto gdje se ukratko možete predstaviti - slobodno otvorite novu temu i ukratko nam recite nešto o sebi. Također, poželjno je odmah ispuniti profil sa informacijama (Profil/Postavke, gore lijevo).
Dobrodošli na forum portala linuxzasve.com. Ovo je mjesto gdje se ukratko možete predstaviti - slobodno otvorite novu temu i ukratko nam recite nešto o sebi. Također, poželjno je odmah ispuniti profil sa informacijama (Profil/Postavke, gore lijevo).
Pozdrav od novog Linux korisnika
Pozdravlja vas novi korisnik Linux - a,ja sam Mladen . Prvi dojmovi vise nego pozitivni. Instalirao sam Ubuntu 14:04 (trusty) Kernel linux 3.13 .0 - 46 generic MATE 1.8.1 . Do sada je u kompu bio windows xp sp.3 kojeg je kcer sredila i bio je neupotrebljiv pa sam odlucio napraviti instalciju Ubuntu a. Sve savrseno lijepo radi i samo racunalo je mnogo okretnije,stabilnije i brze se odaziva na naredbe nego je to bio slucaj s xp om .Inace racunalo je dvojezgreno sa intel pentium 4 - 2,8 ghz te jednom gigom RAM a. E sad imam jedan bitan problem kojeg nikako nemogu rijesiti . Radi se o tome da nikako neznam nacin kako da racunalu pridodam tp linkov Wireless usb adapter(tl-wn 722n)Korisnicke upute nigdje ne navode i nemaju podrsku za instaliranje drivera i hardvera u linux varijanti . Samo je zastupljena windows podrska instalaciji. Pokusao sam koracima kako je to kod windows procedure ali kad ubacim usb wireless adapter u komp ne prepoznaje ga racunalo (inace prepoznaje sve usb - stikove bez problema) Usb adapter stalno svijetli zelena dioda ali na samom kompu nema odaziva! Sto napraviti da to proradi i da se moze instalirati?????? Dal postoji neki usb wireless adapter koj bi sa sigurnoscu radio na tom kompu sa Ubuntu Mate 14:04?
Re: Pozdrav od novog Linux korisnika
Dobrodošao 
.. i daj za problem sa USB WiFi stickom (ako je problem nakon što probaš ispod napisano) otvori novu temu u pripadajućem podforumu
Kaj se tiče tog TP-Linka, mislim da nemaš kaj instalirati, samo ga priključiš, klik na ikonu (indikatoru) mreže u gornjem panelu (desno), nađeš svoj router na popisu i upišeš pass i to je to......... inače sigurno out of box radi TL-WN821N)
.. i daj za problem sa USB WiFi stickom (ako je problem nakon što probaš ispod napisano) otvori novu temu u pripadajućem podforumu
Kaj se tiče tog TP-Linka, mislim da nemaš kaj instalirati, samo ga priključiš, klik na ikonu (indikatoru) mreže u gornjem panelu (desno), nađeš svoj router na popisu i upišeš pass i to je to......... inače sigurno out of box radi TL-WN821N)
Radi i to bez beda na svakoj distri koju sam probao (ukljucujuci 14.04), ja sam ga nedavno kupio i do sad jos nisam naletio na problem! Samo isprati postupak kako ti je bertone napisao..bertone je napisao/la:iako mislim da nemaš kod tog sticka kaj instalirati, samo ga priključiš, klik na ikonu mreže, nađeš svoj router na popisu i upišeš pass i to je to...
Btw. Dobro nam dosao!
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
Dobronamdošao!
Kaj si iz Vž-a i voliš aute s targa top-om ili nema veze s time?

Kaj si iz Vž-a i voliš aute s targa top-om ili nema veze s time?
Where there is a gui there's a way.
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Dobrodosao 
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
- holden
Dobrodošao!
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
- Cooleech
- Moderator
DND
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
dobrodošao
- audiosl4ve
dobrodosao. Ugodno druzenje sa Ubuntu-om