Gle sve oko DE je stvar navike.Iskreno opće mi svejedno dal mi sad na Archu kde,gnome,xfce,dwm,ratpoison ili već nekaj.terminal je tu,pacman radi isto,yaourt je tu i radi,svi alati koje trebam su tu sa terminalom i rade isto,firefox radi,mplayer radi,mpd uopće nije briga kakav desktop imam, jedino mi fali sa dwm-a tiling kad sam na nekom drugom sučelju.
Ubuntu 11.04 - hvalospjevi,kritike,razočaranja i ostalo
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
Lutherus
Re: Ubuntu 11.04 - hvalospjevi,kritike,razočaranja i ostalo
Ako češ xfce onda definitivno Gentoo.Slackware nema službeno GNOME
imaš comunity buildove ali Slackware službeno ne podržava GNOME.Why?It`s simple.Patricku u njegovoj ženi se ne sviđa.Ružan im je i ima previše paketa koje ne vole.
Gle sve oko DE je stvar navike.Iskreno opće mi svejedno dal mi sad na Archu kde,gnome,xfce,dwm,ratpoison ili već nekaj.terminal je tu,pacman radi isto,yaourt je tu i radi,svi alati koje trebam su tu sa terminalom i rade isto,firefox radi,mplayer radi,mpd uopće nije briga kakav desktop imam, jedino mi fali sa dwm-a tiling kad sam na nekom drugom sučelju.
Znam dobro da Slackware nema službeno GNOME (davna Patrickova odluka) nego u instalaciji ima KDE i "cholesterol desktop" Xfce kao ponudu. U prijašnjem postu sam se nespretno izrazio, želio sam reči da neki timovi imaju manje ljudi koji pakiraju i pripremaju određene desktope i zato možda ne mogu zadovoljavajuće ispraviti neke bug-ove što je bio jedan od razloga zašto je Patrick odlučio maknuti GNOME iz službene distribucije.odin je napisao/la:Ako češ xfce onda definitivno Gentoo.Slackware nema službeno GNOMEimaš comunity buildove ali Slackware službeno ne podržava GNOME.Why?It`s simple.Patricku u njegovoj ženi se ne sviđa.Ružan im je i ima previše paketa koje ne vole.
Ne znam koliko je Gentoo Xfce bolji od drugih ali pretpostavljam da je na razini Arch Linuxa.
Jedini community build koji nešto radi u pogledu GNOME-a za Slackware je GNOME SlackBuild (GSB), mislim na ažuriranje, prvi su ponudili GNOME 3 za ostale ne znam da li nešto rade na tome.
To je jedan od razloga zašto ne volim tu distribuciju, zbog Patrickovog preseravanja.Why?It`s simple.Patricku u njegovoj ženi se ne sviđa.Ružan im je i ima previše paketa koje ne vole.
Neke distribucije će se dodatno potruditi ispolirati GNOME, Xfce, KDE. S tim u vezi, Kubuntu je dugo godina bio katastrofa za korisnike koji su željeli KDE. Tiling KDE 4 podržava odavno.Gle sve oko DE je stvar navike.Iskreno opće mi svejedno dal mi sad na Archu kde,gnome,xfce,dwm,ratpoison ili već nekaj.terminal je tu,pacman radi isto,yaourt je tu i radi,svi alati koje trebam su tu sa terminalom i rade isto,firefox radi,mplayer radi,mpd uopće nije briga kakav desktop imam, jedino mi fali sa dwm-a tiling kad sam na nekom drugom sučelju.
http://www.youtube.com/watch?v=faOQAgapQYQ
Naravno da ti je na Archu svejedno kada on nema neko predefinirano defaultno desktop sučelje.
-
Lutherus
Vidiš po meni je to jedna od blagodati Slackwarea.Maknuli su gnome umjesto mene.
Za mene je to nedostatak.odin je napisao/la:Vidiš po meni je to jedna od blagodati Slackwarea.Maknuli su gnome umjesto mene.