TOP TEMA: Linux Mint fan club

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

calisto053
Moderator
Spol: M

Re: TOP TEMA: Linux Mint fan club

Post Postao/la calisto053 »

nino je napisao/la:SKako promijeniti boju teksta koji se pojavi kada mišem dođem na ikonu pokrenutog programa na panelu. Znači radi npr. Audacious, dođem mišem na njega i onaj tekst koji se pojavi je crne boje, a background mi je isti taman pa se jedva vidi. Mint 17.1, SmoothPurple tema.
Dobro si opisao, kužim problem. I ja sam primjetio isto pri tamnim temama. Ukratko, trebaš dodati par linija koda u css fajl tvoje teme. Jedino što trebaš znati u koju boju želiš promijeniti tekst, te koja je šifra boje. Nadam se da će ti ovo pomoći:

http://mytechnicalthoughts.wordpress.co ... n-edition/
http://nixmash.com/linux/white-desktop- ... -ambiance/
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=47&t=169148
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=57&t=175292
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
damir.prebeg

Post Postao/la damir.prebeg »

Mogu li se i ja učlanit u ovaj klub? Kolika je upisnina? A članarina? ;)
Imam lijepu Mayu u krilu otkad je izašla.
Just Another Fracking Linux User
calisto053
Moderator

Dosao si na pravo mjesto! Maya je prekrasna, a ni Quiana nije losa ;)
Nema nas puno, ali smo prava ekipa. Dobro se zabavi!
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Ekipa, evo da se i ja (za sada) openSUES-ovac javim ovdje.
Naime, iako na svojoj kanti još uvijek vrtim openSUSE, sva druga računala u kući vrte LM 17, što Cinammon, što KDE, a i ja sve više razmišljam o prelasku na LM KDE 17 i to iz meni bitnih nekoliko razloga:
  1. Codeci koji su na openSUSE-tu "pain in the ass" jer se instaliraju preko neslužbenog repoa i sve je više-manje OK dok ti trebaju samo codeci, no ako se poželiš i neke media aplikacije tipa Handbrake onda se moraš jače osloniti na taj "famozni" packman koji je često u nesuglasju sa službenim repoima pa su dependecy problemi česta pojava.
  2. Ovaj pseudo-rolling je po meni fantastična stvar jer se distra održava svježom na krucijalnim točkama tijekom cijelog LTS perioda. Puno bolje nego sadašnji "verzijski" sustavi.
  3. YAST (openSUSE-ov sustav za podešavanje) koliko je dobar, toliko mene na kraju iznervira jer dosta toga preusmjerava na sebe, pa nepotrebno komplicira rad s printerom i skenerom.
  4. Ako trebam neki paket van repoa, ruku na srce podrška je puno bolja za Ubuntu i Debian pakete nego za RPM.
No, kako meni sve više zbog posla treba stabilna distra koja me ne maltretira previše s kopanjem po istoj, izgleda da je Linux Mint na kraju upravo takva distra.
Stoga, eto vrlo vjerojatno i ja završim ovdje u klubu.
calisto053
Moderator

