Ubuntu - acpi

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: Ubuntu - acpi

Post Postao/la shrike »

meni se čini da je pošlo po zlu.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

shrike je napisao/la:meni se čini da je pošlo po zlu.
Ne copraj ...

ne vidim što je tu moglo ići po zlu ako nije ištekavao iz struje... to se ili flesha ili ne flesha....
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

sječam se kad sam fleshao DVD. Doduše, uradio sam to kada je već bil oviše manje jasno da će se novi trebat kupit, pa se flesahao samo djelomično. I onda su prestale sve dvd funkcije. Doduše, nije jasno da li se to desilo kao posljedica flasha ili toga što je crko sam od sebe (već su bili problemi sa prepoznavanjem, zato sam i fleshao)
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

shrike je napisao/la:sječam se kad sam fleshao DVD. Doduše, uradio sam to kada je već bil oviše manje jasno da će se novi trebat kupit, pa se flesahao samo djelomično. I onda su prestale sve dvd funkcije. Doduše, nije jasno da li se to desilo kao posljedica flasha ili toga što je crko sam od sebe (već su bili problemi sa prepoznavanjem, zato sam i fleshao)
Vidiš, sad sam se sjetio da se to i meni desilo na jednoj CD pržilici, nakon toga više ništa nije radilo, ali kad sam restartao kantu i napravio reflesh - proradilo je.
cybervd
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la cybervd »

Bok, narode!

Vidim da ozbiljno brinete za mene. :D Sve je OK! Uspješno sam nadogradio BIOS. Mogu vam reći da nisu se dogodile značajne promjene, uglavnom BIOS mi je skoro siti kao prije, jednina razlika je ta što mi u BIOS-u piše nove verzija. Drugo je sve isto, a ma baš sve! Nemreš vjerovati! rofl Ova verzija BIOS-a je napravljena zbog Viste. I stavio sam Vistu Ultimate, čisto da probam kak će se ponašati na mom laptopu. Prije, na starom BIOS-u, nakon instalacije Vista mi nije htjela raditi odnosno izvršiti boot. Totalno mi je usporila komp iako imam 2.0 GHz i 2GB RAM-a :shock: , ma teška glupost od Microsofta ruga_se rofl .Iskreno draži mi je Ubuntu, a ako već moraju biti Windozi, onda XP definitivno. XP je daleko brži OS od Viste. Sad ću se vratiti na Ubuntu :D .
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Samo daj...glavno da si ti sa nama i da je sve prošlo OK...
Da ostavi XP svakako, Vistu ni pod razno. Ja je imam na poslu (x64), ali sad ću downgradetirati na WinXP x64....
cybervd
Kontakt:

Post Postao/la cybervd »

Imam 2 pitanja:

a) Kada sam ugrađivao RAM memoriju, na poklopcu sa unutarnje strane vidio sam naljepljenu crnu plastičnu foliju. Čemu služi ta folija i da li je smijem odlijepiti :misli ? Mislim da će više zraka prolaziti kroz laptop, ne znam :roll: .Slika 01 i 02.

b)Ventilator koji hladi CPU uopće nema od kuda vući zrak, kad bi barem poklopac ima male otvore za zrak. Razmišljao sam da nekako nabavim ili barem pokušam napraviti zamjenski poklopac sa otvorima. Znam, to je teško, gotovo nemoguće napraviti.Zašto tu nisu napravili metalni poklopac, ne znam.
Privitak/ci
01.JPG
POKLOPAC OD RAM MEMORIJE SA VANJSKE STRANE
(201.13 KiB) Preuzeto 824 puta.
02.JPG
POKLOPAC SA CRNOM PLASTIČNOM FOLIJOM KOD RAM MEMORIJE
(50.87 KiB) Preuzeto 158 puta.
03.JPG
FULL ZATVORENI CPU
(115.59 KiB) Preuzeto 159 puta.
04.JPG
HARD DISK IMA METALNI POKLOPAC
(111.26 KiB) Preuzeto 158 puta.
05.JPG
CPU I SISTEM ZA HLAĐENJE
(109.32 KiB) Preuzeto 160 puta.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Ne znam kaj da ti velim...ajd da malo razmislim...
Markec

Post Postao/la Markec »

Folija služi zato da nebi došlo do kontakata s drugim čipovima, ako je nebi bilo postoji šansa da dođe do kratkog spoja i sprži ti komp.
Ja imam HP imam isto tak follije posvuda kraj čipova.

Recimo da laptop prenosis, i slučajno stavis na neko vlažno mjesto, i postoji šansa da ti prođe ta tekučina kroz poklopad ispod i začas ti se laptop sprži jer i voda može biti vodić.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Ako je folija aluminijska, onda služi kao uzemljenje od eventualnog statičkog elektriciteta...ne miči to ni pod razno...
Odgovori