TOP TEMA: Linux Mint fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: TOP TEMA: Linux Mint fan club
Tako sam otprilike i mislio da stvari stoje.
Malo više ipak naginjem KDE Mintu no Kubuntuu.
Malo više ipak naginjem KDE Mintu no Kubuntuu.
Where there is a gui there's a way.
- blast beat
- Spol: M
Šta god da odabereš nećeš pogrešiti, skoro pa isto iskustvo. Znam da je Kubuntu bio prilično dobar ranije, isprobavao sam ga.
Dakle, bitnija razlika je u Mintovom update sistemu koji radi po kategorijama paketa (sigurniji i testiraniji paketi, pa sve do novi i ne testirani paketi) koje možeš sam podesiti želiš li ih ili ne. Od verzije 17.1 Mint updaterom ćeš moći lakše odabrati i verziju kernela koju OS koristi. Općenito je GUI aplikacija za instalaciju paketa drugačija na svim Mintima u odnosu na Ubuntu.Fugu je napisao/la:Vidim da se spominje KDE Mint, a i razmišljam o nastavku svog distrohopinga sekundarne distre.
Očito ovaj Mate nije za mene, pa bi možda probao i kakav KDE ubuntoid.
E sad, nikad nisam baš shvatio konkretnu razliku između Kubuntua i Minta KDE.![]()
Zna li tko?
Mint se veže na LTS verziju ubuntua, ali sa svakom novom "dot" verzijom (17.1, 17.2....) donosi neke bitnije nadogradnje u odnosu na čisti LTS ubuntu repo, pa će tako Mint 17.1 imati KDE 4.14. i još neke novine. Dakle Mint KDE je polu-rolling release.
Hvala na pojašnjenju.
Dakle, ako instaliram verziju 17, da li ona redovitim updateom postaje 17.1?
Pretpostavljam da ne.
I kada izlazi final verzija kde 17.jedinice, ne nađoh neki skeđl na njihovim stranicama?
Pretpostavljam da ne.
I kada izlazi final verzija kde 17.jedinice, ne nađoh neki skeđl na njihovim stranicama?
- blast beat
Da, update je dovoljan da pređeš na 17.1. Koliko znam sada treba da izađe 17.1, a 17 je već izašla pre pola godine.
Update sa 17 na 17.1 NIJE automatski, nego u update manageru dobiješ opciju na 17.1 update koju izvršiš jednim običnim klikom, no update na 17.1 nije redovno ažuriranje.Fugu je napisao/la:Hvala na pojašnjenju.
Pretpostavljam da ne.
Nema veze, sad kad je 17.1 kde vani, idućeg tjedna gazim Ubuntu Matu njime.
Bajdvej, baš sam oko podneva skinuo 17.0, sa službene stranice, valjda među zadnjima.
Isprobavao live oko sat vremena. OK je.
Bajdvej, baš sam oko podneva skinuo 17.0, sa službene stranice, valjda među zadnjima.
Isprobavao live oko sat vremena. OK je.
- calisto053
- Moderator
Grof ti je fino pojasnio - nadogradnja 17 -> 17.1 -> 17.2 itd. NIJE automatska, već imaš zasebnu opciju i korake upgradea. Sve "dot" verzije (izvrstan naziv, Grofe) dobivaju petogodišnje nadogradnje Ubuntua 14.04 LTS, ali ti ničim nisi prisiljen nadograditi sustav. Mint je postao neka vrsta pseudo-rollinga.Fugu je napisao/la:Hvala na pojašnjenju.
Pretpostavljam da ne.
Đabe sam ja to lijepo i detaljno opisivao kad nitko ne pazi:
http://www.linuxzasve.com/nadogradnja-m ... 1-cinnamon
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Otvorio sam temu za tweakanje Linux Minta 17.x i započeo s upisivanjem onim tweakova koji su meni dragi i bitni.
Definitivno je zaslužio takvu temu.
Očekujem kako će se i ostatak ekipe pridružiti s tweakovima. Ja ih pišem preko GUI-a jer je Mint usmjeren običnim korisnicima, ali ako se nekome pišu samo CLI tweakove, nemam ništa protiv.
http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... 11&t=12230
Definitivno je zaslužio takvu temu.
Očekujem kako će se i ostatak ekipe pridružiti s tweakovima. Ja ih pišem preko GUI-a jer je Mint usmjeren običnim korisnicima, ali ako se nekome pišu samo CLI tweakove, nemam ništa protiv.
http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... 11&t=12230
Super ideja Grofe i jako fino za sad složeno (zamišljeno)