Rasprave o politici

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: Rasprave o politici

Post Postao/la shrike »

Ovaj strip ispod je cca. realno stanje u Hrvatskoj i objektivno ilustrira što građani stvarno percipiraju kao problem dostojan borbe i referenduma. Nakon svih filozofiranja i mišljenja, problem evidentno nije ni kapitalizam, ni HDZ/SDP, niti postoji želja radnika za povratkom u komunizam. Zašto je to tako, možemo samo nagađati, ali mislim da je najbliže istini to što je Hrvatska stvarnost najvjerodostojnije ilustrirana stanovitim kultnim stripom sa ovih prostora.

slika
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
4ndY
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Vezano za nadolazeći referendum, preporučam ovaj tekst koji s pravne strane analizira materiju. Ujedno se u njemu mogu naći jasni odgovori na neka pitanja koja su postavljena u ranijim postovima, npr. o ustavnosti ovog referendumskog pitanja.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
max360se

Post Postao/la max360se »

PunkBastard je napisao/la:Nope, jer ja ne slijedim nikoga, ne izlazim na izbore tako da ni ne nasjedam na te njihove gluposti, moj stav je ravnodušan prema svemu, ako se već nitko ne može dogovoriti za akciju protiv trenutnog stanja, ja sigurno neću jer na mene te promjene u državi nemaju baš neki utjecaj, porez za sada još nema pošto nisam zaposlen, nezaposlenost je s jedne strane imaginaran problem jer posla ima samo što "mamine maze" ne bi otišli od kuće raditi negdje u drugi grad koji je relativno daleko i što bi zahtijevalo preseljenje jer zamisli tamo nikoga ne poznaju, kod kuće im je ekipa, bili bi daleko od svega, jadda, jadda a da ne govorim o zaposlenju van zemlje. Ok, ima i pojedinaca kojima to nije toliki problem i takvi će se snaći kako znaju za posao. btw, metaforički se ovce koriste jer narod prati/vjeruje vladi kao ovce pastiru.
Pa o ovce boli briga za sve ;) ... no dobro kako ti kazes, nisi ovca.
Glasati bi morao pa makar glasao za neku minornu stranku ili unistio listic, ne glasanjem dajes svoj glas onima koji imaju veci postotak dobivenih glasova tj. presutno podrzavas ovakvo stanje.
Vjeruj mi, stanje u drzavi itekako utjece na tebe, mozda ne direktno ali indirektno da. Recimo, sada tvoje skolovanje tj. sve vezano za to i tvoj zivot placaju tvoji roditelji. Oni placaju poreze, zaradjuju placu itd.
Ima posla koliko ima, ima i dosta nesposobnih i lijenih ljudi, i to je istina ali uzmi u obzir da na forumu ima nekoliko osoba koje su vec dugo vremena bez posla (ako su nasli u zadnjih par mjeseci koliko me nije bilo, posao, cestitam) a sposobne su i voljne su raditi.

No da se vratim na glasanje, to je i glavni razlog zasto razgovor nastavljam u ovoj temi. Po meni bi glasanje trebalo biti obavezno, ukoliko ne glasas, a nemas jako dobar razlog zasto nisi, placas kaznu i to ne 100 nego 1000 kuna.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
PunkBastard

Post Postao/la PunkBastard »

Neka mi prvo daju razlog da glasam, ovako bi to bilo čisto prisiljavanje i kršenje prava glasa i slobodnog govora jer je i suzdržan glas ipak glas. I tzv. "ovce" ne boli briga za sve nego ih je itekako briga samo što slijepo vjeruju svemu što osoba na višem položaju kaže. Uzmimo za primjer prošlogodišnje prosvjede seljaka, izađu traktorima na ulice, izađu na prosvjed, dođe neki od predstavnika iz vlade, kaže biti će sve i oni svi zadovoljni odu kućama da bi opet za koji mjesec ponovili istu stvar u većem ili manjem broju. Zanimljivo je kako Hrvati ne dižu neke velike prosvjede protiv vlade ali zbog sitnica kao ploče sa čirilicom ustaju na sve strane. I mean WTF!?!?
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Zašto bih nasilno glasao za nekoga samo da glasam? Kod recimo ovog referenduma vidim zašto bih glasao, a to je specifično zato što je ovo proto-neonacistički referendum i sigurno ga ne podržavam (ako se ovako nastavi referendumi će postati čisti neonacistički). Za stranke ne glasam zato što smatram da nemam za koga. Svi su jednako nesposobni i nitko nije ponudio nikakav koherentni program, ali su zato puni doslovce šupljih i nedefiniranih obećanja. Glasanjem za nekoga zapravo postajem i sam parcijalno kriv za stvari koje ta stranka napravi. Jako malim dijelom, ali ipak kriv. Zašto? Zato što je bila parcijalno moja ODLUKA da stavim te ljude na vlast, i ono što oni urade je parcijalno onda moja KRIVNJA. Jako malo ljudi ovo razumije, ali ljudi koji odlučuju moraju odgovarati, a oni koji odgovaraju moraju moć odlučivat.

