Ne moraš davati primjer iz prakse, ovo mi je savršeno jasno.
Rasprave o politici
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Rasprave o politici
Hvala na pojašnjenju 
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Destabilizirat sustav mogu samo oni koji ne poštuju zakone donesene u hrvatskom saboru, oni koji misle da su iznad zakona i da se zakoni na njih ne odnose. Imao sam par puta prilike diskutirati sa MUP-ovcima o njihovom viđenju "svijeta", sve se svodi na njihovom inzistiranju na apsurdnim i nerazumnim ovlastima koje traže za sebe i grčevitim otporom nad nadzorom, paravilima i redom unutar MUP-a. Ako želiš smrtno uvrijediti MUP-ovca pitaj ga za neki zakon, o pravu...
Trenutno je sustav destabiliziran iznutra. Što je napokon dobilo epilog privođenjem mnogobrojnih kriminalaca unutar MUP-a. Koji su radili i rade godinama za kriminalce i obavještajne službe.... Uostalom vidjeli smo kako nepostojanje saborskog nadzora nad MUP-om časna vrhuška MUP-a iskorištava za političke obračune(prisluškivanje), a djelatnici samo provode i šute kao zaliveni....
Trenutno je sustav destabiliziran iznutra. Što je napokon dobilo epilog privođenjem mnogobrojnih kriminalaca unutar MUP-a. Koji su radili i rade godinama za kriminalce i obavještajne službe.... Uostalom vidjeli smo kako nepostojanje saborskog nadzora nad MUP-om časna vrhuška MUP-a iskorištava za političke obračune(prisluškivanje), a djelatnici samo provode i šute kao zaliveni....
Problem je da previše ljudi misli da su iznad zakona i da zakon posotji za one druge a ne za njih. Tada dobiješ likove koji sve provode preko prijatelja i "privatnim kanalima" što čak i kada je napravljeno iz najbolje namjere izuzetno često završi jako loše. Naravno, kako se loše posljedice često ne vide odmah nego nešto kasnije, ti likovi nastavljaju svoju priču. Dodajmo na to kako ta skupina ljudi tipično ima izuzetno izražen osjećaj vlastite nepogrešivosti, svi problemi koje su oni stvorili neće nikada sebi pripisati, ma koliko god bilo očito da su zeznuli već će im uvijek biti kriv netko drugi.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- plavi zmaj77
- Spol: M
Siguran sam da si pogriješio kod osobnih sloboda.Npr. desnica nikad nebi dekriminalizirala marihuanu,nebi bila za sexualnu jednakost(homići,lezbijke),nije za slobodu vjere(tj. svi bi morali biti katolici).Desnica je puno autoritativnija od llijevice,a liberalistička ideologija je uvijek pripadala lijevici.retsam je napisao/la:Hmm, danas se u Hrvatskoj političke strane isključivo dijele po kategoriji pripadnosti članova obitelji u dva rata i društvenim vrijednostima, a ekonomsko-gospodarska podjela ne postoji, ovo su uglavnom smjernice kojih se drže obje strane u "normalnim državama":
defnirajmo desnicu kao političko-ekonomski pogled koji zastupa:
- "konzervativnije" vrijednosti (ovo vrijedi i kod nas)
- veću osobnu odgovornost
- veće osobne slobode
- manje uplitanje države
- manje poreze
- veću nepovredivost privatnog vlasništva
a lijevicu kao političko - ekonomski pogled koji zastupa:
- "progresivnije" vrijednosti(ovo isto vrijedi i kod nas)
- manju osobnu odgovornost
- manje osobne slobode
- veće uplitanje države
- veće poreze
- preferiranje državnog nad privatnim vlasništvom.
