Iz nekoliko prethodnih postova zaključujem da treba biti mlad i školovan da bi se moglo instalirati Arch, te ako si windows korisnik onda si gotovan i glupan po defaultu (jer ćeš se samo nasmijati kad vidiš Arch wiki). Ipak znam nekoliko slučajeva koji opovrgavaju prethodne izjave. Možete reći da su to iznimke koje potvrđuju pravilo.
Kao jedan primjer mogu navesti jednu osobu koja je windows korisnik, gamer, a linux (Ubuntu) ima na jednoj particiji i to samo ako bi ponekad zatrebao nekakav troubleshooting da vidi jel ga windowsi zezaju ili je hw.
Onda je vidio kod mene Arch i KDE i odlučio instalirati. Rekao je da mu postupak izgleda mukotrpan i pitao ima li što jednostavnije. Predložio sam mu ArchBang. Nažalost, nakon instalacije ArchBanga imao je nekih problema s tastaturom. Nije htio to istjerivati, jer je instalacija trajala nekoliko minuta, a on je ionako isprobavao, pa je skinuo Arch, pratio Beginners guide i instalirao bez ikakvih problema uključujući i KDE za jedno popodne. Ima 35 godina i 3 razreda srednje trgovačke.
Prvo i osnovno što treba shvatiti ako se želi biti imalo napredniji korisnik bilo kojeg OS-a je da se mora naučiti minimum engleskog. Taj minimum se ne odnosi samo na "hi, how are you doing... nice boobs" nego na pojmove i termine koji se koriste u informatici. Sve je na engleskom, cijeli svijet ga koristi i samim time vjerojatnost da će se izguglati rješenje problema na engleskom je nemjerljivo veća nego ako to pokušavate na hrvatskom. Naravno, ako ne postoji ni mrvica volje i strpljenja da se nešto nauči, onda bolje okaniti se ćorava posla. Mislim, što god radili u životu - KISS

1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch