HTML5
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: HTML5
Da ali Opera jos ne.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- pootzko
- Spol: M
- Kontakt:
paaa, da, u pravu si. ali u javascript dijelu se poziva renderiranje hmtl5 canvas primitiva tako da, ima jednog u drugom i drugog u prvom.max360se je napisao/la: @pootzko
stranica je u HTML5, ali sam swarm je javascript:
možda sam trebao staviti naglasak na canvas, a ne na html5, ali srž svega je da html5 omogućuje da ovako šta bude uopće moguće napraviti na relativno "jednostavan" način (javascriptom)..
isto kao što su i sve ostale stranice napravljene u html-u, ali "sam backend" je u nekom skriptnom jeziku tipa php, ruby, python.. idu hand in hand =)
...I put on my robe and a wizard hat...
- DoDo
Evo jednog zanimljivog clanka o html-u 5. Neka vas ne smeta sto je napisan od microsoft developera (inace, covjek bi se zacudio koliko dobro IE10 podrzava html5 znacajke).
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Instalirao sam opera 1.6beta i malo išao po youtubeu i izgleda da ipak ima dosta filmića u HTML5. Sda sam odlučio napraviti eksperiment: maknuo sam flash sa sustava i želim vidjeti kako će se ponašati sve u idućem periodu od par tjedana. Koliko sam za sada primijetio, stranice se brže učitavaju a jubito u html5 radi glađe.
EDIT:
CPU zauzeće je tu negdje, ali se ipak osjeti da je ovo glađi rad.
EDIT:
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Ja dosta koristim youtube, pa nebi htio jos riskirati.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
-
gMajstor
Ne bih opet da pametujem, ali ljudi kakve vi to kante imate?????
p.s. (za administraciju ideja za obrazac za popunjavanje profila) mozda je dobra ideja da na svoj potpis svako stavi svoju konfiguaciju i dal ima desktop ili laptop računar. Jer stvara se pomalo lažna slika o nekim stvarima (provereno).
p.s. (za administraciju ideja za obrazac za popunjavanje profila) mozda je dobra ideja da na svoj potpis svako stavi svoju konfiguaciju i dal ima desktop ili laptop računar. Jer stvara se pomalo lažna slika o nekim stvarima (provereno).
- DoDo
Ja sam se sa chromeom prijavio u html5 test program i od onda su mi svi, ali ama bas svi, youtube filmici u html5-u (cak i ako su embeddani od drugih stranica, osim facebook-a - on nekako forsira flash).shrike je napisao/la:Instalirao sam opera 1.6beta i malo išao po youtubeu i izgleda da ipak ima dosta filmića u HTML5. Sda sam odlučio napraviti eksperiment: maknuo sam flash sa sustava i želim vidjeti kako će se ponašati sve u idućem periodu od par tjedana. Koliko sam za sada primijetio, stranice se brže učitavaju a jubito u html5 radi glađe.
EDIT:
EDIT:
Ako imas neku noviju graficku, enableaj gpu acceleration u chromeu pa ce ti zauzece cpu-a pasti. Ako chrome detektira nvidiju onda bi on to trebao po defaultu ukljuciti, no na amd-u treba overrideati blacklistu.
Zadnja izmjena: DoDo, dana/u 22 stu 2011, 12:08, ukupno mijenjano 1 put.
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
-
Lutherus
Procesor : Intel core i7 2600K 3,4 GHzgMajstor je napisao/la:Ne bih opet da pametujem, ali ljudi kakve vi to kante imate?????
Matična : Asrock Z68 Extreme4 Gen3
Ram : Corsair 16 Gb ( 4x4 Gb )
Grafika : MSI GTX 560
HDD : sistemski - WD 160GB ( u planu zamjena sa SSD )
pohrana - WD 2TB
CPU hladnjak : Scythe Mugen3
Napajanje : CORSAIR TX 750W
Pržilica : LG Blueray
Dodaci : Razer Deathadder, Chicony mehanička tipkovnica, 24" Philips monitor
Laptop
AMD Thurion X2 2,3 GHz
4 Gb RAM
320 Gb WD HDD
ATI x3200 grafika
Broadcom whireless
15,6"
mislim da nije kanta
- DoDo
4 i kusur godine star laptop (HP nx9420):gMajstor je napisao/la:Ne bih opet da pametujem, ali ljudi kakve vi to kante imate?????
Intel Core 2 Duo @ 1.83 GHz
3 GiB RAM
120 GB OCZ Vertex 2 SSD
ATi Mobility Radeon x1600
Intel wireless
17''
godinu i pol star desktop PC:
Procesor: Intel Core i5 670 BOX @ 3.46 GHz
Maticna: ASUS P7P55 LX
RAM: Corsair 8 GiB (4x2 GiB)
Grafika: ASUS GeForce GTX 470
HDD sistemski: Falcon II 64 GiB SSD