openSUSE Tumbleweed
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: openSUSE Factory
Hvala Stefan , bila moja greska.
@tex u vezi screen br.1 kod mene na factory je poptuno isto . Kada pritisnem na configure( uredjivanje na tvom screen) i prodjem jos 1-2 klika sound chip mi je uredno konfigurisan i u Yastu.
Na screen 2 od KDE audio settings ne vidim nista pogresno
screen 3 izgleda isto kao i kod mene , jedino mozda sa f6 da provjeris koji chip je aktivan
Ja jos uvijek sumnjam da je kod tebe nesto muted u KDE audio settings, pregledaj application and system notification a mozda i da pogledas ovde
@tex u vezi screen br.1 kod mene na factory je poptuno isto . Kada pritisnem na configure( uredjivanje na tvom screen) i prodjem jos 1-2 klika sound chip mi je uredno konfigurisan i u Yastu.
Na screen 2 od KDE audio settings ne vidim nista pogresno
screen 3 izgleda isto kao i kod mene , jedino mozda sa f6 da provjeris koji chip je aktivan
Ja jos uvijek sumnjam da je kod tebe nesto muted u KDE audio settings, pregledaj application and system notification a mozda i da pogledas ovde
People disagree with me. I just ignore them.
repo's su ti vec pri instalaciji konfigurisane . Ako zelis dodavati pacman npr ili nesto drugo pogledaj ovdje i naravno odabery factory repo'sbikerbj je napisao/la:kako i koje repoe dodati u factory......
- bikerbj
- Spol: M
a šta bi bilo bolje za file system....ostaviti xfs ili stavit ext4....mislim za home particiju...
Ja lično sam stavio ext4 na jednoj a na drugoj btrfsbikerbj je napisao/la:a šta bi bilo bolje za file system....ostaviti xfs ili stavit ext4....mislim za home particiju...
sent from tapatalk
U linku koji sam danas stavio u temu openSUSE 13.2 (potraži) dosta su nahvalili XFS (prema EXT4). I kažu da je default za 13.2 BTRFS, ali ako odabereš da želiš zasebnu /home particiju tada nju postavlja kao XFS.bikerbj je napisao/la:a šta bi bilo bolje za file system....ostaviti xfs ili stavit ext4....mislim za home particiju...
Inače, meni je svugdje EXT4. Nemam vremena isprobavati alternative, a čini mi se da bih trebao
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
sve objašnjeno: https://en.opensuse.org/openSUSE:Factory_installationbikerbj je napisao/la:kako i koje repoe dodati u factory......
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
-
Max Bunker
@iwinux
Nakon što kliknem na edit, postane aktivan onaj dumy profil sa slike, i niti tada nema zvuka a tada niti ikone zvučnika nema u trayu..'
Nije zvuk na mute, u svim postavkama je sve ok, osim što nema zvuka na zvučnicima. Nisam sad uz taj pc pa nemogu ispisati naredbu..
Učim se, tako da me ne brine puno ta greškica.
Primjetio sam da nakon instalacija i nadogradnji opensuse ne počisti zaostatke automatski, a niti sweper ne ocisti detaljno. Bleachbit nakon svih njih još počisti stotine megabajta.
Danas mi je povukao 1,3 gb nadogradnje, ali nekako čudno to sve radi. Nakon instalacije nadogradnji nije tražio restart, a za pola minute je ponudio novih 17 nadogradnji. Nisam više danas imao vremena za daljnje istraživanje

Nakon što kliknem na edit, postane aktivan onaj dumy profil sa slike, i niti tada nema zvuka a tada niti ikone zvučnika nema u trayu..'
Nije zvuk na mute, u svim postavkama je sve ok, osim što nema zvuka na zvučnicima. Nisam sad uz taj pc pa nemogu ispisati naredbu..
Učim se, tako da me ne brine puno ta greškica.
Primjetio sam da nakon instalacija i nadogradnji opensuse ne počisti zaostatke automatski, a niti sweper ne ocisti detaljno. Bleachbit nakon svih njih još počisti stotine megabajta.
Danas mi je povukao 1,3 gb nadogradnje, ali nekako čudno to sve radi. Nakon instalacije nadogradnji nije tražio restart, a za pola minute je ponudio novih 17 nadogradnji. Nisam više danas imao vremena za daljnje istraživanje
molim te postaj ovde rezultat od
Kod: Označi sve
sudo lspci | grep AudioPeople disagree with me. I just ignore them.
-
Max Bunker
Budem, sutra, jer nisam sada ni blizu tog pc-a.
Hvala ti što se trudiš pomoći.
Hvala ti što se trudiš pomoći.
ma nema na cemu, neko ce vec skontati u cemu je problem . Bit ce to u redu