Ubuntu - acpi

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

cybervd
Spol: M
Kontakt:

Re: Ubuntu - acpi

Post Postao/la cybervd »

Folija je plastična. Ali na temperaturu utječe i vanjska temperatura. Valjda :misli .
cybervd
Kontakt:

Post Postao/la cybervd »

Bok!

Htio sam vam reći još jednom hvala za pomoć. Neće me biti forumu neko vrijeme, odlazim na odmor. Pozdrav svima!
cybervd
Kontakt:

Post Postao/la cybervd »

Poslao sam mail u M San servis i evo što sam dobio kao odgovor:

Bojan Mlakar, Servis-prijenosnika.

Poštovani g. Vdović,

Vaš notebook ima u sebi sistem za hlađenje koji je dostatan za rashlađivanje unutrašnjosti cijelog uređaja. Prilikom njegovog rada, normalno je da on stvara određenu temperaturu. Ako uređaj koristite pravilno i ako se on prilikom rada nalazi na čvrstoj podlozi koja omogućava protok zraka sa svih strana, sistem za hlađenje će to imati pod kontrolom. Koristite li uređaj na koljenima, krevetu.......u tom je slučaju sistem bespomoćan i hladit će koliko god bude mogao ali bezuspješno.

Što se tiče rupica za hlađenje; to ovisi o modelu uređaja. Svaki model je drugačije projektiran i otvori za cirkulaciju zraka se nalaze na različitim mjestima, ima ih više ili manje, neki su uži neki širi...

Plastična folija koju ste vidjeli ispod RAM-a je folija koja štiti donji dio matične ploče. S obzirom da Vam je notebook u jamstvu, ne preporučamo njezino trganje, jer automatski ostajete bez jamstva. Ista stvar je i sa bušenjem i bilo kakvim preinakama koje proizvođač nije predvidio i koje nisu obavljene u ovlaštenom servisu.

Vezano za externo hlađenje s USB napajanjem; dali se isplati, ostaje na Vama da procijenite (različitih su cijena, veličina....). U servisu ih nikada nismo koristili jer nemamo potrebe za time, smatramo da je uređaj takav kakav je, sam sebi dovoljan (naravno, ako ga ispravno koristimo). Spaljivanje USB porta je jako rijedak problem, i može se dogoditi da ga spali bilo koji uređaj (ext optika, stick...)

Sve eksperimente na Vašem uređaju, na žalost moramo ostaviti Vama na dušu.

Moja preporuka je (tim više što je uređaj u jamstvu):

Ako smatrate da se uređaj doista grije više nego bi trebao, pošaljite ga k nama na servis, navedite simptome koje ste uočili i Vaše kontakt podatke. Serviseri će nad njim izvršiti dijagnostiku i ako je potrebno izvršiti popravak.

Za sva ostala pitanja Vam stojimo na raspolaganju

Srdačan pozdrav

Bojan

Dok sam u manualu o laptopa našao sljedeće:
Privitak/ci
upozorenje.jpg
(28.14 KiB) Preuzeto 899 puta.
Odgovori