čavrljanje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Suko
Site Admin
Spol: M

Re: čavrljanje

Post Postao/la Suko »

drone je napisao/la:Ma nemate pojma, to LZS moderatori imaju takve tablice.
rofl
max360se

Post Postao/la max360se »

:lulz
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
PunkBastard

Post Postao/la PunkBastard »

shrike je napisao/la:Danas su mi u sobu ušla 2 bumbara i jedan stršljen. Inače s se ovo dešava oko lipnja, tako da mi je sumnjivo sve ovo.moguće da je riječ o napadu sjeverne koreje.
2 bumbara i stršljen su još gore stvari nego sjevernokorejske nuklearke. A tu su još i ose, pčele i sve one čudne bube što su se počele pojavljivati u zadnjih par godina i kojih se ne sjećam dok sam bio klinac.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Bumbari su prilično bezazleni. Pčele su opasnije, ali u blizini košnice gdje znaju biti opasnije od bilo kojeg sličnog insekta. Ovako pojedinačno neće napadati i grijeh ih je ubijati. Što se tiče napadanja, slično vrijedi i za ose i stršljene, ali sa stršljenima treba biti oprezan jer su veliki i imaju dosta otrova. Ponekad i jedan ubod može biti smrtonosan. Ako je netko alergičan, onda mu je i pčela dovoljna, a kamoli stršljen.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
PunkBastard

Bumbari jesu bezazleni, ali nije mi svejedno kad mi velika crna mrcina leti oko glave, a stršljeni, to mora biti neka baš neznam kakva situacija da samo jedan ubod bude smrtonosan, dok ih je više je problem ali samo jedan ubod ako se ne varam jedino izaziva mučninu i slabost.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

PunkBastard je napisao/la:Bumbari jesu bezazleni, ali nije mi svejedno kad mi velika crna mrcina leti oko glave, a stršljeni, to mora biti neka baš neznam kakva situacija da samo jedan ubod bude smrtonosan, dok ih je više je problem ali samo jedan ubod ako se ne varam jedino izaziva mučninu i slabost.
To je različito od čovjeka do čovjeka .. mene su dva ugrizla (da stršljeni ne bodu nego grizu) iza desnog uha (znači glava je u pitanju koja je jako prokrvljena) i nije bilo ni mučnine ili slabosti .. ali peče za popiz***
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Markec

Post Postao/la Markec »

podsjetili ste me na nešto, davno prije7 god sam išao na more, i ono ja imao u ustima neki slatki mirišljivi bombon.
I ono mi sišli iz autobusa van, jer idemo na trajekt pješice, a tamo su se vani kretali stršljeni, recimo bilo ih je 5 ili 6 koliko znam.
I jedan baš mora na moja usta sletjeti i kad ja rukom zamahnem, on me ugrize za gornju usnu, ufff.
[*]
Naučio sam lekciju, više ne bombone jesti dok se uokolo kreču stršljeni.

Par idućih sati mi je usna bila natečena malo.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Bertone je napisao/la:
PunkBastard je napisao/la:Bumbari jesu bezazleni, ali nije mi svejedno kad mi velika crna mrcina leti oko glave, a stršljeni, to mora biti neka baš neznam kakva situacija da samo jedan ubod bude smrtonosan, dok ih je više je problem ali samo jedan ubod ako se ne varam jedino izaziva mučninu i slabost.
To je različito od čovjeka do čovjeka .. mene su dva ugrizla (da stršljeni ne bodu nego grizu) iza desnog uha (znači glava je u pitanju koja je jako prokrvljena) i nije bilo ni mučnine ili slabosti .. ali peče za popiz***
rofl Ne, ubod stršljena je ono što je opasno, ne ugriz. Stršljeni bodu. Imaju žalac i otrovnu vrećicu slično kao i pčele, a još sličnije osama. Pčele imaju nazubljeni žalac, poput ubodne pile (s dva dijela), dok stršljeni i ose imaju glatki šuplji žalac, poput igle (šprice). Pčele i bodu slično kao što radi ubodna pila, serija malih udaraca kojima probijaju oklop kukaca, ali u koži ljudi i sisavaca žaoka ostane zabijena jer je nazubljena i ne mogu ju izvući te se otkida od pčele skupa s vrećicom s otrovom i "mehanizmom". Pčela ubrzo ugiba, ali zabodeni žalac i dalje pumpa otrov u kožu. Ose i stršljeni svoju žaoku bez problema izvuku iz kože i veselo odlete :)

I da, jedan ubod stršljena kod nekih ljudi može biti smrtonosan, ovisi o toleranciji pojedinca. Inače, taj otrov je sličan nekim zmijskim otrovima po sastavu.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
PunkBastard

Ja koliko sam čuo od čovjeka koji se bavi proizvodnjom meda dosta godina, kaže da pčele imaju žalac u obliku kukice.
max360se

Post Postao/la max360se »

Nije li se drone bavio proizvodnjom meda?
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Zaključano