TOP TEMA: Arch fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
- bikerbj
- Spol: M
Re: TOP TEMA: Arch fan club
ništa onda...budem se bacio na posao....
- bikerbj
šta bi bilo bolje....stavit arch sa lts kernelom ili sa najnovijim kernelom....
meni sa intel grafikom na i5-5200U najnoviji kernel radi probleme na laptopu pa vozim lts. muci ga naime to kaj imam 3 ekrana pa se pokolje. al sem toga mislim da si s najnovijim ok stvarno. nema arch bas nekih problema
- jurastublic
Ja uvijek imam najnoviji kernel što je izgleda greška jer mi je isti prilikom zadnjeg updatea skršio sustav, probao posložiti iz chroota ali bez uspjeha - vidjet ćemo.bikerbj je napisao/la:šta bi bilo bolje....stavit arch sa lts kernelom ili sa najnovijim kernelom....
- Cooleech
- Moderator
Ja isto gonim najnoviji (ne iz testnog repoa) i nikakvih problema. :/
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Oduvijek samo najnoviji kernel. Nikada do sada nisam zbog toga imao problema. Znam da nije univerzalno pravilo, ali morao sam se javiti. 
Nema veće religije od istine!
- jurastublic
Ispričavam se, ispalo je da su krivi loši sektori na disku a ne kernel i initramfs. Pošto je chkdsk bio ok a pokazivalo je pri bootu SATA greške, mislio sam da je bug u ATA driveru. 'Bem ti systemd kad ne možeš pogledati logove k'o čojek.jurastublic je napisao/la:Ja uvijek imam najnoviji kernel što je izgleda greška jer mi je isti prilikom zadnjeg updatea skršio sustav, probao posložiti iz chroota ali bez uspjeha - vidjet ćemo.bikerbj je napisao/la:šta bi bilo bolje....stavit arch sa lts kernelom ili sa najnovijim kernelom....
Baš je dobar ovaj Arch... spaja ljude i potiče komunikaciju 
- Cooleech
- Moderator
Haha, tribaš vidit jel' ti HDD na GPT-u ili na M$-DOS particijskoj tablici.. tek onda možeš koristit moju AIS. 
EDIT1:
Updateana skripta (uklonjeni nepostojeći paketi, tj. premješteni u AUR (xf86-video-nv i xf86-video-sis)). Sad bi trebalo radit sve. Bertone, nisi mi rekao da ti je i ranije bilo izbacilo grešku. Ccc. Greška je tu bila s razlogom.
EDIT2:
https://www.archlinux.org/news/xorg-ser ... -in-extra/
EDIT1:
Updateana skripta (uklonjeni nepostojeći paketi, tj. premješteni u AUR (xf86-video-nv i xf86-video-sis)). Sad bi trebalo radit sve. Bertone, nisi mi rekao da ti je i ranije bilo izbacilo grešku. Ccc. Greška je tu bila s razlogom.
EDIT2:
https://www.archlinux.org/news/xorg-ser ... -in-extra/
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Pa greška za NV i SIS grafiku mi se nije činila bitnom jer imam Intel grafiku
Aj objasni mulcu kako iz instalacije reći disku da se formatira kao M$-DOS (kad nisam vidio da me to igdje pita) ili da to jednostavnije odradim iz druge distribucije i GPartedom pripremim particije?
Aj objasni mulcu kako iz instalacije reći disku da se formatira kao M$-DOS (kad nisam vidio da me to igdje pita) ili da to jednostavnije odradim iz druge distribucije i GPartedom pripremim particije?