freeOpen.net / Aquaticy

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
gMajstor

Re: freeOpen.net

Post Postao/la gMajstor »

dakle, sto se tice vlastitih postova, pa razmisljao sam u tom smeru, ali ... ako zaista mislis da je to odlicna stvar bice reseno :)
A za youtube, zaista moram da pregledam da ne bi doslo do raznoraznih komplikacija.
iweb
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la iweb »

Smije se embeddati video bez problema.
Jedino ako checkboxa autor videa da se ne može embeddati, javi error.
Pogledaj ovo: http://freecode.com/projects/autoembed

Što se tiče autopostanja, možeš cronati skriptu koja parsira RSS feedove navedene u profilu i automatski posta nove linkove s njih.
gMajstor

Omogućio praćenje i samog sebe, dakle samo treba da se klikne na Follow na svom profilu :) i onda imate svoje objave na svom zidu :) mislim da je ovo ok, jer možda neko ne želi da prati samog sebe :)
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

OK. To može proći. Ali za takvu informaciju trebaš i FAQ sekciju da ljudi znaju pronaći što žele.
Inače,
SukoLZS has been upload this video
Ako se ne varam, trebalo bi pisati:
SukoLZS has uploaded this video
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

I ako ima nekog ovdje da to koristi, javite pa da vas dodam.
(Samo, nemojte očekivati preveliku aktivnost od mene ;) )
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

gMajstor, koliko se ti sad s ovim što imaš možeš povezati s nekim od većih igrača?
Jer ako ovo ostane samo ne tebi i još par pojedinaca, teško da ćeš išta uspjeti napraviti. Imaš 85-90% završeni posao, sve ti je pod slobodnom licencom i treba ti netko tko će to dignuti na višu razinu. Jer ako ostane na ovom, mala šansa je da ćeš prikupiti više korisnika, a bez korisnika je svaka društvena mreža mrtva.
Ne znam kome bi se trebao obratiti. Možda FSF-u ili tako nekom?
Ovdje ostaješ na lokalnoj razini. Računaj da u cijeloj regiji imaš jedno tisuću-dvije Linuxaša od kojih bi možda mogao dobiti 5-10% za sebe u najboljim uvjetima. Što je premalo. A sve izvan regije ti je u biti zatvoreno dok god neko veći ne stane iza tebe i pogura te.
gMajstor

Pa iskren da budem teško, a to je i meni najveći problem sad. Veći igrači (ako misliš na kompanije koje stoje iza distribucija i pojedinih programa) nemaju interesa, jer par povratnih mailova koje sam dobio svi su se sveli na pare. Dakle, nemaš jaku finansijsku zaleđinu i konstrukciju, nisi im zanimljiv. Dakle ukratko slobodan i otvoren softver se takođe sveo samo na pare.
S početka je više nas radilo na ovom projektu, mada je ideja bila moja, ali vremenom su se ljudi osuli, prestali da ulažu trud da bilo šta pokrenu i sve se svelo na sistem, ako želiš nešto da uradiš uradi sam ili čekaj do iznemoglosti. neki su čak hteli da kompletno zatvorimo mrežu (da ne može da se uđe nikako u nju, ako nisi registrovan) što je u poptunosti protivno celokupnoj ideji, mada bi na taj način mreža znatno brže živnula. A još što je čudnije, je to da polovina ljudi koji su radili na ovoj mreži s početka, koristi isključivo Windows. Bilo kako bilo to je sad prošlost.
Mreža je kako si i sam naveo 90% kompletna, nedostaju sitnice, koje će biti ugrađene u mrežu kad se pređe na veći server, a da bi se prešlo na veći server, mora da se poveća posećenost (opet pare i sponzori) ... sve u svemu, ukoliko se uskoro ne pojavi neko od većih igrača (ne finansijski, već samo da preporuče) sve će ovo stajati na mestu.
Dobar primer je npr LinuxZaSve, posle članka o ovoj mreži znatno se povećala poseta (ipak ste jači igrač na ovim prostorima), bilo je npr tekstova i na nekim drugim portalima, ali nisu doneli neke veće rezultate. U svakom slučaju, vreme će pokazati pravi put :)
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

A ja planiram napisati opet neki tekst o freeopen.netu. Samo bi volio ako bi mogao probati rijesiti onih par stvari sto sam ti naveo da recenzija bude pozitivna i da ljudi ostanu nakon sto se prvi puta prijave.
Ako sad napisem neku recenziju, neces imati bas neke velike koristi od toga.
Inace, to rasipanje ljudi je velik problem takvih projekata. U pocetku vas ima hrpa, a onda se polako osipaju i ostane vas samo par koji se ubijaju da se sve provede kako treba. I zato dosta FLOSS projekata propadne. Tesko je odrzati kriticnu masu ljudi i uz to stalno imati priljev novog kadra koji je zainteresiran za suradnju.
LZS je valjda jedan od rijetkih dugozivucih projekata na ovim podrucjima. A i ne znam kakvim smo mi cudom toliko dugo ostali zivi i aktivni.
gMajstor

Ja mislim da je sad bolje rešeno dodavanje sadržaja.
Ovih dana bih trebao rešiti da se umesto koda ubacuje link za youtube video, a što se tiče kratkog sadržaja ... e to je već visoka nauka :D kako rešiti a da bude funkcionalno npr poput facebooka. Onaj deo sa strane je osmišljen po sistemu kao kod twittera, dodaš kratak opis i ako želiš dodaš link (u opis), a npr deo koji bi preuzimao naslov, sliku plus kratak opis ... ako neko ima ideju kako bi to moglo da radi (ali da bude funkcionalno kao na FB, dakle da može sadržaj da se doda sa svakog sajta) nek javi.
I da treba da uradim kompletan opis sajta, čemu koja funkcija služi, kako radi itd ... a ima jaaako puno mogućnosti.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Pokusaj makar nesto preko RSS-a. Manje-vise sve stranice ga imaju. Pa da pokupi makar jedno 200 znakova s njega uz prvu sliku i to je rjesen poso.
Odgovori