Novi broj Buga

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: Novi broj Buga

Post Postao/la Lutherus »

Ne ne ne ne ne ne i ne.
4ndY
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Luth, ja nisam uopće razočaran - pa Bugovci već godinama za slobodne programe piše "freeware" unatoč tome što su ih mnogi upozorili na to, a u GNU/Linux su upućeni kao u perilice za suđe. Sad su napisali članak o Ubuntuu gdje su barem dosljedni - GNU/Linux je freeware (doduše, za Ubuntu nisu puno ni pogriješili - sve više je freeware, a sve manje slobodan) :mrgreen:

Ne bi im trebalo ništa pisati jer će to samo iskoristiti kao argument da je Linux zajednica sama sebi dovoljna i puna nezahvalnih cmizdravca, a neće se ama baš ništa postić. :zvizdi
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
zole052

Post Postao/la zole052 »

4ndY je napisao/la: Ne bi im trebalo ništa pisati
:thumbs
4ndY je napisao/la:...da je Linux zajednica sama sebi dovoljna i puna nezahvalnih cmizdravca :zvizdi
a na zalost ima nesto i istine u tome :mrgreen:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Ovo što sam pročitao i nije toliko strašno. Ne znam što se nalazi u ostatku teksta. :?
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Medojedni jazavac
Kontakt:

Post Postao/la Medojedni jazavac »

moze to neko skenirat za nas studente koji nemam novca, al imamo za cigarete?
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

zole052 je napisao/la:
calisto053 je napisao/la: Zanimljivo je kako je i ubuntu.hr popratio tu novost - poprilično afirmativno i bez trunke kritičkog razmišljanja:
http://www.ubuntu-hr.org/2013/02/01/lin ... ovom-bugu/
aj aj nemoj sada hraniti hejtere, pa ljudi napisali vijest u 2 retka nisu isli komentirati clanak...
Sorry, ali nisu napisali vijest .. sa smiješkom su pozdravili članak o Ubuntu-u u BUG-u usput navodeći netočnu činjenicu da informatički časopisi rijetko pišu o Linux-u, citiram: "U domaćim informatičkim časopisima se vrlo rijetko piše o Linux distribucijama, a i kada takvi tekstovi pronađu svoje mjesto u časopisima, obično ne zauzimaju više od 1 ili 2 stranice" ..

Na žalost nekih moj mozak ne radi u modu mozga prosječnog Hrvata koji se ne sjeća što je bilo prekjučer, a kamoli prije godinu-dvije pa ih činjenicama mogu demantirati (primjer: bliska prošlost, predzadnji broj Vidi-a, br. 202, siječanj 2013 recenzija Ubuntua 12.10 i BRL-CAD-a na ukupno šest strana + jedna stranica s par kratkih vijesti) čime osporavam njihovu izjavu da se piše rijetko na stranici ili dvije, a gledajući dublje u prošlost Vidi i PCChip u svakom broju na više stranica donesu članak ili recenziju nečeg iz domene slobodnog softvera.

E sad, pitanje bi moglo biti zašto http://www.ubuntu-hr.org/ nije kratkom vijesti popratio i gore spomenuti Vidi (također se pisalo kako oni kažu: "Naravno, Linux distribucija u centru pozornosti bio je omiljeni nam – Ubuntu :)", odnosno zašto članak u BUG-u zaslužuje vijest nauštrb drugih časopisa?

EDIT: Ovom sam kritikom vjerojatno zaslužio BAN na njihovom forumu tjedan-dva.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
zole052

Post Postao/la zole052 »

Bertone je napisao/la: Sorry, ali nisu napisali vijest .. sa smiješkom su pozdravili članak o Ubuntu-u u BUG-u usput navodeći netočnu činjenicu da informatički časopisi rijetko pišu o Linux-u, citiram: "U domaćim informatičkim časopisima se vrlo rijetko piše o Linux distribucijama, a i kada takvi tekstovi pronađu svoje mjesto u časopisima, obično ne zauzimaju više od 1 ili 2 stranice" ..
ah, 6 redova na pola stranice ili doslovno 3 retka preko cijele stranice...
bilo kakve komentrare o samom clanku da su pisali u ta 3 retka bili bi neozbiljni
Bertone je napisao/la: E sad, pitanje bi moglo biti zašto http://www.ubuntu-hr.org/ nije kratkom vijesti popratio i gore spomenuti Vidi (također se pisalo kako oni kažu: "Naravno, Linux distribucija u centru pozornosti bio je omiljeni nam – Ubuntu :)", odnosno zašto članak u BUG-u zaslužuje vijest nauštrb drugih časopisa?
teorija urote :mrgreen:
Bertone je napisao/la:EDIT: Ovom sam kritikom vjerojatno zaslužio BAN na njihovom forumu tjedan-dva.
prvo ga dobij pa se pohvali... a ne hvaliti se pretpostavkama...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Prvo su ih namamili sećerom. Onda su se uzdigli na razinu religije. A sad je prekasno.

EDIT

Baš me zanima kaj budu ti ljudi koristili kad ubuntu kroz 5 godina propadne i nestane?
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

@zole052
Nije mi bio cilj dobiti BAN, a niti sam se mislio time ni hvaliti .. to sam napisao ako neko od admina s njihovog foruma pročita da znaju da se neću ljutiti ako mi ga daju :)

Nema tu teorije urote, ako objavljuješ nešto na portalu kao vijest, onda budi objektivan i istraži malo, naime prije dva mjeseca mi je na pamet došla ideja da za LZS napišem članak o zastupljenosti slobodnog softvera u domaćim informatičkim časopisima za širu populaciju (BUG, Vidi, PC Chip) i pišem ga, ali ne na način da sam skupio po jedan broj od svakog iz istog mjeseca nego sam otišao pola godine unatrag (i vjerojatno ću i pola godine unaprijed) kako bi dobio relevantan pogled na ono o čemu pišem i mogao izvesti kakve smislene zaključke.
E sad, da li će to biti nekome zanimljivo za čitanje ili ne, da li ta tema vrijedi uloženog truda ili ne meni nije bitno, bitno mi je da ako ću o nečem pisati to bude vjerodostojno i utemeljeno na činjenicama.

Usput, ako si primijetio, meni je primarni OS Ubuntu no to ne znači da moram tapšati po leđima i uzdizati u nebesa svakog tko kaže koju dobru o njemu ;)
Zadnja izmjena: bertone, dana/u 03 vel 2013, 11:54, ukupno mijenjano 1 put.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

4ndY je napisao/la:Bugovci već godinama za slobodne programe piše "freeware" unatoč tome što su ih mnogi upozorili na to, a u GNU/Linux su upućeni kao u perilice za suđe.
Ako se tako shvati, onda je cijela stvar i donekle prihvatljiva. Um prosječnog win korisnika jednostavno ne proznaje koncept otvorenog koda. Prva asocijacija na to je "besplatno" - freeware. Po meni je, dakle, cijeli pogled članka i donekle razumljiv.... :?
Ne treba ih ispravljati (jer to ne pomaže), već ih radije treba žaliti...
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Odgovori