despot77 je napisao/la:
Hmm, evo instalirao sam taj plugin, međutim neprikazuje mi omote albuma, prikaže samo tekstualne podatke, a omote nikako... isti problem imam i sa Screenlets-ima...
To je zato jer nemas sliku za taj album. Ja zato otvorim plugin Album art search gore desno na slici i drag and drop sluku koja mi odgovara dolje lijevo na mjesto di stoji slika albuma u rhythmbox-u i nakon toga svaki put kada pokrenem tu grupu taj album bude mi ta slika za njega.
Da, svatio sam, potrebno je imati omot albuma u vidu slike sa nazivom "Cover" i u folderu sa mp3-cama odakle se pušta muzika...
Kod mene je sva kolekcija mp3-ca sređena iz "onog OS-a" programom "Mp3tag" sa kojim sam u same fajlove ugradio omote albuma, pa mi je bilo čudno što ih ne prikazuje "art plugin"... a ustvari on povlači sliku iz foldera sa mp3-cama a ne iz samog mp3 fajla...dok sam Rhythmbox uredno vidi i omote ugrađene u mp3 fajlove...
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
Soul_Sample je napisao/la:http://i43.tinypic.com/j0vha9.jpg
danas se poigrah malo s dockyem, nije loš
o kojem docku je riječ ? ja korisim awn i držim na sredinu tj sam se raširi ako ima više ikonica. Jel postoji šansa da Canonical na ubuntu zamjeni donju gnome traku sa nekim dockom?
Soul_Sample je napisao/la:http://i43.tinypic.com/j0vha9.jpg
danas se poigrah malo s dockyem, nije loš
o kojem docku je riječ ? ja korisim awn i držim na sredinu tj sam se raširi ako ima više ikonica. Jel postoji šansa da Canonical na ubuntu zamjeni donju gnome traku sa nekim dockom?
zove se docky. ne vjerujem da će izbacivati gnome panel radi nekog docka
Suko je napisao/la:I ekipa iz OMG Ubuntu dosta preferira Docky.
Stalno o njemu pišu.
S obzirom da je dio GnomeDo-a, sigurno je dobar program.
ne znam jel postoji i u gnome do, al nedavno su ga odvojili i sad je stand alone
domi je napisao/la:
Moja prva žena na desk...
Mogli ste i reć da postoji docky
ne vidi ti se baš žena od conkija