KDE SC 4.13

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

blast beat
Spol: M

Re: KDE SC 4.13

Post Postao/la blast beat »

Hibernate opciju nikada nisam koristio, nisam ni siguran šta tačno radi, a za suspend znam. Bitno mi je da namestim u Power managment-u da kada ga zatvori ode u suspend to disk, da se laptop njoj više ne čuje. Guglao sam malo, vidim da je SolydK isto imao problem ali je rešen poslednjim update pack-om. A Arch bi mi bilo najlakše staviti. :D Ali hoću da ima softver centar da može sama instlairati šta hoće pa zato gledam neki user frendly distro. :)
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Napiši skriptu za instalaciju.. koristi zenity i problem riješen :zvizdi
Uostalom, imaš onaj jogurt.. on je GUI.. valjda. :D

Edit: čini se da nije GUI :hihi
Arch Linux Install Script (BIG update, BETA verzija)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Ma kako nema hibernacije?
Hibernacija je jedan od suspend "modova" :)

slika
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
blast beat

@Cooleech
Hoću da ima ona bling bling softverski centar sa opisima programa. :D Mada ako poludim dobiće Arch i zabranu da bilo šta instalira. :D

@stefan
Sad sam se totalno pogubio. :) Jel hibernacija onda ustvari isto što i kad u Kicker-u kliknem na Suspend to disk? Guglam i ne mogu da nađem koje su razlike između Hibernacije, Sleep i Suspend to disk i Suspend to RAM opcije.
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

@blast beat

kao na sliku što je stefan ubacio, samo odabereš sleep i miran si. Meni je tako na KaOS i nema problema.

razlika između Sleep i Hibernate ti je san i zimski san (savršena usporedba :-D )
blast beat

Hajde baš ću da probam staviti Kubuntu ovih dana kada uradim prvo backup, pošto hoću da joj sve particije budu ext4. Ako bude zezao, to ga Arch i kod nje. :D Na starom kompu Debian, kod mene Arch, sestre Lubuntu, sad ovde Kubuntu, skroz smo šareni u porodici. :D
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Uvijek masinu suspendam u RAM jer mi je to najbrze. Ne cuhe se nista jer se suspenda u S3 stanje, a ne u S1. To cesto treva podesiti u BIOSu racunala. Sam suspend ne ovisi o KDEu nego Power daemonu (upower)
holden

Post Postao/la holden »

zole052 je napisao/la:
holden je napisao/la:Izgleda da Nitrux team radi nove defaultne ikone za KDE.

https://twitter.com/NitruxSA/status/468 ... 52/photo/1
nove defaultne ikone za kde? napokon da one ruzne defaultne maknu ::bravo
Jeste, iz Nitruxa su mi rekli da je to deo KDE projekta i da će biti default.
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
eQuivalent
Kontakt:

Post Postao/la eQuivalent »

E ovako ja na dva laptopa (trenutno i na trećem koji nije moj) već duži period imam instaliran Kubuntu 12.04, s tim što im je kernel 3.11 i kad zaklopim računar dao sam im opciju da spava (sleep). Radi odlično. Lenovo U510 mi se budi u roku od manje od sekunde (čim ga otvorim, on je već takoreći uključen), Asusi radi standardno kao i svaki niskobuđetni Asus (ništa ekstra brzo), bez problema.
blast beat

Hvala na savetima, ići će Kubuntu 14.04 na taj laptop pa javljam da li sve radi kako treba. Ima jadničak da se preporodi posle w7. :D
Odgovori