Hvala kolega, taj argument da `41. treba ostaviti `41. i da treba gledati u budućnost naprosto prečesto čujem zadnjih dana, da me progoni slutnja da je u pitanju eskapizam.
A taj eskapizam - to je zgodna i dobra stvar, počesto mu pribegavam.
Na žalost bojim se da stvar nadrasta mogućnosti volje da se ne vidi i ne čuje, i da mi sopstveni glas unutra ne da mira. Hoću da kažem šta mislim. Čak i ovde ipak ste mi najbliži, susedi.
Naravno da život ide dalje, da nije kraj sveta, i da idemo dalje. Ali eto mene je sramota, i računam - bolje da to izbacim iz sebe.
Rasprave o politici
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Rasprave o politici
Vjerojatno kinezi imaju najviše programera, ne sumnjam da imaju odlično školstvo, imaju sigurno najviši priljev novca, sigurno i da rade na tome da istjeraju američki windows, pa donekle i android. Ali gdje je rezultat, kada?
Tko živi u nadi umire u gov....
Bez daljnjeg da i politika ima prste u tome, no veliku ulogu ima i softverska ovisnost o nekim programima bitnim za neki posao.Jeremija je napisao/la:... sigurno i da rade na tome da istjeraju američki windows, ....
Ovih dana radimo na tranziciji cca 50 racunala sa xp na win10, i ogromni su problemi sa poslovnim apk ( vezane uz core job, carinu, poreznu,knjigovodstvo... ) a prebacivanje na linux bi dotuklo poslovanje te tvrtke ( jer suradjuju sa pola planete kroz te apk koje postoje samo za win ).
Iz takvih i sl razloga je zasada utopija nekakva masovnija tranzicija na linux u poslovnim ili drzavnim krugovima.
.
Kakve veze ovo ima sa ovim topicom? Bolje da je odogovor na ovo pitanje epski dobar jer sam 3 sekunde od toga da topic zaključam i sve nove postove obrišem.Jeremija je napisao/la:Vjerojatno kinezi imaju najviše programera, ne sumnjam da imaju odlično školstvo, imaju sigurno najviši priljev novca, sigurno i da rade na tome da istjeraju američki windows, pa donekle i android. Ali gdje je rezultat, kada?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Nešto si prenervozan za nedjeljno veče...shrike je napisao/la:...
Kakve veze ovo ima sa ovim topicom? Bolje da je odogovor na ovo pitanje epski dobar jer sam 3 sekunde od toga da topic zaključam i sve nove postove obrišem.
Meni komentar od kolege djeluje da je htio reći da polika ima ugromni utjecaj na čisto poslovne odluke, i u tom kontekstu gdje bi se trebalo raspravljati o prevelikom utjecaju politike nego u ovakvoj temi ?
Ja sam u svojoj replici mu pokusao ukazati da mozda tu i nije toliko politika kriva....
.
Misovo?!! Da li je ovo forum gdje svatko može uljudno iznositi svoje mišljenje ili uljudno pitati nešto što bih volio saznati?shrike je napisao/la:Kakve veze ovo ima sa ovim topicom? Bolje da je odogovor na ovo pitanje epski dobar jer sam 3 sekunde od toga da topic zaključam i sve nove postove obrišem.Jeremija je napisao/la:Vjerojatno kinezi imaju najviše programera, ne sumnjam da imaju odlično školstvo, imaju sigurno najviši priljev novca, sigurno i da rade na tome da istjeraju američki windows, pa donekle i android. Ali gdje je rezultat, kada?
Hajde dobro i ovo moram pojasniti, i pisati esej, a mislio sam da je jasno pitanje.
Nedavno sam nešto negdje pročitao da Kina radi na tome, čak na sveučilištima pokušavaju. I kako mislim da ovdje ima upućenijih ljudi od mene o tome, pa sam predpostavio da se podrazumijeva da komentar spada u politiku. Točnije u geopolitiku.
Čisto ljudski pitam o Kini pošto me zanima.
A ne želim otvarati novu temu kada ih i ovako ima previše, i čemu otvarati novu temu, ako sam našao odgovarajuću temu?
Ma znaš šta, zaključaj temu, radi šta hoćeš. Ti imaš moć i gospodari svemira.
Evo koliko IT nema veze s politikom (svježa vijest).
http://www.advance.hr/vijesti/kraj-onli ... -obavezno/
Tko živi u nadi umire u gov....
Topic zaključan kao što je odavno trebao biti.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!