I ja sam ga isto pitao, dobio isti odgovor. Ali preko winea radi jako dobro, pa nije neki problem. Uspio sam zadnju inačicu instalirat pomoću winetricksa. Samo preimenuješ verziju u onu koja je u winetricksu i imaš zadnji IrfanView.bertone je napisao/la:Ja bih silno želio imati Linux inaćicu IrfanViewa.. al kaže Irfan, ništa od toga
[ZBIRNA TEMA] Windows vs. Linux
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Re: Windows 10 i Linux
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Jbg.. ne koristim Wine iz vjerskih razloga 
.. al mi je drago čuti da nisam jedini koji mu je cendrao
zakaj ne napravi Linux inačicu 
.. al mi je drago čuti da nisam jedini koji mu je cendrao
-
Staromodan
Primijetio sam da se prica o buducim promjenama u operativnim sustavima, pa me zanima vase misljenje o ponasanju korisnika s jedne i druge strane (ne prema suprotnom, nego prema "svom' OS-u), tj. mijenja li se?
-
Max Bunker
A mijenja se općenito način života, pa se u skladu sa time mijenja i ponašanje osoba prema uređajima koje koriste. Nažalost, život je sve brži i sve stresniji, a vremena i volje za učenje bilo čega je sve manje.
Svi se manje više obrazuju i specijaliziraju za ono kaj im je struka ili posel, a za sve ostalo žele da im je korištenje čim jednostavnije i učinkovitije. Aj kad su već takve okolnosti, onda mi je i logično da ljudi svoje dragocjene minute slobodnog vremena posvete obitelji, sportu, ili razonodi, a ne da idu proučavati hrpe tutorijala za korištenje nekog uređaja koji im u biti služi ko plejer ili email klijent...
Svi se manje više obrazuju i specijaliziraju za ono kaj im je struka ili posel, a za sve ostalo žele da im je korištenje čim jednostavnije i učinkovitije. Aj kad su već takve okolnosti, onda mi je i logično da ljudi svoje dragocjene minute slobodnog vremena posvete obitelji, sportu, ili razonodi, a ne da idu proučavati hrpe tutorijala za korištenje nekog uređaja koji im u biti služi ko plejer ili email klijent...
- Abzeenth
- Site Admin
Ako ćemo već tako generalizirati (jer to je uvijek zabavno, zar ne?), onda priznajmo i da "prosječan čovjek" svoje dragocjeno slobodno vrijeme uglavnom provodi pred televizorom ili na društvenim mrežama, ako je pripadnik mlađih generacija. Korisnije bi onda bilo pročitati i naučiti nešto, pa makar to bio i tutorijal. A ako je tutorijal dobro napisan, ni ne treba ga nešto puno ili posebno proučavati - iz dobrih tutorijala popraćenih slikama i jasnim objašnjenjima se sve može shvatiti vrlo brzo, čak i ako osoba ne posjeduje neku zavidnu razinu inteligencije.
-
Max Bunker
A neznam generalno, al meni je konfrontacija s tebom uvjek zabavna !Abzeenth je napisao/la:Ako ćemo već tako generalizirati (jer to je uvijek zabavno, zar ne?)
( da nebi bilo ljutnje ili negativnosti, samo sam želio reći da imamo totalno suprotne stavove o mnogim pitanjima, pa me više i nečudi kad me na nož dočekaš ... hehehehe )
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Max Bunker je napisao/la:al meni je konfrontacija s tebom uvjek zabavna
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
-
Staromodan
Znaci, ako sam dobro shvatio tvoj odgovor, korisnici se prilagode promijenjenim okolnostima zivota i onda cekaju da im se operativni sustavi prilagode ili biraju onaj u koji ce uloziti najmanje truda za koristenje, neovisno o kvaliteti, tj. kvaliteta je postala kvantiteta?
Hm... cudne su te sadasnje moderne "tete".
Hm... cudne su te sadasnje moderne "tete".
Ovo je odlično rečeno, većina ljudi danas je prelijena da išta nauči, radije provode vrijeme pred televizijom, na Facebooku ili mlateći praznu slamu u kvartovskom kafiću. Windowsi 8/8.1 su prekomplicirani za dio njih, 10 će biti još više, a gdje je tu tek Linux. Mnogi ljudi ne znaju ni Windowse reinstalirati na svojem računalu niti se potrude da to nauče makar se radi o krajnje jednostavnoj stvari, ali oni će prije žicati prijatelje da im to naprave nego sami naučiti.Abzeenth je napisao/la:Ako ćemo već tako generalizirati (jer to je uvijek zabavno, zar ne?), onda priznajmo i da "prosječan čovjek" svoje dragocjeno slobodno vrijeme uglavnom provodi pred televizorom ili na društvenim mrežama, ako je pripadnik mlađih generacija. Korisnije bi onda bilo pročitati i naučiti nešto, pa makar to bio i tutorijal. A ako je tutorijal dobro napisan, ni ne treba ga nešto puno ili posebno proučavati - iz dobrih tutorijala popraćenih slikama i jasnim objašnjenjima se sve može shvatiti vrlo brzo, čak i ako osoba ne posjeduje neku zavidnu razinu inteligencije.
-
Max Bunker
I kaj je tu čudno ? Koliko ima vozača automobila sa znanjem automehanike, autoelektrike, autolimarije? Vjerojatno koji promil u odnosu na ukupnu populaciju vozača. Svi imate tv i gledate ga, ali jako mali postotak tv gledatelja bi ga znao popraviti.
I zašto bi onda kompjuteri i operativni sustavi bili povlašteniji pa da se njihovi korisnici idu upuštati u procese učenja bilo čega iznad onog nivoa koji im treba za svakodnevno korištenje pc u svrhu koja im tada konkretno zatreba.
To čak i pogoduje struci, tj skolovanim profesionalcima koji bu rjesavali kvarove i podešavanja i održavanje.
Život se strašno ubrzal, slobodnog vremena je sve manje, i onda čemu se čuditi da je populacija sve tuplja i ljenija za bilo kaj osim ono kaj se mora ili kaj ih zaista privlači..
I zašto bi onda kompjuteri i operativni sustavi bili povlašteniji pa da se njihovi korisnici idu upuštati u procese učenja bilo čega iznad onog nivoa koji im treba za svakodnevno korištenje pc u svrhu koja im tada konkretno zatreba.
To čak i pogoduje struci, tj skolovanim profesionalcima koji bu rjesavali kvarove i podešavanja i održavanje.
Život se strašno ubrzal, slobodnog vremena je sve manje, i onda čemu se čuditi da je populacija sve tuplja i ljenija za bilo kaj osim ono kaj se mora ili kaj ih zaista privlači..