Fedora 12 - sami problemi

Diskusije usko vezane uz Fedora i srodne distribucije (RHEL, CentOS...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Grof
Site Admin

Re: Fedora 12 - sami problemi

Post Postao/la Grof »

kova-ng je napisao/la:radi :D

smo mi nije jasno kak da aktiviram Desktop efekte
kad odem na system - preferences - desktop effects, pojavi mi se poruka " accelerated 3D graphic is not avalible.
Desktop effets require hardware 3D support"
kak da to aktiviram?
Ide to, ide.... bar meni, no ne preko OpenGL-a nego preko Xrender-a. Ne radi tak smooth kao OpenGL, ali meni sa nouveau driverima radi.

U KDE-u treba otići na System Settings - Desktop Effects - tab Advanced i Compositing type prebaciti na Xrender.

Ako pak koristiš nv drivere onda ništa od kompozitinga...

Što se pak tiče vlasničkih nvidia drivera, njih imaš u RM Fusion direktoriju, ali je JAKO BITNO znati koji nvidia čispet imaš, jer postoji nekoliko tih drivera.

Za instalaciju drivera i pronalaženje pravih imaš ovaj link.

Kada ih instaliraš, možeš probati sa onim mojim xorg.conf.nvidia fileom iz gornjeg attachmenta.
Starter
Spol: M

Post Postao/la Starter »

Moze jedno pitanje vezano za Fedoru.. Jel istina da je Fedora samo jedan veliki Beta experiment za Rad Hat, da Red Hatovci experimentiraju ponasanje fedore na nasim racunalima i kad taj kvar srede to se direkt baca na Red Hat jer on se placa a vama ubace opet neku betu na testiranje..
Citao sam kako jednom tipu zbog fedore cjeli laptop osao u klinac.. Mislim nemojte sad ovo shvatit kao neko potpikavanje al eto cisto me zanima jer sam planirao i ja Fedoru instalirat :roll:
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

pa sumnjam da ti laptop moze otici u klinac zbog bilo kojeg os-a ako je ispravan.

da red hat gleda sto se dogadja u fedori, gleda, da koristi resurse ljudi koji nisu zaposleni u red hatu, koristi, da open source zajednica svejedno ima koristi od toga, ima.
procijeni sto ti odgovara.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

U prirodi se to zove simbioza... a sad da je Fedora baš kao pokusni kunić u nemilosti RH-a, ne bih se složio, a kao argument - većina "upravnog odbora" Fedore čine ljudi iz zajednice, a manjinu iz RH-a.

No nitko ne taji da je Fedora bleeding edge - pa sad ti biraj :D
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Starter je napisao/la:Moze jedno pitanje vezano za Fedoru.. Jel istina da je Fedora samo jedan veliki Beta experiment za Rad Hat, da Red Hatovci experimentiraju ponasanje fedore na nasim racunalima i kad taj kvar srede to se direkt baca na Red Hat jer on se placa a vama ubace opet neku betu na testiranje..
Citao sam kako jednom tipu zbog fedore cjeli laptop osao u klinac.. Mislim nemojte sad ovo shvatit kao neko potpikavanje al eto cisto me zanima jer sam planirao i ja Fedoru instalirat :roll:

Preporučam ti da ne vrtiš posljednju Fedoru, nego onu n-1. Fedora se uvijek održava u posljednje dvije verzije od koje je ona starija uvijek i stabilnija. Npr. novi X Server, novi PulseAudio, novi kernel se ne uvodi u ovu n-1, nego samo u zadnju verziju, ali se n-1 i dalje održava, debugira i uvode se ostali novi paketi od kojih ne ovisi sustav.
Starter

Post Postao/la Starter »

hmm .. A kaj ja znam , nekako mi se cini i da su druge distre pomalo bleeding edge, pr sa zadnjom verzijom ubuntua, svinjarija bilo ko u prici dok ga nisu sredili, i to ako su ga uopce i sada do kraja sredili..
Starter

Post Postao/la Starter »

Idem na Fedoru 12 pa sta bude bude,, Citao sam u jednom clanku da joj je grafika odlicna, ono pre dobra.. :)
Nadam se samo da mi bleeding edge nece zaklat kantu , jest da ne vrjedi ni 500kn al sluzi :mrgreen:
Odgovori