Re: Odg: TOP TEMA: Linux Mint fan club

@Grof - Svaka cast, cestitam i dobrodosao! :D :navija
Za koji dan izlazi Mint 17.1 KDE, pa malo pripazi. Navodno se radi o konzervativnom izdanju bez prevelikih i iznenadjujucih promjena, ali i ponekim poboljsanjima u odnosu na v17. Mint nikada nije imao pretjerano atraktivan KDE, sto je stvarno steta (Abz ga jako dugo koristi pa ju pitaj za iskustva).
Ako zelis, slobodno preskoci 17.1 i kasnije nadogradi na 17.2. Cini se da se tu prije radi o "update packovima" nego i klasicnim "verzijskim" izdanjima.
Codeci koji su na openSUSE-tu "pain in the ass" jer se instaliraju preko neslužbenog repoa i sve je više-manje OK dok ti trebaju samo codeci, no ako se poželiš i neke media aplikacije tipa Handbrake onda se moraš jače osloniti na taj "famozni" packman koji je često u nesuglasju sa službenim repoima pa su dependecy problemi česta pojava.
U Mintu toga nema. Sve predinstalirano i radi, a aptitude rjesava zavisnosti. Jedino mozes dodatno instalirati ubuntu-restricted-extras i libdvd pakete. Hrpa programa dostupna u repou (jos uvijek se sjecas Synaptica, jel da? ;) ). Kao sto si sam rekao, puno je veca podrska za Debian nego rpm distre. A ima i PPA ;)
YAST (openSUSE-ov sustav za podešavanje) koliko je dobar, toliko mene na kraju iznervira jer dosta toga preusmjerava na sebe, pa nepotrebno komplicira rad s printerom i skenerom.
U Mintu toga nema. Vlastiti Control Panel samo okuplja razlicite funkcije na jednom mjestu. Gotovo sav hardver radi plug-n-play.
Ukratko, nadam se da ces biti i vise nego zadovoljan. Gotovo je nevjerojatno kako sve radi samo od sebe bez potrebe za intervencijama, te je izuzetno stabilno. Ponekad javi dojmove!
Grof
Site Admin

Re: Odg: TOP TEMA: Linux Mint fan club

Post Postao/la Grof »

calisto053 je napisao/la: Za koji dan izlazi Mint 17.1 KDE, pa malo pripazi. Navodno se radi o konzervativnom izdanju bez prevelikih i iznenadjujucih promjena, ali i ponekim poboljsanjima u odnosu na v17. Mint nikada nije imao pretjerano atraktivan KDE, sto je stvarno steta (Abz ga jako dugo koristi pa ju pitaj za iskustva).
Ma već se LM 17 KDE vrti na nekim mojim mašinama i radi famozno. Tim više što su primjerice za Notebookove prepravili Touchpad KDE Settings modul sa novim i osvježavajućim opcijama koje čak ni onaj Synaptiks nema.

BTW, LM 17.1 donosi KDE 4.14 tako da prilično dobro donosi bitne novosti. NE znam zašto ne spakiraju i novi Libre Office, ali za njega pak ima dobar PPA, pa je i to lako rješivo.
Branimir
Kontakt:

Post Postao/la Branimir »

Nakon skoro vše od godinu i pol dana, ubacio sam bateriju nazad u laptop i začudio se kako skoro 5 sati izdrži baterija uz uobičajeno korištenje (smanjena svjetlina ekrana i browser upotreba većinom).

Pamtim da je u nekoj starijoj inačici krančebenga baterija trajala puno kraće, vjerojatno je do novijeg kernela. supika!

Rješio sam problem s glupavom tipkovnicom na latopu i preskakanjem redova i sl, jednostvno sam isključio mogućnost da se klikće tapkanjem po touchpadu.

Dobar Mint, stvarno mu mane ne mogu naći...
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Vidim da se spominje KDE Mint, a i razmišljam o nastavku svog distrohopinga sekundarne distre.
Očito ovaj Mate nije za mene, pa bi možda probao i kakav KDE ubuntoid.
E sad, nikad nisam baš shvatio konkretnu razliku između Kubuntua i Minta KDE. :hmm

Zna li tko?
Where there is a gui there's a way.
blast beat

Post Postao/la blast beat »

Koliko ja znam, osim OTB iskustva (kodeci, fleš, java) i par Mint specifičnih programa, mislim da nema druge razlike.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

blast beat je napisao/la:Koliko ja znam, osim OTB iskustva (kodeci, fleš, java) i par Mint specifičnih programa, mislim da nema druge razlike.
Tako se i meni čini. Ionako si dodam kubuntu-backports repozitorij iz kojeg dobivam sve nadogradnje (koje možda ne bih nužno dobivala na KDE Mintu), pa mi to dođe na isto.
Odgovori