Fejsbukmanija?!

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Suko
Site Admin
Spol: M

Re: Fejsbukmanija?!

Post Postao/la Suko »

He he!
onfire

Post Postao/la onfire »

Orangina je napisao/la:Felix Baumgartner je otisao da skoci iz svemira i uslikao je 5 fotki. Ona je otisla na wc vratila se sa 47 fotki xD
::bravo

sva srica pa broj korisnika fejsa opada.. ocito su ljudi shvatili sta je i cemu sluzi :nee
a i ja ga koristim samo za chat
zole052

Post Postao/la zole052 »

Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Ajmo, ko će napraviti recenziju?
onfire

Post Postao/la onfire »

Upravo sam izbrisao facebook za stalno :-D
Bio je to dug proces skupljanja tel. brojeva jer me nisu shvacali ozbiljno pface
Gogy
Kontakt:

Post Postao/la Gogy »

Ja se svaki dan grozim sve više s tim facebookom, tj. ne facebookom nego ljudima. Facebook uopće nije loša stvar ako se koristi u razumnim granicama.

Dakle uskoro navršavam 26 godina i dobar dio cura moje generacije kojima fakultet i karijera nisu na prvom mjestu se sada odlučuje na majčinstvo što je lijepo za čuti. Međutim, ono što me zabrinjava je količina fotki novorođenčadi ili djece na toj društvenoj mreži. Nema ništa loše u tome pohvaliti se da si postao roditelj i možda objaviti koju fotku, ali primjetio sam da ti roditelji (najviše majke) konstantno objavljuju nove fotke. Tako imam nekoliko poznanica koje sad već imaju djecu od cca 3 godine i ta djeca imaju već 50-ak i više svojih fotogorafija online. Ne želim ni zamisliti koliko će fotki imati do neke godine gdje postane svjesno da nema nimalo privatnosti zbog nepromišljenosti svojih roditelja.

Možda sam konzervativan ili nešto ali meni to nije normalno. Inače nisam pretjerano paranoičan, rado prihvaćam nove tehnologije ali ovo što se danas događa mi se ne sviđa niti malo. :(
nicky
Site Admin
Spol: Ž

Post Postao/la nicky »

Meni je već lagano dosta tog prozivanja na privatnost na internetu. Sad bi se trebali zgražat nad objavljenim fotkama na netu a nikog nije briga što se snimaju svi ali baš svi telefonski razgovori, a da ne pričam da su skoro svi veći gradovi u svijetu pokriveni nadzornim kamerama.

Ono, čemu služe slike nego da ih netko vidi???

Još sam zaboravila dodat, ako ti je fb takvo narušavanje privatnosti, nemoj ga koristit, al pusti ljude da rade što ih volja.
Gogy
Kontakt:

Post Postao/la Gogy »

Meni FB nije narušavanje privatnosti jer ga koristim u granicama koje ja smatram prihvatljivima. Zato sam i rekao u prvom postu da je facebook zapravo super stvar.
nicky je napisao/la:Još sam zaboravila dodat, ako ti je fb takvo narušavanje privatnosti, nemoj ga koristit, al pusti ljude da rade što ih volja.
Nigdje ja tim ljudima nisam rekao da to ne rade. Neka svatko radi ono što ga je volja i što misli da je ispravno. Samo sam rekao svoje mišljenje i htio vidjeti što ljudi misle zapravo o tome. Ovo je forum. Služi za komunikaciju i razmjenu mišljenja. Ili se varam? Ako se varam, ispričavam se.
nicky je napisao/la:Ono, čemu služe slike nego da ih netko vidi???
Ok vlastite slike, ali to su djeca koja nemaju pojma o ničemu. Sjećam se kad smo imali maturalnu zabavu pa smo morali donjeti sliku sebe kao klinca, koje su to bruke bile. To je simpatično ali ok, to je jedna slika koju si izabereš a ne desetci slika jer je to roditeljima bilo fora.
nicky je napisao/la:Sad bi se trebali zgražat nad objavljenim fotkama na netu a nikog nije briga što se snimaju svi ali baš svi telefonski razgovori, a da ne pričam da su skoro svi veći gradovi u svijetu pokriveni nadzornim kamerama.
Kao što rekoh, nisam paranoičan i lako se prilagođavam na nove tehnoglije i jasno mi je da se sve snima. Međutim, to je dio života na koji mi ne možemo direktno utjecati (kao pojedinac, bez potpore ostatka ljudi), dok na neke stvari možemo.

Ne znam čemu takva reakcija s tvoje strane u smislu odgovora na osobnoj razini tipa "ako ti smeta nemoj koristit". Istu stvar ja mogu reći tebi ako ti je dosta kritika na račun privatnosti nemoj čitati moj post. Ljudi imaju različita mišljenja i to je činjenica. Ako mi netko može na neki način ukazati kako je stavljanje fotki svojih klinaca na društvene mreže pametna stvar, vrlo rado ću promijeniti svoje mišljenje. Ili je stvar pre osjetljiva za raspravu, ne znam...
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Nemam FB profil, ali imam uvid u to kakve stvari neki ljudi postaju tamo, i ovdje ću se složiti s Gogyjem. Od silne euforije što imaju novo dijete neki roditelji propuste razmisliti i uvidjeti da možda nije pametno stavljati slike golišavog djeteta na internet - pa makar to bilo samo "za prijatelje".

Da ne spominjem i činjenicu da tu nema nikakvog filtera, pa se objavljuju slike zbog kojih će djeci stvarno biti neugodno kad malo porastu i shvate da su sve kume, mamine frendice i njihove sestrične vidjele to. Mislim, mogu oni fotografirati što god žele, ali zašto se baš sve mora objaviti? Pa i ja doma imam hrpe fotografija što su moji roditelji snimili, ali samo su one najbolje složene u album i jedino smo njih pokazivali "strancima" ili poznanicima. Ostale su spremljene u neke kutije ili smo ih čak bacili - eto, ja sam imala tu sreću ili možda privilegiju reći da mi se neke slike mene ne sviđaju i da ne želim da ih ostali vide, pa smo ih bacili. Ispada da je današnjoj djeci to po defaultu uskraćeno. :(

Ponekad imam dojam da neki roditelji vlastitu djecu izjednačuju s predmetima kad se radi o fotografiranju i objavi tih slika. Kad fotografiraju djecu, dođe im kao da slikaju fancy hranu u restoranu ili novi auto kojim se žele pohvaliti, ili neke objekte koje su im smiješni, pa ih slikaju da služe i svima ostalima za zabavu. Što je zapravo jako tužno :(

Anyway, da završim - stavljanje slika djece na društvene mreže nije nešto posebno pametna, ali ni glupa stvar...svatko može stavljati slike kakve hoće, uostalom. Problem je nedostatak filtera ili ajmoreć autocenzure. To je ono što čini bilo kakvo korištenje društvenih mreža glupim - kad se ljudi ne znaju kontrolirati, pa postaju sve i svašta, bez razmišljanja kakve bi to posljedice moglo imati kasnije ili kako bi se drugi mogli osjećati zbog postanog sadržaja (u ovom konkretnom slučaju, njihova vlastita djeca.).
oldman

Post Postao/la oldman »

@ Abz , mi stariji se slažemo s tobom. Samo kako vidiš , trend ide u drugom smjeru, nažalost !
Odgovori