Preporuka za filmove

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

calisto053
Moderator
Spol: M

Re: Preporuka za filmove

Post Postao/la calisto053 »

Vl@do je napisao/la:Možda malo kasnim szbunjen
Nikad nije kasno probuditi se :D 8-)

PS: Malo je poznato da su braća Wachowski, snimajući Matrix, zapravo bili inspirirani knjigom francuskog filozofa Jeana Baudrillarda "Simulakrum i simulacija" iz 1981. godine.
Radi se o iluzornom svijetu, lažnoj stvarnosti koja je mnogo bolja od realnosti - hiperstvarnosti. Zanimljiva je simbolika što na početku filma Neo drži baš tu knjigu u ruci. Međutim, ona je šuplja: lažna knjiga u kojoj drži pirateriju (ilegalne CD-e). Upravo to predstavlja zamjenu stvarnog svijeta stimuliranom digitalnom iluzijom koja se često puta čini stvarnijom od stvarnosti.
Mnogi filmovi i serije se bave tom tematikom, ali je Matrix vjerojatno najpoznatiji i po mnogočemu utjecajan.
Da se čovjek zapita koliko je dobro non-stop visit na internetu.... szbunjen

Koga zanima više, evo zgodan sažetak:
http://www.alfa-portal.com/kultura/jean ... cija%C2%BB

slika

slika
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
max360se

Post Postao/la max360se »

Heisenberg je napisao/la:
max360se je napisao/la:
dupin je napisao/la:Blade Runner je klasik.Mislim da je izvan ove kategorije jer taj film moraš gledati. ;) :thumbs
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Bladerunner :kava
http://en.wikipedia.org/wiki/Do_Android ... c_Sheep%3F :kava
:thumbs

Moram to pročitati :D
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
dupin

Post Postao/la dupin »

calisto053 je napisao/la:

PS: Malo je poznato da su braća Wachowski, snimajući Matrix, zapravo bili inspirirani knjigom francuskog filozofa Jeana Baudrillarda "Simulakrum i simulacija" iz 1981. godine.
Radi se o iluzornom svijetu, lažnoj stvarnosti koja je mnogo bolja od realnosti - hiperstvarnosti. Zanimljiva je simbolika što na početku filma Neo drži baš tu knjigu u ruci. Međutim, ona je šuplja: lažna knjiga u kojoj drži pirateriju (ilegalne CD-e). Upravo to predstavlja zamjenu stvarnog svijeta stimuliranom digitalnom iluzijom koja se često puta čini stvarnijom od stvarnosti.
Mnogi filmovi i serije se bave tom tematikom, ali je Matrix vjerojatno najpoznatiji i po mnogočemu utjecajan.
Da se čovjek zapita koliko je dobro non-stop visit na internetu.... szbunjen
Mislim da je to malo dublje od Baudrillarda.Film tematizira interesantne epistemičke probleme.Nećemo sada oftopičariti,ali morao sam se javiti. ;)

Vl@do,nikada nije kasno za ovakve filmove.Drugi i treći nastavak su komercijala,ali ovaj je super.
Nema veće religije od istine!
Heisenberg

Post Postao/la Heisenberg »

dupin je napisao/la: Vl@do,nikada nije kasno za ovakve filmove.Drugi i treći nastavak su komercijala,ali ovaj je super.
Imas pravo. Jedinica je vrh.
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
calisto053
Moderator

dupin je napisao/la:Mislim da je to malo dublje od Baudrillarda.Film tematizira interesantne epistemičke probleme.Nećemo sada oftopičariti,ali morao sam se javiti. ;)

Vl@do,nikada nije kasno za ovakve filmove.Drugi i treći nastavak su komercijala,ali ovaj je super.
Odlično, kolega! ;) :thumbs
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Heisenberg

Ste pogledali Skyfall? Meni je odlican :D
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Heisenberg je napisao/la:Ste pogledali Skyfall? Meni je odlican :D
Meni baš i ne. Zapravo, da ovo nije bond film vjerojanto ne bi ni završio u kinima. Sa originalnim bondom ima tek marginalno veze. srednja žalost
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
calisto053
Moderator

iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Vl@do je napisao/la:Možda malo kasnim szbunjen

Kad smo kod Matrixa... evo nešto novo od istih autora, nisam pogledao ali čini se zanimljivo:

Cloud Atlas (2012)

slika

...što se tiče serija, Revolution se čini zanimljiva, pogledao prvih par:

Revolution (2012)

slika
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Heisenberg

Cloud Atlas je isto brutalka :D
Odgovori