Problemi i nedostaci GNU/Linuxa

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: Problemi i nedostaci GNU/Linuxa

Post Postao/la Lutherus »

Stvarno mi nije jasno zašto ljudi pokušavaju napraviti od Linuxa Windows. . To uopće nisu dva slična sustava. Linux nije nikad ni zamišljen da bude Windows. AAAAAAAA!!!!!!!!!! Brain fuck!!
Cooleech
Moderator
Spol: M

Post Postao/la Cooleech »

Slušajući ovakve komentare, počinjem shvaćat što su pojedinci govorili o poticanju nekoga na prelazak na Linux. Iskreno, moram priznat da sam bio pošteđen većine ovakvih komentara. Ili su ljudi nastojali bit kulturni ili su sa Linuxom dobili sve što im treba ili nisu psihotični.. ne znam. :zbunjen
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

Zamisli ovo, zamisli ono ... Nemam ja šta da zamišljam. Nego treba podržati distribucije poput Ubuntua ili MInta, koje zaista grabe napred i de bi se mozda i proizvođaci programa upustili u proizvodnju određenih komercijalnih programa za tu distriibuciju, a na taj način doprineli i celoj Linux zajednici. Ili nekako, na neki način podržati Wine da se što bolje razvija, kako bi donosio zaista kvalitetne rezultate.
Jednostavno, da bi se stekao što veći broj korisnika, moraju da postoje progami koji će nešto i raditi. Isto tako, mora mnogo toga da radi bez dodatnih podesavanja, driveri od grafickih sa kojima Linux najvise muku muci, naterati proizvođače da ih proizvedu, jer smo mi platili pošteno tu karticu i treba da nam takartica bude funkcionalna, dakle taj driver nije besplatan ... Ima puno stvari koje bi unapredile Linux.
Svi shvataju da Linux nije Windows i to vam je pomalo otrcana fraza, ali jednostavno shvatite, da ljudima nije bitno kako sta radi, vec sta to moze i da uradi.
Lutherus

Pa ako želiš podržavati wine, zašto onda ne reportaš bugove, zašto ne maintainaš kako što radi,kako nešto natjerati da radi, neki lakši naćin za nešto upogoniti?
zole052

Post Postao/la zole052 »

gMajstor je napisao/la:Zamisli ovo, zamisli ono ... Nemam ja šta da zamišljam. Nego treba podržati distribucije poput Ubuntua ili MInta, koje zaista grabe napred i de bi se mozda i proizvođaci programa upustili u proizvodnju određenih komercijalnih programa za tu distriibuciju, a na taj način doprineli i celoj Linux zajednici. Ili nekako, na neki način podržati Wine da se što bolje razvija, kako bi donosio zaista kvalitetne rezultate.
Jednostavno, da bi se stekao što veći broj korisnika, moraju da postoje progami koji će nešto i raditi. Isto tako, mora mnogo toga da radi bez dodatnih podesavanja, driveri od grafickih sa kojima Linux najvise muku muci, naterati proizvođače da ih proizvedu, jer smo mi platili pošteno tu karticu i treba da nam takartica bude funkcionalna, dakle taj driver nije besplatan ... Ima puno stvari koje bi unapredile Linux.
Svi shvataju da Linux nije Windows i to vam je pomalo otrcana fraza, ali jednostavno shvatite, da ljudima nije bitno kako sta radi, vec sta to moze i da uradi.
:thumbs
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Lutherus je napisao/la:Stvarno mi nije jasno zašto ljudi pokušavaju napraviti od Linuxa Windows. . To uopće nisu dva slična sustava. Linux nije nikad ni zamišljen da bude Windows. AAAAAAAA!!!!!!!!!! Brain fuck!!

