Hibernate opciju nikada nisam koristio, nisam ni siguran šta tačno radi, a za suspend znam. Bitno mi je da namestim u Power managment-u da kada ga zatvori ode u suspend to disk, da se laptop njoj više ne čuje. Guglao sam malo, vidim da je SolydK isto imao problem ali je rešen poslednjim update pack-om. A Arch bi mi bilo najlakše staviti. Ali hoću da ima softver centar da može sama instlairati šta hoće pa zato gledam neki user frendly distro.
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Ma kako nema hibernacije?
Hibernacija je jedan od suspend "modova"
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
@Cooleech
Hoću da ima ona bling bling softverski centar sa opisima programa. Mada ako poludim dobiće Arch i zabranu da bilo šta instalira.
@stefan
Sad sam se totalno pogubio. Jel hibernacija onda ustvari isto što i kad u Kicker-u kliknem na Suspend to disk? Guglam i ne mogu da nađem koje su razlike između Hibernacije, Sleep i Suspend to disk i Suspend to RAM opcije.
Hajde baš ću da probam staviti Kubuntu ovih dana kada uradim prvo backup, pošto hoću da joj sve particije budu ext4. Ako bude zezao, to ga Arch i kod nje. Na starom kompu Debian, kod mene Arch, sestre Lubuntu, sad ovde Kubuntu, skroz smo šareni u porodici.
Uvijek masinu suspendam u RAM jer mi je to najbrze. Ne cuhe se nista jer se suspenda u S3 stanje, a ne u S1. To cesto treva podesiti u BIOSu racunala. Sam suspend ne ovisi o KDEu nego Power daemonu (upower)
E ovako ja na dva laptopa (trenutno i na trećem koji nije moj) već duži period imam instaliran Kubuntu 12.04, s tim što im je kernel 3.11 i kad zaklopim računar dao sam im opciju da spava (sleep). Radi odlično. Lenovo U510 mi se budi u roku od manje od sekunde (čim ga otvorim, on je već takoreći uključen), Asusi radi standardno kao i svaki niskobuđetni Asus (ništa ekstra brzo), bez problema.