[ZBIRNA TEMA] GMail - pitanja, problemi...

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Suko
Site Admin
Spol: M

Re: gmail mi hakiran?

Post Postao/la Suko »

Meni na mail znaju doći jako osjetljivi dokumenti i ne bi baš volio da se netko dočepa moje lozinke.
Ako se mailom samo dopisuješ s frendovima i rodbinom, onda nema problema.
Ali, ako ti mail treba za posao, onda ti nije baš svejedno.
meema
Spol: Ž
Kontakt:

Post Postao/la meema »

pa to svakako...ali u tom slucaju naravno da ces si zastiti account a ne staviti pass abc12345 lol...ali mi je smjesno kad vidim da klinci od 13god cmizdre jer im je netko upao u msn ili gmail, ili ne daj boze u fejs, i tako to...ah, big deal, napravi novi :D
... I'm not weird, I'm limited edition ... :hepihepi
/Zoran\

Post Postao/la /Zoran\ »

meema je napisao/la:.......... a ne staviti pass abc12345 lol.............
kak mi znas lozinku? :shock:

:D
"How come things that happen to stupid people always happen to me?" -- Homer
meema
Spol: Ž
Kontakt:

Post Postao/la meema »

hahahahahhahahahaha to je i moja :nee

sjecam se da kak sam cesto zaboravljala pass za logiranje na net, onda sam stalno zvala SZK da mi kazu novu, i jednom mi je lik stavio tak nes, 123abcd ili nekak slicno, i opet sam zaboravila :D hahaha
... I'm not weird, I'm limited edition ... :hepihepi
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

jeb vas,tak set kak moj sused.
sused,je dobra lozinka za wireless 20r$\5F## ?
naravno da ne.a zakaj?pa upravo si mi ju rekelXD
pootzko
Kontakt:

Post Postao/la pootzko »

meema je napisao/la:pa to svakako...ali u tom slucaju naravno da ces si zastiti account a ne staviti pass abc12345 lol...ali mi je smjesno kad vidim da klinci od 13god cmizdre jer im je netko upao u msn ili gmail, ili ne daj boze u fejs, i tako to...ah, big deal, napravi novi :D
donekle si u pravu.. ali osim što je stvar principa (ti u startu toleriraš takvo ponašanje što nije u redu i što odašilje apsolutno krivu poruku), tu je i problem identity thefta.. ok, kod nekog od 13 godina to ne znači gotovo ništa (preozbiljno), ali kod odraslih ljudi to može imati velike posljedice na život. ljudi danas iz čistog konformizma imaju sve na jednom mjestu, sve centralizirano - i kada im se neko toga dočepa, može stvašta. nisu to bezazlene stvari i najveći problem i je što ljudi to sve tako olako shvaćaju.
...I put on my robe and a wizard hat...
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Ja imam nekoliko mail-ova, i na svakom mi je različita lozinka, i iskreno, jako mi je stalo do njihove sigurnosti. :)

Pa mijenjam lozinku na svim e-mailovima svakih mjesec dana, i niti jednom nije manja od 10 znakova, i koristim uglavnom mala i velika slova, i brojke, a na glavnom e-mail računu koristim lozinku od 20 znakova, uključujući i one simbole (!"#%$). :D

Ne želim doći u situaciju kao moj prijatelj, kojemu su provalili na Gmail račun, a nakon toga i na Facebook, i još neke online servise, jer su svi bili povezani s Gmail računom. A kasnije mi je rekao da mu je lozinka za mail bila datum rođenja.. rofl
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Evo, upravo na Twitteru pročitah:
"The only secure password is the one you can't remember." :D
Markec

Post Postao/la Markec »

Ima jedna aplikacija za usb stick, recimo usb stickom odes na tuđi kompjutor i samo ga drzis bar 20 sec ili više neznam točno i program sve šifre skopira na usb stick. Program radi samo za windows, pa nije ni čudo da večina windows korisnika završe kao žrtva provale na face, mail itd.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

pootzko je napisao/la:
sa stajališta sigurnosti konformizam je nešto vrlo loše.. ili ćeš biti "zadovoljavajuće siguran", ili ćeš sebi olakšat posao - koristiti manji broj jednostavnijih passworda. ja svoje passworde ni ne znam napamet (osim 3-4 komada) i za svaku stvar koristim novi.. isto tako, ne ulogiravam se gotovo nigdje osim na svom računalu gdje mi je sve ionako manje više automatizirano pa mi je svejedno..

ali ne korištenje specijalnih znakove je u svakom slučaju prilično loša praksa
Gle, ne postoji 100% sigurnost osim u snovima i alkoholinim halucinacijama.alfanumerički znakovi sa 8+ simbola nude dovoljan broj mogućih kombinacija da je efektivno nemoguće probiti šifru. Razlika između 10 000 000 000 000 i 10 000 000 000 godina potrebnih da se probije šifra nije faktor ako ti može bitno otežati logiranje na račun.
Uz to, uzmi u obzir da ako ti želim "hakirati" mail, najlakši je put neizravno preko hakiranja računala i instaliranja logera koji će mi to reći. Želim reći, korištenje specijalnih simbola je iluzija ako se usporedi sa sveukupnom kompleksijom razbijanja enkripcijskog algoritma i dobivanjem pristupa povjerljivim informacijama. Ne pričam bez veze. Ja sam na faksu dobio pristup povjerljivim dokumentima bez da sam se uopće zamarao razbijanjem šifre. Poanta sigurnosti upravo jest u tome da bude "dovoljno dobra" a ne da inzistiraš na jednom elementu sigurnosti a da na drugom kraju bude rupa veličine milky way galaksije. Da ne bude zabune, u ovom slučaj ugovorim o korištenju specijalnih simbola i tvrdnje kako će te to "osigurati", naspram sveukupne sigurnosti i mehanizama koji idu iznad ideje kvalitete šifre.
Ideja da je šifra jedina razina kvalitete je kao da tvrdiš da je jedini faktor u kupnji novog auta koliko brzo ide.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Odgovori