TOP TEMA: Debian fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Debian fan club
I sad reci da nije rock solid

Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Updateao GRUB, sad vise nije onaj od openSUSE, zaboravio sam kako ovaj ozbiljnije i zapravo ljepse izgleda
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Shicy je napisao/la:kul stvar
http://wiki.debian.org/SimpleBackportCreation
trebalo bi vidit kako to funkcionira na duže staze 
Prema Distrowatchu wheezy ima KDE 4.8.4. Planira li se preći na 4.9 ili je već u freeze-u?
Naumio sam ga probati kad izađe, ali veliki hendikep bi bio da ne koristi KDE 4.9
Naumio sam ga probati kad izađe, ali veliki hendikep bi bio da ne koristi KDE 4.9
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
nekako mi bas nema logike, ipak je 4.9.2 tek izasao da je 4.9.4 u opticaju ajde... ali znaju oni sta rade, ne brini se za njih....stefan je napisao/la:Prema Distrowatchu wheezy ima KDE 4.8.4. Planira li se preći na 4.9 ili je već u freeze-u?
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
u Sidu je 4.8.4...mislim da Wheezy neće imati 4.9
možda u backportsima bude...
ali, mislim da ti je, za desktop, najbolje koristit Testing
a u njega će 4.9 kad tad doći 
možda u backportsima bude...
ali, mislim da ti je, za desktop, najbolje koristit Testing
nisam ja za Testing. Ovako bih ja poredao moje prioritete:
A Debian mi je uvijek imao ogroman potencijal, i moram ga isprobati kad-tad. Međutim, mislim da je prevelik korak napravljen sa KDE-om 4.9 da bih se vraćao na 4.8.
A Testing mi zvuči da bi mogao imati problema (stabilnost). Koliko je sid stabilan u odnosu na opensuse?
- Stabilnost
- Novije verzije
- Brzina (jer imam relativno dobar hardware)
A Debian mi je uvijek imao ogroman potencijal, i moram ga isprobati kad-tad. Međutim, mislim da je prevelik korak napravljen sa KDE-om 4.9 da bih se vraćao na 4.8.
A Testing mi zvuči da bi mogao imati problema (stabilnost). Koliko je sid stabilan u odnosu na opensuse?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Sid iliti Unstable...zna se zalomit neki jači bug, pošto paketi nisu istestirani kao u Testingu ili Stableu...
Po nekoj logici, openSUSE je stabilniji od Sida, pa nije openSUSE nekakav Ubuntu ili ne znam ti ja šta
Sid se ne preporuča, barem ne službeno, za glavni OS.
Sid koristim tek nekih tjedan, dva pa ne bi zna, donekle objektivno, procijenit stabilnost...osobno nisam imao nikakvih problema u ovom kratkom roku
Po nekoj logici, openSUSE je stabilniji od Sida, pa nije openSUSE nekakav Ubuntu ili ne znam ti ja šta
Sid se ne preporuča, barem ne službeno, za glavni OS.
Sid koristim tek nekih tjedan, dva pa ne bi zna, donekle objektivno, procijenit stabilnost...osobno nisam imao nikakvih problema u ovom kratkom roku