čavrljanje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: čavrljanje

Post Postao/la Lutherus »

Hvala.

@shrike
:mrgreen: mit je daleko
max360se
Spol: M

Post Postao/la max360se »

Lutherus Cestitam!

Bertone je napisao/la:
Vl@do je napisao/la:@max, guglaj malo :bleh . http://www.iusinfo.hr/dailycontent/Topi ... x?id=12991
Uglavnom smije se koristiti samo na natjecanjima i treninzima u za to predviđenim prostorima. Naravno, moraš biti član kluba i registrirati ju kao oružje.
Mala dopuna, zračno oružje smiješ kupiti bez nabavne dozvole ali ga u roku od tjedan dana od kupnje moraš prijaviti nadležnoj Policijskoj upravi. Ukoliko to ne ućiniš oružje će se oduzeti te ćeš biti prijavljen. Tu ide još jedna napomaena da će prodavatelj (firma ili fizička osoba) također podatak o prodaji dostaviti nadležnoj PU što drugim riječima obvezuje i tebe ako danas sutra oružje odlućiš prodati.
Nakon toga PU ti na adresu stanovanja šalje pol. sl. koji vrše terensku provjeru i ukoliko utvrde da nisi podoban za legalnog posjednika uskraćuje ti se mogućnost posjedovanja oružja.
Članstvo u nekom klubu nije uvijet za nabavu. Nadalje za sad još ne moraš imati sef za čuvanje zračnog oružja no nitko ne kaže da se to već slijedećom dopunom ili izmjenom zakona neće tražiti.
Što se tiće osjećaja nema to veze jedno s drugim iako nije loše za treniranje živaca :) ..
Ajme kolike komplikacije.
Mozda sam ja pomijesao neke pojmove (mozda nisu zracne nego se nekako drugacije zovu), zar ne postoje neke verzije koje se ne moraju prijaviti i koje nece raniti nekoga (s neke normalne udaljenosti). Nesto tipa onih "igracaka" s kuglicama sto se preko ljeta moze kupiti po china shipovima, koliko znam njih se ne treba prijaviti policiji, a nisam siguran da spada u kategoriju igracaka? Nadam ste shvatili

EDIT:
Sitna nadopuna
Zadnja izmjena: max360se, dana/u 16 tra 2013, 20:58, ukupno mijenjano 1 put.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
zole052

Post Postao/la zole052 »

:bravo
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

@max

misliš na airsoft ganove?
max360se

Post Postao/la max360se »

Aha, evo nasao sam!
http://www.monster-rbs.hr/index.php?opt ... &Itemid=26
To bi bila ova D kategorija ako to uopce jos postoji.

@Luhterus
Nisam siguran da je to airsoft
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

shrike je napisao/la:ček, sef za zračnu pušku? Ma daj! Pa nije li to malo pretjerano?
Znam da zvuči apsurdno, ali da si vidio štete koliko sam ja vidio .. i još gore trajno unesrećene djece čijim vršnjacima roditelji nisu adekvatno čuvali zračno oružje znao bi da ni ta opcija nije pretjerana :(

S druge strane pucao sam iz zračnih puški s 4,5 mm čeličnim dijabolama koje imaju takvu snagu da na 10-ak metara zrno probija hrastovu dasku od 2 cm ili lim od vrata automobila bez ikakvih problema.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Pustimo sad oružje .. Luth čestitam i svakako javi kakve su navijačice (imaju valjda to) :mrgreen:
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Heisenberg

Post Postao/la Heisenberg »

Cestitke!
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
domi

Post Postao/la domi »

Luth zemi me sobun i naravno čestitke ;)
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
Markec

Post Postao/la Markec »

Bertone je napisao/la:
shrike je napisao/la:ček, sef za zračnu pušku? Ma daj! Pa nije li to malo pretjerano?
Znam da zvuči apsurdno, ali da si vidio štete koliko sam ja vidio .. i još gore trajno unesrećene djece čijim vršnjacima roditelji nisu adekvatno čuvali zračno oružje znao bi da ni ta opcija nije pretjerana :(

S druge strane pucao sam iz zračnih puški s 4,5 mm čeličnim dijabolama koje imaju takvu snagu da na 10-ak metara zrno probija hrastovu dasku od 2 cm ili lim od vrata automobila bez ikakvih problema.
bertone, mozda si malo pobrkao.
Koje oružje je moguće nabaviti i posjedovati bez prijave?
Bez prijave može se nabaviti i posjedovati oružje kategorije D, a to je:
1. zračno oružje čija kinetička energija je manja od 10,5 J ili je brzina projektila manja od 200 m/s i kalibra maksimalno 4,5 mm;
http://www.mup.hr/41.aspx
Zaključano