TOP TEMA: Debian fan club

Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

max360se
Spol: M

Re: Debian fan club

Post Postao/la max360se »

I sad reci da nije rock solid :D :ljubav
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
max360se

:banana
Updateao GRUB, sad vise nije onaj od openSUSE, zaboravio sam kako ovaj ozbiljnije i zapravo ljepse izgleda :D
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
shicy

Post Postao/la shicy »

max360se

Shicy je napisao/la:kul stvar
http://wiki.debian.org/SimpleBackportCreation
:thumbs
shicy

Post Postao/la shicy »

trebalo bi vidit kako to funkcionira na duže staze :)
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Prema Distrowatchu wheezy ima KDE 4.8.4. Planira li se preći na 4.9 ili je već u freeze-u?
Naumio sam ga probati kad izađe, ali veliki hendikep bi bio da ne koristi KDE 4.9 :(
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
zole052

Post Postao/la zole052 »

stefan je napisao/la:Prema Distrowatchu wheezy ima KDE 4.8.4. Planira li se preći na 4.9 ili je već u freeze-u?
Naumio sam ga probati kad izađe, ali veliki hendikep bi bio da ne koristi KDE 4.9 :(
nekako mi bas nema logike, ipak je 4.9.2 tek izasao da je 4.9.4 u opticaju ajde... ali znaju oni sta rade, ne brini se za njih....
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
shicy

Post Postao/la shicy »

u Sidu je 4.8.4...mislim da Wheezy neće imati 4.9
možda u backportsima bude...
ali, mislim da ti je, za desktop, najbolje koristit Testing ;) a u njega će 4.9 kad tad doći :)
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

nisam ja za Testing. Ovako bih ja poredao moje prioritete:
  • Stabilnost
  • Novije verzije
  • Brzina (jer imam relativno dobar hardware)
Zato i koristim openSUSE - jer mi omogućuje da kvalitetno odradim posao.
A Debian mi je uvijek imao ogroman potencijal, i moram ga isprobati kad-tad. Međutim, mislim da je prevelik korak napravljen sa KDE-om 4.9 da bih se vraćao na 4.8.
A Testing mi zvuči da bi mogao imati problema (stabilnost). Koliko je sid stabilan u odnosu na opensuse?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
shicy

Post Postao/la shicy »

Sid iliti Unstable...zna se zalomit neki jači bug, pošto paketi nisu istestirani kao u Testingu ili Stableu...
Po nekoj logici, openSUSE je stabilniji od Sida, pa nije openSUSE nekakav Ubuntu ili ne znam ti ja šta rofl
Sid se ne preporuča, barem ne službeno, za glavni OS.

Sid koristim tek nekih tjedan, dva pa ne bi zna, donekle objektivno, procijenit stabilnost...osobno nisam imao nikakvih problema u ovom kratkom roku ;)
Odgovori