Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Branimir
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx
RC sam instalirao svjež, te nadograđivao redovito. Osim nepodopoština u smislu vlasničkih drivera za nvidijinu grafičku i plymoutha (koji se ne vole), nisam do sada niti jedan problem primjetio.
Ispravljen je bug iz 9.10 koji je prijavljivao grešku na jednom od diskova kava
Da, fali volume kontrola u trayu al to se lako doda preko startup applications, mada mi je za bilokakvu ozbiljnu kontrolu ionako potreban gnome alsa mixer...
Zasad sve po špagi radi, da kucnem u drvo! Brži je od 9.10, i boot i sam sustav je nekako... manje trom. U svakom slučaju gumbi na lijevoj strani su trajali 5 min dok ih nisam prebacio nazad na desnu stranu, a prvi put otkad koristim ubuntu distribucije sam zadovoljan defaultnim izgledom, tako da nisam mijenjao ni temu ni ikone, jedino font na freesans medium 9 i to je to. Također sam se isprobao docky (prije sam koristio cairo dock = sporo, ne reagira uvijek, bugovito). Docky je zakon! Jednostavan, teme su mu nenametljive i nema nepotrebnih animacija ni eyecandy - intellihide odlično radi, to je to - launcher na koji se lako dodaju nove elementi, također radi sa compositingom od metacitya stoga nije potreban compiz.
Ne veselim se 10.10 verziji jer će vjerojatno utrpat gnome3, a nije baš da mi se sviđa (vizualno), neka ovaj LTS lijepo održavaju i ja zadovoljan!
Ispravljen je bug iz 9.10 koji je prijavljivao grešku na jednom od diskova kava
Da, fali volume kontrola u trayu al to se lako doda preko startup applications, mada mi je za bilokakvu ozbiljnu kontrolu ionako potreban gnome alsa mixer...
Zasad sve po špagi radi, da kucnem u drvo! Brži je od 9.10, i boot i sam sustav je nekako... manje trom. U svakom slučaju gumbi na lijevoj strani su trajali 5 min dok ih nisam prebacio nazad na desnu stranu, a prvi put otkad koristim ubuntu distribucije sam zadovoljan defaultnim izgledom, tako da nisam mijenjao ni temu ni ikone, jedino font na freesans medium 9 i to je to. Također sam se isprobao docky (prije sam koristio cairo dock = sporo, ne reagira uvijek, bugovito). Docky je zakon! Jednostavan, teme su mu nenametljive i nema nepotrebnih animacija ni eyecandy - intellihide odlično radi, to je to - launcher na koji se lako dodaju nove elementi, također radi sa compositingom od metacitya stoga nije potreban compiz.
Ne veselim se 10.10 verziji jer će vjerojatno utrpat gnome3, a nije baš da mi se sviđa (vizualno), neka ovaj LTS lijepo održavaju i ja zadovoljan!
evo da ga i ja pohvalim.radi fino , cini mi se da ga boota puno brze nego 9.10.dosta je "leprsav" kako su neki primjetili
svidja mi se i stavio sam ga u dual boot sa sedmicom kod kceri na komp i
nema windows loadera.
pokusavao sam sve i svasta i uspijem dobiti ili sedmicu da mi dize ili lynxa
odlucio sam probati staviti open suse 11.2 i sa njim sasvim normalno radi -doduse drugacije nego sam navikao na mintu ili ubuntuu ali radi.imam ponudjeno hocu li suse ili windows1 ili windows 2 (to je vjerojatno druga tj.treca particija na disku).
nasao sam par tutorijala kako otkloniti taj "kvar" medjutim ne pomaze niti jedan , uostalom svi su bili ponudjeni dok jos nije izasla finalna verzija lynxa.
cjelo jutro se zafrkavam sa tim ali nejde
svidja mi se i stavio sam ga u dual boot sa sedmicom kod kceri na komp i
nema windows loadera.
pokusavao sam sve i svasta i uspijem dobiti ili sedmicu da mi dize ili lynxa
odlucio sam probati staviti open suse 11.2 i sa njim sasvim normalno radi -doduse drugacije nego sam navikao na mintu ili ubuntuu ali radi.imam ponudjeno hocu li suse ili windows1 ili windows 2 (to je vjerojatno druga tj.treca particija na disku).
nasao sam par tutorijala kako otkloniti taj "kvar" medjutim ne pomaze niti jedan , uostalom svi su bili ponudjeni dok jos nije izasla finalna verzija lynxa.
cjelo jutro se zafrkavam sa tim ali nejde
otišla mi je konekcija za net. Ovo je trebala biti i dalje beta kava
Ak provrtite n postova unatrag i sami ćete vidjeti da se priča ponavlja ama baš iz svakog releasea u release. Svi se čudimo kak neka distra radi kljakavo kad izađe, a svi smo opet svjesni i znamo da se distre ustabile tek nakon prvog mjeseca kako izađu.Starter je napisao/la:otišla mi je konekcija za net. Ovo je trebala biti i dalje beta kava
stoga, molim...