Mene samo zanima da li se uopće (i koliko) ljudi infojmiraju prije nego prihvate/prijeđu na linux??? Dobra 2-3 mjeseca sam kopao po netu, informirao se o nastanku, grafičkim okuženjima, namjeni, uoptrebi, razlikama, čak sam iz knjižnice posuđivao (zastarjelu) literaturu na tu temu.
Gubio sam se i nalazio u ispitivanju nekoliko različitih distri, stjecao prva iskustva, pa se hrabro odlučio za dual boot. Probleme (većinom moja greška) sam rješavao metodom pokušaja i pogreške.
Trebalo mi je GODINU DANA da upogonim egzotičnu web kameru (kad sam je već otpisao), a terminal sam prvi put upalio prije mjesec dana zahvaljujući ekipi (fala ekipa!): :thumbs
http://www.linuxzasve.com/naucite-radit ... enom-retku

Poruka: u oviakvim raspravama je mnogo zle krvi samo zbog neznanja i neinformiranosti (opet podsjećam, razljutili ste Lutherusa! sbatine ). Tko ne želi učiti, otkrivati nove stvari i pomagati drugima, neka radije ostane gdje jest. Nitko se ne rađa s velikim znanjem, treba samo malo truda. Savršen OS ne postoji, linux ima mnogo vlastitih problema i dvojbi, ali zbog onoga što sada znam nema ništa više nije isto.

“The perfect operating system is out there”.
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Lutherus

Ma nitko me nije razljutil. Svatko vuće na svoju stranu, sve je više zahtjeva a sve manje ljudi koji rade i znaju raditi a onda se priča kak neradi ovo, neradi ono, ovo bi ovak ono onak. Ne moraš kao pojedinac raditi patcheve, ispravljati bugove, pisati kod ali dovoljno je da reportaš bugove koje uočiš, da developerima daš povratnu informaciju ali od pričanja uokolo kako ništa nevalja se neće ništa ni promjeniti. Npr, izađe novi K3B i ne kreša se. Ekipi bi bilo lakše nešto popraviti ako im se reporta bug nego ako se krene uokolo pričati kako K3B neradi a zapravo im se nije ni omogučilo da dobiju povratnu informaciju.
charuga
Spol: m

Post Postao/la charuga »

Lutherus je napisao/la:Ma nitko me nije razljutil. Svatko vuće na svoju stranu, sve je više zahtjeva a sve manje ljudi koji rade i znaju raditi a onda se priča kak neradi ovo, neradi ono, ovo bi ovak ono onak. Ne moraš kao pojedinac raditi patcheve, ispravljati bugove, pisati kod ali dovoljno je da reportaš bugove koje uočiš, da developerima daš povratnu informaciju ali od pričanja uokolo kako ništa nevalja se neće ništa ni promjeniti. Npr, izađe novi K3B i ne kreša se. Ekipi bi bilo lakše nešto popraviti ako im se reporta bug nego ako se krene uokolo pričati kako K3B neradi a zapravo im se nije ni omogučilo da dobiju povratnu informaciju.
e tako vidis , sada govoris o problemima koje linux ima . a to je i bila tema , a ne slicnost ili razlika izmedju prozora i linuxa.

siguran sam da ima jos problema i nedostataka a i siguran sam da nema na ovom forumu nitko tko bi mogao dati vise informacija o tome od ljudi koji su ipak nekako napredniji korisnici.

upravo bas poput odina ;)
Lutherus

Evo onda jedan. Full HD reprodukcija.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Lutherus je napisao/la:Ma nitko me nije razljutil. Svatko vuće na svoju stranu, sve je više zahtjeva a sve manje ljudi koji rade i znaju raditi a onda se priča kak neradi ovo, neradi ono, ovo bi ovak ono onak. Ne moraš kao pojedinac raditi patcheve, ispravljati bugove, pisati kod ali dovoljno je da reportaš bugove koje uočiš, da developerima daš povratnu informaciju ali od pričanja uokolo kako ništa nevalja se neće ništa ni promjeniti. Npr, izađe novi K3B i ne kreša se. Ekipi bi bilo lakše nešto popraviti ako im se reporta bug nego ako se krene uokolo pričati kako K3B neradi a zapravo im se nije ni omogučilo da dobiju povratnu informaciju.

Želiš reći: koliko uzmeš toliko i vrati? Mislim da je upravo to ljepota linux zajednice - sloboda, učenje, dijeljenje i pomoć, jer linux koristiš zato što to voliš i želiš. :thumbs
Svatko može nekako pripomoći; netko pisanjem koda, a netko jednostavnom pomoći ili savjetom početnicima. Svi katkad možemo pritisnut gumb "report bug"....
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Zaključano