Ukratko, onaj polu-zajebantski prijedlog bi stvarno i implementirao: uvijek bi posotala opcija "nitko" i ako "nitko " pobijedi, održali bi se novi izbori sa NOVIM strankama.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
PunkBastard

Pitaj to max-a, on predlaže kazne za ne-glasanje. Osim ako njemu i govoriš ?
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
max360se

Post Postao/la max360se »

Pa uvijek se može staviti opcija nitko... samo bi se vjerojatno zakon morao promijeniti. Nemoj zaboraviti da uvijek možeš učiniti listić ne važećim i onda kad bude 40-50+% nevažećih listića.... hmm ponavljanje izbora ili nešto u tom stilu vjerojatno.
Još jedna solucija bila bi da se glasovi osoba koje nisu izašle na izbore ne dodaju stranci sa najviše glasova, a u slučaju da je N posto ne izlazaka (npr. 15%) izbori se ponavljaju ali sa drugim strankama tj. ljudima.

Po meni treba ukinuti glasanje za stranke, treba napraviti da se glasa za ljude pa onda kad recimo premijer da ostavku idu novi izbori, a ne da se dogodi kao prije par godina da stranka postavi drugu osobu.

Trebalo bi naravno uvesti i nekakav sustav "kontrole" izabranih pa tako da ako ne ispune obećanja ili ne rade dobro onda ih recimo dobro opali po đepu ili gube poziciju ili tako nešto. Uglavnom nekakav sustav koji bi istovremeno motivirao da rade.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

PunkBastard je napisao/la:Pitaj to max-a, on predlaže kazne za ne-glasanje. Osim ako njemu i govoriš ?
Naravno da sam njemu govorio.
max360se je napisao/la: Još jedna solucija bila bi da se glasovi osoba koje nisu izašle na izbore ne dodaju stranci sa najviše glasova,
ne znam da li je ovo stvarno tako, ali ako je onda je idiotski. To stvarno nema smisla.
max360se je napisao/la: Po meni treba ukinuti glasanje za stranke, treba napraviti da se glasa za ljude pa onda kad recimo premijer da ostavku idu novi izbori, a ne da se dogodi kao prije par godina da stranka postavi drugu osobu.
Hm. Ne, jer jedna osoba ne može ništa uraditi. stranka može. TO je kompleksno pitanje odgovornosti i moći. U slučaju da glasaš za osobu, to znači da i totalitet odgovornosti spada na tu jednu osobu, a ništa na stranku. ta jedna osoba bi lagano mogla biti žrtveno janje.
max360se je napisao/la: Trebalo bi naravno uvesti i nekakav sustav "kontrole" izabranih pa tako da ako ne ispune obećanja ili ne rade dobro onda ih recimo dobro opali po đepu ili gube poziciju ili tako nešto. Uglavnom nekakav sustav koji bi istovremeno motivirao da rade.
Jedna stvar koju malo ljudi kuži, je "uspjeh". Uspjeh je mjera koliko si se približio prije zadanim ciljevima. Zato "imati pare, aute i nekretnine" nije uspjeh ako si to nisi prije zacrtao. Na drugu stranu, ako si zacrtao imati stan od 20 kvadrata i plaću od 2000 kuna i to si postigao, onda si uspješan:) Kužiš di idem sa ovime? Političare bi se lagano molgo kontrolirati i držati odgovovrnima s obzirom na prije zadane ciljeve te mjerenjem koliko su ih postigle, te konzekventim nagrađivanjem ili kažnjavanjem u ovisnosti o mjeri u kojoj su se približili tim ciljevima.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

shrike je napisao/la: Političare bi se lagano molgo kontrolirati i držati odgovovrnima s obzirom na prije zadane ciljeve te mjerenjem koliko su ih postigle, te konzekventim nagrađivanjem ili kažnjavanjem u ovisnosti o mjeri u kojoj su se približili tim ciljevima.
Ofkors da bi se moglo.. treba samo posaditi kolce :twisted:
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
PunkBastard

Ja si kontam da vlast treba vratiti predsjedniku a vlada da bude samo izvršno tijelo.
Zaključano