openSUSE 12.2

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: openSUSE 12.2

Post Postao/la Grof »

bikerbj je napisao/la:e grofe hvala...radiii....sve sam bliže da windows maknem skroz...taman dok izađe 12.3 i ja ću sve pohvatati...
Bravo! Nedaj se, a kad jednom prijeđeš neće ti više uopće biti jasno što si na Windowsima uopće tražio :)
holden
Spol: M

Post Postao/la holden »

vidim svi koristite kde na opensuseu. ima li ko da koristi gnome, i ako bih se odlučio za gnome, da li je taj 'ravnopravno' zastupan? dankišen :)
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Stav openSUSE-a je da je Gnome ravnopravan KDE-u.
Međutim, u praksi ipak malo više ljudi koristi KDE - pa podrška zajednice nije tako ravnopravna.
A što se tiče ovog foruma, stvar je još gora... Mislim da nitko ne koristi openSUSE sa Gnome-om.

Šteta, jer navodno radi vrlo dobro. Možda baš ti budeš prvi LZS gnomaš na gušteru... ;)
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

probao sam GNOME pod susetom i to kao middleware za Cinnamon. No to malo što sam koristio GNOME 3 (koji radi solidno) shvatih koliko smo GNOME 3 i ja dvije zasebne priče... općenito mi je GNOME 3 čudan koncept rada....
holden

Post Postao/la holden »

hvala na odgovorima, a evo još jedno pitanje.

pošto vidim da za mesec dana izlazi 12.3, da li je bolje sačekati to, ili skinuti 12.2 i furati još tu godinu dana?

hvala još jedanput.

edit: i još nešto - isprobavao sam KDE pre neki dan, i bio mi ružan, pa sam video da se veoma lako instaliraju teme (koliko je lakše kad ne moraš kopirati sve u one foldere, svaka im čast), i tako sam promenio sve, samo jedne stvari nisam uspeo - menu. stisnem menu, i onaj rub je bio proziran kao ostatak teme, ali unutrašnjost je još uvek bila bela sa onim plavim crtama, kao u defaultu. kako to promeniti?

hvala!
Zadnja izmjena: holden, dana/u 12 vel 2013, 15:35, ukupno mijenjano 1 put.
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

Grof je napisao/la:
bikerbj je napisao/la:e grofe hvala...radiii....sve sam bliže da windows maknem skroz...taman dok izađe 12.3 i ja ću sve pohvatati...
Bravo! Nedaj se, a kad jednom prijeđeš neće ti više uopće biti jasno što si na Windowsima uopće tražio :)

ma tvrdoglav sam ja ko mazga.....a windowsi su tu bili samo radi igara dok su klinci bili na mojem kompu
a i sam ponekad zaigrao...sad je druga priča...svatko ima svoj komp a mene igre više ne privlače ni malo
tako da ono što mene zanima mogu radit na suse-u......
prvenstveno fotografije...lagana obrada fotki je ok...
download sam riješio danas....
još ostaje subtitle editor da vidim jel je dobar kao sw u winsima
i to je to.....
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Mislim da je i subtitle editior prilicno solidan, samo se ne sjecam koji sam tocno editor koristio.
U zadnje vrijeme sve titlove koji mi trebaju nađem na netu, pa mi editor niti netreba ;)
blacx

Post Postao/la blacx »

Isprobaj ova dva. Prvi koristim za prevođenje, a drugi nekad za uštimavanje (čini mi se sličniji SW-u):
http://home.gna.org/subtitleeditor/
http://sourceforge.net/projects/subcomposer/
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

probat ću pa javim....
SuSe

Post Postao/la SuSe »

Instaliraj XBMC, gotovo da ti i ne treba nista vise za gledanje filmova, instaliraš njegov dodatak Navi-X i još ponešto. Koristio sam Gnome Subtitles... Nekako mi je bio sličan Subtitles editu sa Windowsa.
Odgovori