...i kad pogledamo ovo vidjet ćemo da vrijedi samo ona prva stavka , a da je ostalo sve manje-više jednako bez konkretne usmjerbe niti jasan odnos prema ključnim stvarima kao što su vanjska politika, obrana,.... Još je nešto jako zanimljivo, jeste li ikada čuli Obamu da, poslije kampanje, i za vrijeme svoga mandata se izvlači na Busha, ja nisam, dok se, recimo, SDP stalno poziva na "kaotično stanje" poslije HDZ-a. Vjerojatno bi bilo slično da je i obrnuta situacija, ima tu još primjera od podizanja PDV-a do koncesija i sl.
Ja sebe smatram liberalistom/anarhistom i tvrdim lijevičarom.
>get pc with linux preinstalled
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
-
Lutherus
Sloboda vjere je nekaj za kaj se teoretski nijedna strane ne bi trebala zalagati jer ustav svim ljudima daje slobodu izbora, slobodu govora i slobodnu vjerskog opredjeljenja. Kasnije polovicom 2000-ih se desil nagli bum primitivizma i velikih hrvatina pa se pojavilo mišljenje da svi koji nisu članovi HDZ-a i nisu rimo katolici nisu Hrvati dok je podjela rimo katolici = Hrvati, islamisti = Bosanci i pravoslavci = Srbi oduvijek bila prisutna u narodu unatoć svojoj netočnosti i nelogičnosti. Hrvatska po svom ustroju nema službenu vjeru već ljudi imaju slobodu izbora. Ako ćemo se svrstavati u političko ekonomske krugove ja sam onda kapitalista najgore vrste tako da meni od naših stranaka nijedna nevalja.
Hm, vjerovatno si mislio muslimani = BosnjaciLutherus je napisao/la:Sloboda vjere je nekaj za kaj se teoretski nijedna strane ne bi trebala zalagati jer ustav svim ljudima daje slobodu izbora, slobodu govora i slobodnu vjerskog opredjeljenja. Kasnije polovicom 2000-ih se desil nagli bum primitivizma i velikih hrvatina pa se pojavilo mišljenje da svi koji nisu članovi HDZ-a i nisu rimo katolici nisu Hrvati dok je podjela rimo katolici = Hrvati, islamisti = Bosanci i pravoslavci = Srbi oduvijek bila prisutna u narodu unatoć svojoj netočnosti i nelogičnosti. Hrvatska po svom ustroju nema službenu vjeru već ljudi imaju slobodu izbora. Ako ćemo se svrstavati u političko ekonomske krugove ja sam onda kapitalista najgore vrste tako da meni od naših stranaka nijedna nevalja.
Nije sloboda radit ono sto hoces, nego da ne radit ono sto neces.
- retsam
Kod osobnih sloboda sam mislio na veće privatno vasništvo, ali mi ovo podebljano nikako nije jasno, ja bih se mogao deklarirati kao nekakav desničar, ali uopće nisam katolik Drugo, na snazi opet imamo zakon o verbalnom deliktu, na internetu ne smiješ više ništa niti reći, je li taj zako donijela desnica, nije sve u prostitutkama i marihuaniplavi zmaj77 je napisao/la:
Siguran sam da si pogriješio kod osobnih sloboda.Npr. desnica nikad nebi dekriminalizirala marihuanu,nebi bila za sexualnu jednakost(homići,lezbijke),nije za slobodu vjere(tj. svi bi morali biti katolici).Desnica je puno autoritativnija od llijevice,a liberalistička ideologija je uvijek pripadala lijevici.
Ja sebe smatram liberalistom/anarhistom i tvrdim lijevičarom.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
- drone
- Moderator
Ček, ovi sad na vlasti su ljevica? 
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
- retsam
Tako kažu iako je, na kraju, sasvim svejedno kad su nesposobni.drone je napisao/la:Ček, ovi sad na vlasti su ljevica?