- Suko
- Site Admin
Ko što je već i Grof rekao; Ako hoćete stabilnost, instalirajte za dva mjeseca.
Ako hoćete probati, ali ništa za ozbiljno, instalirajte sad.
Meni ne pada na pamet na važne strrojeve stavljati Lucida još najmanje mjesec do dva. Dok se kritični bugovi ne riješe.
Svaka nova distra i uvijek se ponavlja ista priča. Pustite da se bugovi istestiraju i riješe.
Tako je bilo i s Hardyem i s Intrepidom i s Jauntyem i s Koalom. Zašto bi bilo drugačije za Lucida?
I sve su na kraju (osim Intrepida) radile dobro nakon dva mjeseca.
Ako hoćete probati, ali ništa za ozbiljno, instalirajte sad.
Meni ne pada na pamet na važne strrojeve stavljati Lucida još najmanje mjesec do dva. Dok se kritični bugovi ne riješe.
Svaka nova distra i uvijek se ponavlja ista priča. Pustite da se bugovi istestiraju i riješe.
Tako je bilo i s Hardyem i s Intrepidom i s Jauntyem i s Koalom. Zašto bi bilo drugačije za Lucida?
Ali problema se nadje kod svake distre tek sto izadje ne samo kod ubuntua...Suko je napisao/la: Svaka nova distra i uvijek se ponavlja ista priča. Pustite da se bugovi istestiraju i riješe.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
-
The Acacia Strain
evo, ubuntugeek rješava neke početne probleme što se tiče lucida
http://www.ubuntugeek.com/known-ubuntu- ... ounds.html
ne koristim lucid lynx, tako da neznam jel šljakaju fixevi, probajte vi koji imate problema...
http://www.ubuntugeek.com/known-ubuntu- ... ounds.html
ne koristim lucid lynx, tako da neznam jel šljakaju fixevi, probajte vi koji imate problema...
http://www.youtube.com/watch?v=dqSsgTNRA3U
se važi ovo za novi kubuntu,da prije pitam nego ga srušim
se važi ovo za novi kubuntu,da prije pitam nego ga srušim
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
- CaM
- Kontakt:
Uspio sam i ja nac nesto sto mi ne radi.
Vezano je uz zvuk.
Na 9.10 kad sam pokazivac misa stavio na neki MP3 on je poceo svirat a na ikoni tog mp3-a se pojavio kao oblacic, sad se isto pojavi taj "oblacic" ali nema zvuka. Inace datoteka svira kad je pokrenem u playeru (duble klick). No i dalje nisam nasa nista znacajno da ne radi
Cak mi i mobilni (USB) internet radi bez intervencija (ne racunajuci onu sa unosom postavki operatera i pass)
Eto, ako neko zna rjesenje za ovo sa zvukom bit cu zahvalan.
Da, ako neko sa sporom vezom nemre skinut Ubuntu 10.04 nek me PM-a pa se dogovorimo da posaljem kopiju CD-a
Vezano je uz zvuk.
Na 9.10 kad sam pokazivac misa stavio na neki MP3 on je poceo svirat a na ikoni tog mp3-a se pojavio kao oblacic, sad se isto pojavi taj "oblacic" ali nema zvuka. Inace datoteka svira kad je pokrenem u playeru (duble klick). No i dalje nisam nasa nista znacajno da ne radi
Cak mi i mobilni (USB) internet radi bez intervencija (ne racunajuci onu sa unosom postavki operatera i pass)
Eto, ako neko zna rjesenje za ovo sa zvukom bit cu zahvalan.
Da, ako neko sa sporom vezom nemre skinut Ubuntu 10.04 nek me PM-a pa se dogovorimo da posaljem kopiju CD-a
BLOG - http://www.cmid.bloger.hr/ || My web page
Znam što je, ali ne znam trenutno popravitiCaM je napisao/la: Eto, ako neko zna rjesenje za ovo sa zvukom bit cu zahvalan.
Naime audio-preview aplikacija koja se podiže pri tom oblačiću ima volume spušten na "nula" u pulseaudiu.