Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx
Skinuo sam Lucid. Problem mi je što ga ne mogu vrtiti na virtualki. Otvori mi onaj početni zaslon s Ubuntu logom, i ekran se zacrni i stoji tako dok ne ugasim. Probao sam i preko USB-a, ali isti problem. Učitava par minuta i onda mi javi nešto kao: "No bootable media found." S CD-a još nisam probao. Neznam što je. ISO sliku sam skinuo sa ubuntu.com, tako da ne bi trebala imati grešku.
I još nešto. Što mislite dali bih trebao imati velikih problema s Lucidom na Intelovom chipsetu? Ustvari na laptopu imam skoro sve Intelovo: grafička, chipset, procesor.. Na Koali nisam imao skoro nikakvih problema, pa me zanima dali se što drastično promjenilo na Lucidu što se tiče podrške za Intel?
I još nešto. Što mislite dali bih trebao imati velikih problema s Lucidom na Intelovom chipsetu? Ustvari na laptopu imam skoro sve Intelovo: grafička, chipset, procesor.. Na Koali nisam imao skoro nikakvih problema, pa me zanima dali se što drastično promjenilo na Lucidu što se tiče podrške za Intel?
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
- vuksamotnjak
- Spol: M
Kako da na Linuxu Mint 9 (on ima veze s ubuntom kao što svi znamo) uvedem opcije koje sam imao prilikom bootup-a...u ubuntu sam odabrao F6 i onda sam označio opcije neznam napamet koje ali su opcije bile vezane s problem koji sam imao a taj je da prilikom boota samo sam dobio crni ekran ili terminal....problem je naravno bio riješen F6-->i označavanje 3-4 postavke
) nadam se da će te razumijeti što bubam ovdije 
Hugo probaj ovo što sam ja isprobao, i to preobaj s LiveCD-om tako češ sigurno znati na čemu si
Hugo probaj ovo što sam ja isprobao, i to preobaj s LiveCD-om tako češ sigurno znati na čemu si
オープン思考....Linuxを使う=オープンWikiの [url]wiki.open.hr[/url](すべての情報を持って)
एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
-
The Acacia Strain
što se tiče virtualke, probaj skinut neki drugi .iso pa instaliraj. ja sam bio isprobao dok je bio beta1, dakle na debianu sam imao virtualbox i tamo je radilo...Hugo je napisao/la:Skinuo sam Lucid. Problem mi je što ga ne mogu vrtiti na virtualki. Otvori mi onaj početni zaslon s Ubuntu logom, i ekran se zacrni i stoji tako dok ne ugasim. Probao sam i preko USB-a, ali isti problem. Učitava par minuta i onda mi javi nešto kao: "No bootable media found." S CD-a još nisam probao. Neznam što je. ISO sliku sam skinuo sa ubuntu.com, tako da ne bi trebala imati grešku.
jednako vrijedi i za chipset... barem što se mene tiče
- Suko
- Site Admin
Provjeri i iso koji si skinuo s neta.Hugo je napisao/la:Skinuo sam Lucid. Problem mi je što ga ne mogu vrtiti na virtualki. Otvori mi onaj početni zaslon s Ubuntu logom, i ekran se zacrni i stoji tako dok ne ugasim. Probao sam i preko USB-a, ali isti problem. Učitava par minuta i onda mi javi nešto kao: "No bootable media found." S CD-a još nisam probao. Neznam što je. ISO sliku sam skinuo sa ubuntu.com, tako da ne bi trebala imati grešku.
Ne mora biti da je 100% ispravan ako si skidao s Ubuntuove stranice.
Nekad se i takav pokida prilikom skidanja s neta.
Pogledaj ovaj link s HOW-a. Tamo ti piše kako se to provjeri.
Provjerio sam i valja. Probat ću spržiti na CD, pa tako pokrenuti.Suko je napisao/la:Provjeri i iso koji si skinuo s neta.
Ne mora biti da je 100% ispravan ako si skidao s Ubuntuove stranice.
Nekad se i takav pokida prilikom skidanja s neta.
Pogledaj ovaj link s HOW-a. Tamo ti piše kako se to provjeri.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
OMG ili kako bi nasi stari rekli , fala dragom bogu
znam da bi vecina vas rjesila moj "problem" u 5 minuta-koliko je i meni na kraju trebalo
, ali kada covjek ne zna onda ne zna i mozes ga.........
tvrdoglavost se je opet isplatila a i naucena je vazna lekcija , nema potrebe za trazenjem rjesenja na nekim drugim stranicama jer na wiki hr sve fino i ljepo pise
znam da bi vecina vas rjesila moj "problem" u 5 minuta-koliko je i meni na kraju trebalo
tvrdoglavost se je opet isplatila a i naucena je vazna lekcija , nema potrebe za trazenjem rjesenja na nekim drugim stranicama jer na wiki hr sve fino i ljepo pise
Ma HOW je zakon! Meni pomogne svaki drugi dan! Skoro svaki drugi dan.
Neki dan sam prčkao nešto po particijama, i s*ebao grub. Pokrenuo sam Ubuntu 9.10 Live CD, spojio se na net, odmah otišao na HOW, i našao rješenje. Fino popravio grub, i to je to.
Prije toga sam prčkao nešt s printerom, i umrežavanjem, i opet mi je HOW pomogao. HOW je zakon!
Prije toga sam prčkao nešt s printerom, i umrežavanjem, i opet mi je HOW pomogao. HOW je zakon!
Meni na mintu to radi.CaM je napisao/la:Uspio sam i ja nac nesto sto mi ne radi.
Vezano je uz zvuk.
Na 9.10 kad sam pokazivac misa stavio na neki MP3 on je poceo svirat a na ikoni tog mp3-a se pojavio kao oblacic, sad se isto pojavi taj "oblacic" ali nema zvuka. Inace datoteka svira kad je pokrenem u playeru (duble klick).
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Istina, trebao sam pričekat barem još mjesec dva pa onda instalacija na HDGrof je napisao/la:Ak provrtite n postova unatrag i sami ćete vidjeti da se priča ponavlja ama baš iz svakog releasea u release. Svi se čudimo kak neka distra radi kljakavo kad izađe, a svi smo opet svjesni i znamo da se distre ustabile tek nakon prvog mjeseca kako izađu.Starter je napisao/la:otišla mi je konekcija za net. Ovo je trebala biti i dalje beta kava
stoga, molim...
Ali nemogu se suzdržat pa da me ubiš