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
- Kr1stian
Najbolje je kad neko veli da je ljevica i podržava SDP. Račan je bil premija prema ovom danas. Ovo kaj je danas od SDP-a je nekakva desna nacionalistička stranka. Jedino kaj pod nacionalistička ne mislim "hrvatski" nacionalistička nego stranka koja štiti interese svih ostalih samo ne naroda koji ju je biral. O Ideologiji da ne pripovedam.
HDZ od 2000 pa nadalje isto nije daleko.
HNS je opče nepotrebno komentirati.
Al mislim da je najbolje to sumiral Robin Harris.
Svaka normalna država, koja god strana da bila na vlasti, ima neke zajedničke ciljeve. Pogotovo u vanjskoj politici. Kod nas se to svako malo mijenja. Ustvari, mi niti nemamo vanjsku politiku. Od 2000 imamo slijepo ispunjavanje svega što nam se veli.
Al to me ne čudi kad ja u državnoj službi svoje države financiram čak i ovakve ljude
http://www.vecernji.hr/vijesti/cedomir- ... nak-494961
Meni stvarno ne pada na pamet ništ kaj bi čovjek napravil da političari napokon shvate da su naši zaposlenici i da bi trebali delati za naš interes. Ustvari, jedino da istog trenutka zabranimo bilo kakvo daljnje političko dijelovanje svima koji su se do ovog sad trenutka bavili politikom, uključujući i stranačku mladež.
Inače najbolje mi je kad razgovaram s ljudima ( a dolaze iz raznih političkih skupina) i na kraju ispadne da o praktički jako velikoj količini stvari imamo isto mišljenje. Naravno kroz medije se dotle plasira da su svi za nešto totalno drugačije.
p.s.
Nedavno je izašla jedna knjiga "Programiranje istine". Isplati se nabaviti.
HDZ od 2000 pa nadalje isto nije daleko.
HNS je opče nepotrebno komentirati.
Al mislim da je najbolje to sumiral Robin Harris.
Što bi hrvatski političari najbolje mogli naučiti od britanskih?
Upoznao sam mnoge hrvatske političare, a nedavno sam imao priliku dulje razgovarati s predsjednikom Josipovićem i oporbenim čelnikom Karamarkom. Teško je pronaći dva tako različita političara, ali bio sam impresioniran obojicom. Ipak, ne mislim da Hrvatskoj njezina politička klasa dobro služi. Iskrenost, principijelnost, sposobnost i trud nisu bili cijenjeni u Jugoslaviji, i ta ostavština još živi. Previše političara su u suštini paraziti. Oni pridonose malo, a uzimaju puno. Vjerujem da hrvatski političari mogu naučiti od britanskih da i kad se ne slažu, mogu raspravljati žestoko, ali bez prijetnji.
Svaka normalna država, koja god strana da bila na vlasti, ima neke zajedničke ciljeve. Pogotovo u vanjskoj politici. Kod nas se to svako malo mijenja. Ustvari, mi niti nemamo vanjsku politiku. Od 2000 imamo slijepo ispunjavanje svega što nam se veli.
Al to me ne čudi kad ja u državnoj službi svoje države financiram čak i ovakve ljude
http://www.vecernji.hr/vijesti/cedomir- ... nak-494961
Meni stvarno ne pada na pamet ništ kaj bi čovjek napravil da političari napokon shvate da su naši zaposlenici i da bi trebali delati za naš interes. Ustvari, jedino da istog trenutka zabranimo bilo kakvo daljnje političko dijelovanje svima koji su se do ovog sad trenutka bavili politikom, uključujući i stranačku mladež.
Inače najbolje mi je kad razgovaram s ljudima ( a dolaze iz raznih političkih skupina) i na kraju ispadne da o praktički jako velikoj količini stvari imamo isto mišljenje. Naravno kroz medije se dotle plasira da su svi za nešto totalno drugačije.
p.s.
Nedavno je izašla jedna knjiga "Programiranje istine". Isplati se nabaviti.
“Somewhere, something incredible is waiting to be known.” ~Dr. Carl Sagan