openSUSE 11.2

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
stefan
Moderator
Spol: M

Re: openSUSE 11.2

Post Postao/la stefan »

Što skidate 64 ili 32 bitnu verziju?
Ja sam na poslu stavio 64bit DVD ali nisam ga stigao zaprziti :(
Ima li netko nekakva isksustva glede 64 i 32 bit openSUSE-a?
Ja sam do sad bio na 64 i nisam ni probao 32.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Imam osjecaj da su svima ocekivanja velika..
cak i veca nego glede ruga_se ubuntu-a 9.10
openSUSE preuzima pole position? ;)
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

stefan je napisao/la: cak i veca nego glede ruga_se ubuntu-a 9.10
nije pristojno smijati se retardiranom djetetu.. :mrgreen:
Zadnja izmjena: glaskoncILLa, dana/u 12 stu 2009, 17:39, ukupno mijenjano 1 put.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

glaskoncILLa je napisao/la:
stefan je napisao/la: cak i veca nego glede ruga_se ubuntu-a 9.10
nije pristojno smijati se redardiranom djetetu.. :mrgreen:
rofl rofl
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
The Acacia Strain

Post Postao/la The Acacia Strain »

stefan je napisao/la:Imam osjecaj da su svima ocekivanja velika..
cak i veca nego glede ruga_se ubuntu-a 9.10
openSUSE preuzima pole position? ;)
ja se ovoj distribuciji uvijek više nadam nego ubuntuu, ma da sam više godina na ubuntu nego na suse
ubuntu mi je zadnji koji me ugodno iznenadio bio 8.04, tako da sve ove distribucije koje sada imam su mi ok, a od suse uvijek imam velika očekivanja i dosad nikad nije razočarao (sad češ vidjet kad ga ureknem :mrgreen: )
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
pingu

Post Postao/la pingu »

glaskoncILLa je napisao/la:nije pristojno smijati se redardiranom djetetu.. :mrgreen:
A od koga je to dijete nastalo? ruga_se :mrgreen:

Nešto malo o SiSI. Dobro je što je Novell dao KDE ekipi da se razmaše, neka ih ostavi da rade svoj posao a ne da birokrati i PR menađeri vode igru. To je onaj dobar stari KDE SuSE kakav svi znamo. Geeko je stavljen na strateška mjesta (KMenu i window titlebar), nek se zna da je ovo openSUSE. Fontovi su out of the box zaglađeni. Nema potrebe za kemijanjem. Firefox je integriran u KDE (Save_as dijalog) ali koristi QtCurve temu, dok OOo nativnu Oxygen, ikone u spomenutim programima su također Oxygen. Prisutan je KIO Slave sysinfo:/ (U Konqueror ukucajte sysinfo:/). Ništa nije prepušteno slučaju. Stavljen je GIMP, koji prilikom startanja ima splash screen brandiran u openSUSE-ovu temu:

slika

U home direktoriju se nalazi opensuse_kdequick_en.pdf kratki vodič, dobra stvar za početnike, da se snađu sa osnovnim aplikacijama i općenito KDE 4 sučeljem. Također openSUSE napravi predefinirane direktorije Documents, Downloads, Music, Pictures, Videos... KDE-ov System Settings je preimenovan u Configure Desktop (Personal Settings).
Dolphin po defaultu ima uključenu Expandable folders opciju, MplayerThumbs, također prisutan. Network Manager je nativan Qt od KDE-a dok npr. fedora KDE 4 network manager ima GTK+ od Gnome-a.

openSUSE 11.2 je odlična KDE 4 showcase distra (openSUSE je bio korišten kao prikaz alpha verzija KDE 4 pod nazivom "KDE Four Live"), koja može svakoj KDE centričnoj distri biti uzor.

P.S.Potrebno je dodatno instalirati kodeke. Fali mi terminus-font za Konsole terminal.

P.P.S. možda bi bilo dobro da su umjesto Black on White šeme, stavili Linux Colors ili Dark Pastels za Konsole i da je Monospace veličine 10 umjesto 8. :)

openSUSE 11.2 KDE 4 :thumbs2

A sada install. :komp
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

pingu je napisao/la: A od koga je to dijete nastalo? ruga_se :mrgreen:
pa neki kazu da je to debianova sestra, ali buduci da je to musko ime, rekao bih da je to zapravo debianov gay bratic, crna ovca u obitelji.. :mrgreen:
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
kova-ng

Post Postao/la kova-ng »

skinuo, isprobao i oduševio se, prije sam kde4 isprobavao na ubuntu tj. kubuntu i bilo je ful sporo, ovo je 10 puta bolje
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
hes

Post Postao/la hes »

pingu je napisao/la:
glaskoncILLa je napisao/la: P.S.Potrebno je dodatno instalirati kodeke.
A gdje naći kodeke?
The Acacia Strain

Post Postao/la The Acacia Strain »

openSUSE 11.2 kix assssss!!!!!!!!!! :mrgreen:
prvo sam se tokom dana zezao s KDE verzijom, ali ni ovaj KDE mi ne odgovara... jednostavno imam neku averziju prema tom KDE-u da je to čudo (al mogu reć kako je ovo najbolji KDE koji sam isprobao).
no zato GNOME verzija je mrcomočna :mrgreen: :mrgreen:
uf joj... toliko mi se open šuška svidio da sam kompletan laptop posvetio njemu, kakav dual, triple... uf...
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
Odgovori