Linux Sucks

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

valent
Spol: M
Kontakt:

Re: Linux Sucks

Post Postao/la valent »

simke je napisao/la:ja samo moram reci da mi se cini da je linux toliko sfusan da je to strasno.

pola toga je polovicno napravljeno.
Mozda bi se ponekada i slozio s takvim izjavama, ali bez konkretnih primjera teško... ajde daj se makar malo potrudi napisati nešto konkretno, ali vrlo konkretno, tako da se takav slučaj može lagano reproducirati a je tipa "moj susjed mi je rekao da je njegovom prijatelju prestalo ______ radit ..."
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

valent je napisao/la:
simke je napisao/la:ja samo moram reci da mi se cini da je linux toliko sfusan da je to strasno.

pola toga je polovicno napravljeno.
Mozda bi se ponekada i slozio s takvim izjavama, ali bez konkretnih primjera teško... ajde daj se makar malo potrudi napisati nešto konkretno, ali vrlo konkretno, tako da se takav slučaj može lagano reproducirati a je tipa "moj susjed mi je rekao da je njegovom prijatelju prestalo ______ radit ..."
sad su me nazivcirali mp3 plejer, ni jedan ne radi kak spada
xmms - neprebcuje kad stiskam tipke za desno i lijevo, ono da ode napreijed 5 sec.
audicius - zbloka kado otvorim cd koji je sripan u jednu stvar, i ima u nekako popis pjesama da kad se sprzi opet budu stvari.
exaile - isto problem sa prebacivanjem pjesne naprjed nazat.
amarok - isto kdprebacujem naprjed nazat, spaja zvukove, ono probusi mi usi.

ni jedan neraid glatko, ni bllizu.

samo primjer
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
zole052

Post Postao/la zole052 »

valent je napisao/la:
iza.coska je napisao/la: Da, nije sve tako crno bijelo, ali cinjenica je da mi pod linuxsom pol hardware-a ne radi, nema postenog CAD softwarea, filmovi trzaju ili im je kvaliteta ocajna, flash je katastrofa. Nije da imam slab komp jer sam cak i vistu stavio i tamo sve ide normalno, iako imam samo 1GB rama ali radilo je. Onda sam probavao razne distribucije (ubuntu, debian, suse, fedora) i na svima je bila ista katastrofa samo sa razlikom da je yast spor tolko da pocne bolit glava.
Šteta što nisi negdje blizu Osijeka, baš bih htio vidjeti gdje to tebi trzaju fimovi, flash ne radi i slično jer to sve meni radi savršeno!
Filmovi znaju trzati zbog compiza, mnogi problemi se javljaju zbog njega ipak nije jos stigao do verzije 1.0.
I ja imam isti problem, u nekim distrama se javlja cesce u nekima rjedje ali je uvijek zbog compiza.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Markec

Post Postao/la Markec »

kaj mislite o tome da prijeđete na kde na kwin meni se čini da kwin sada bolje radi od compiza uredno i lijepo je ispoliran za kde.
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Markec je napisao/la:kaj mislite o tome da prijeđete na kde na kwin meni se čini da kwin sada bolje radi od compiza uredno i lijepo je ispoliran za kde.
U svim slučajevima do sad mi je compiz glađe radil od kwin-a.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
valent
Kontakt:

Post Postao/la valent »

zole052 je napisao/la: Filmovi znaju trzati zbog compiza, mnogi problemi se javljaju zbog njega ipak nije jos stigao do verzije 1.0.
I ja imam isti problem, u nekim distrama se javlja cesce u nekima rjedje ali je uvijek zbog compiza.
Compiz je jedna velika debela BETA ;) Koliko vidim u Fedori 10 je zadnja verzija compiza 0.7.8, više sam ga puta pokušao koristiti ali za sada više štete od njega nego koristi. Pa već i ptice na granama pjevaju da kada nešto trza prvo treba ugasiti Compiz pa onda ponovo tesitrati.

Dakle izjave da gledanje filmova ne valja na linuxu jer trzaju (dok je upaljen compiz) su razina bedastoče kao da netko kaže da mu ne zna zašto ali ga svaki puta kada gurne odvijač u utičnicu opali struja ;)

Compiz još nije spreman za korištenje, čekajte verziju 1.0 pa onda probajte ponovo gledati filmove s upaljenim compizom, do onda gasite compiz ako želite gledati filmove.
valent
Kontakt:

Post Postao/la valent »

Markec je napisao/la:kaj mislite o tome da prijeđete na kde na kwin meni se čini da kwin sada bolje radi od compiza uredno i lijepo je ispoliran za kde.
Potpisujem, meni kwin efekti ne smetaju ničemu i puno mi stabilnije rade od compiza, no to ovisi o hardveru, ja na svemu imam intel grafičke kartice. Ovisno o hardveru takva su i iskustva ljudi...
zole052

Post Postao/la zole052 »

To je sve jako relativno i izgleda da ovisi od slucaja do slucaja, meni je kwin znao jako trzav biti dok recimo compiz radi malte ne savrseno osim ove "SITNICE" sto trzaju filmovi :mrgreen:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Nije problem toliko u compizu i kwinu, koliko u grafičkim drverima i X-ima. Da je ovo zadnje dvoje dobro, ne bi ni ovo prvo dvoje stvaralo probleme ;)

+1 na ovo da compiz radi bolje od kwina, no zato

+5 na ovo da je bolje bez 3D efekata (trenutno) :mrgreen:
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
valent
Kontakt:

Post Postao/la valent »

simke je napisao/la: xmms - neprebcuje kad stiskam tipke za desno i lijevo, ono da ode napreijed 5 sec.
Nije mi bilo lijeno pa sam instalirao xmms i Exaile, dok audacious i amarok već imam instaliran.

xmms - dok svira glazba pritiskom na lijevu ili desnu strelicu preskace se glazba po 5 sekundi bez ikakvog problema
simke je napisao/la: audicius - zbloka kado otvorim cd koji je sripan u jednu stvar, i ima u nekako popis pjesama da kad se sprzi opet budu stvari.
A hebate, prvo se moras nauciti koristiti pravilnim terminima, tko bi tebe mogao razumjeti kada pricas ovako. Dakle ako sam te dobro razumio problem je u .cue datoteci u kojoj je zapisano gdje koja "stvar" pocinje i zavrsava ako je cijeli mix cd ripan u jedan mp3 a ne da je svaki pojedini track jedan mp3 file.
right?

CUE datoteke se NE koriste za reprodukciju u mp3 playerima, to im nije svrha! već ako želiš pomoću cue datoteke snimiti audio cd s odvojenim trackovima.

No svejedno postoje pluginovi koji omogučavaju korištenje cue datoteka za reprodukciju... da li si instalirao audacious cue plugin? Nije ni čudo da se smrzne ako nemaš taj plugin instaliran...
simke je napisao/la: exaile - isto problem sa prebacivanjem pjesne naprjed nazat.
Za Exaile postoje 2 plugina za keyboard shortcute, da li si bilo koji od njih instalirai podesio shortcute?
simke je napisao/la: amarok - isto kdprebacujem naprjed nazat, spaja zvukove, ono probusi mi usi.
da se ne ponavljam... jesi li pogledao opcije, instalirao i podesio pluginove...?
simke je napisao/la: ni jedan neraid glatko, ni bllizu.
samo primjer
kao što sam i mislio, problem nije u sotveru nego negdje između tipkovnice i stolice ruga_se rofl
Odgovori