Oldtajmeri, auti i slična limarija

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

max360se
Spol: M

Re: Oldtajmeri, auti i slična limarija

Post Postao/la max360se »

Joj da stvarno.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Suko je napisao/la:
shrike je napisao/la: OČEMO SLIKE!!!!!! OČE-MO SLI-KE!
Evo. (Lutherus je onaj u sredini)
slika

Koja ti je to krntija? Jel mu treba 2.5 minute do 100 km/h? Moj kadett iz 88 tuče to u svim aspektima, možemo se kladiti! Osim, naravno, ako dobiješ besplatno :)
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Do stotke ovisi o ekipi iza auta koja gura. Ako su jaki i brzo trce na nizbrdici moze i ispod dvije i pol minute.
max360se

Treba jos uracunati i otpor zraka.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Auti

Post Postao/la shrike »

Evo, i taj topic na LZS. Zapravo, započinjem ga jer sam znatiželjan oko nečega oko šajsmana :D Zanma me da l ikamioni imaju kakve blokade diferencijala, limited slip deferencijal ili ikakvu elektroniku koja pomaže u ovakvim uvjetima kada pada snjeg, mečava itd. Pitam jer bi mi imalo smisla da imaju nadprosječnu opremu budući da se razmjena dobara mora nastaviti pošto poto :D

Također, zanimljivo mi je kako pickup tržište svake godine izdaje modele sa sve veći m i većim off-road sposobnostima (zadnji ford T6 za 2012 može prelaziti 80 cm vode ) što je čista suprotnost SUV tržištu.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Suko
Site Admin

Re: Auti

Post Postao/la Suko »

scheissman

Re: Auti

Post Postao/la scheissman »

shrike je napisao/la:Evo, i taj topic na LZS. Zapravo, započinjem ga jer sam znatiželjan oko nečega oko šajsmana :D Zanma me da l ikamioni imaju kakve blokade diferencijala, limited slip deferencijal ili ikakvu elektroniku koja pomaže u ovakvim uvjetima kada pada snjeg, mečava itd. Pitam jer bi mi imalo smisla da imaju nadprosječnu opremu budući da se razmjena dobara mora nastaviti pošto poto :D

Također, zanimljivo mi je kako pickup tržište svake godine izdaje modele sa sve veći m i većim off-road sposobnostima (zadnji ford T6 za 2012 može prelaziti 80 cm vode ) što je čista suprotnost SUV tržištu.

imaju blokadu diff-a popularno zvana špera, mislim da isto i auti (bmw) imaju neznam jel dodatna oprema ili kako vec to ide .
imas i asr , zastitu protiv proklizavanja koja suradjuje sa vise stvari u kamionu. kad retarder zasteka on ga iskljuci i isto ako tempomat proklize asr ga iskljuci
normalni noviji kamioni (sleperi , tandemi, vozila za cestovni prijevoz) imaju sve blagodati poput motorne kocnice, retardera , tempomata , grijaci sjedala, frizider, grijanje retrovizora, podesavanja rezrovizora i ostalih stvari

postoje specijalna vozila, sto za prijevoz posebnih tereta sto ovi kiperi koji rade u zemlji blatu i oni imaju najcesce (npr. cetveroosovinac) ima pogon na zadnje dve osovine i moze ušperat da su te 2 osovine u blokadi , tj da se vrte obje.
ima i neka poprecna (to je isto neka posebna) koja ušpera /blokira kontra kotace na pogonskim . znaci na 1 pogonskoj desni a na drugoj ljevi i isto tako kontra pa opet drugacije vuce.
isto tako cesto (jako skupo) imaju kamioni i mogucnost pogona na prednje kotace i onda kad zapadnes palis i na prednjoj / prednjim osovinama dif i izlazis odakle hoces

(extra oprema je onaj senzor koji kad ukljucis na autoputu i mjenjas trake bez zmigavca pisti , zvoni , zveci jer misli da si zaspo , senzor napred u braniku da sam oduzme gas i koci ako se priblizavas prebrzo (nemozes zabit kamion) parking klima, i jos milion extra stvari. )

evo ti par zanimljivh klipova ako te zanima 1. patnja na cesti 2. gledaj odakle izlazi kad upali blokadu diff-a
http://www.youtube.com/watch?v=nqIlzETr ... r_embedded#!
http://www.youtube.com/watch?v=4_-snA767nA

admin +1
nepismena seljačina
nema razlike u slovima , je ije, cesto ekavica i ostali shitovi
kvocijent inteligencije je obrnuto proporcionalan sreci (thank you god iq 78 )
max360se

Novi 'spaček' dolazi 2014.
Ovaj legendarni model automobila koji je zaslužno ponio epitet ikone ponovno će se naći na tržištu, ali u obnovljenom izdanju. Nastavak je to nasljednika legendarnih modela, poput Minija, Fiata 500 i Bube.
http://netmobil.net.hr/nova-vozila/novi ... olazi-2014

Cijena će znači biti paprena, a k tome to je Peugeot pa će kvaliteta biti :bump
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

:protest_lol francuzi i kvaliteta vozila :protest_lol
max360se

Lutherus je napisao/la::protest_lol francuzi i kvaliteta vozila :protest_lol
Te dvije riječi ne idu u istu rečenicu rolf

Ti pojmovi su obrnuto proporcionalni :lol:
Odgovori