Linuxaši i sviranje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Fugu
Spol: M

Re: Linuxaši i sviranje

Post Postao/la Fugu »

slika Dobar video, malo polegnut, doduše. :-D
Where there is a gui there's a way.
eQuivalent
Kontakt:

Post Postao/la eQuivalent »

Uh ... nekad sam se bavio muzikom. Znam da sviram (ili sam barem znao, jer nisam ni jedan instrument uzeo u ruke 9 godina) harmoniku, klavir, gitaru, i posto je u skoli bila obavezna flauta i flautu (joj kako sam je mrzeo, jedan od najglupljih instrumenata). Bavio sam se komponovanjem (pravo komponovanje, putem nota) .
Eto malo da vam priblizim :)

i još jedan instrumental

ko želi više da čuje nek poseti moj kanal. ima podosta (par sati :D )
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Vl@do je napisao/la:Snimila me banda mobitelom. Nije nešto, ali znam ponekad zabaviti susjede (ž).
Susjede se uvijek vesele rokerima ;)
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
eQuivalent
Kontakt:

Post Postao/la eQuivalent »

calisto053 je napisao/la:
Vl@do je napisao/la:Snimila me banda mobitelom. Nije nešto, ali znam ponekad zabaviti susjede (ž).
Susjede se uvijek vesele rokerima ;)
Medojedni jazavac
Kontakt:

Post Postao/la Medojedni jazavac »

"Ajde nesto sto znamo pjevat"

Ljudi ne kuze da mi nismo zabavljaci za mase. Mi smo umjetnici koji sviraju za dusu. :d
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
Gogy
Kontakt:

Post Postao/la Gogy »

Ideš, šta je već prošlo više od godinu dana od kad sam postavio ovu temu? Vrijeme leti stvarno. Ja sam nešto napredovao po pitanju sviranja ali vjerojatno ne dovoljno za tih godinu dana :D

Evo dva pitanja za ove iskusnije svirače (a vidim da ih ima):

1. Budući da najviše volim lead dijelove pjesama na električnoj gitari, to nekako najviše i vježbam, ali isto tako pokušavam i neke pjesme sa akordima svirat. Recimo da znam sve osnovne akorde od E do H, njihove molove, većinu sedmica, pokoji sus i to je manje više to. E sad... bare akordi. Nemam problema sa hvatanjem, ali imam problema ako se cijela pjesma sastoji samo od bare-a. Primjerice dosta česta pojava u pjesmama, Gm, Cm, A#, D#. Kod takvih stvari mi se nakon manje od minute počne grčit onaj mišić od palca, i to na električnoj, ne mogu ni zamisliti kako bih tako šta svirao na akustičnoj. Ima netko neki savjet kako izbjeć te bolove i grčenje?

2. Dal je moguće snimiti zvuk iz pojačala direktno nekako u komp, da se ne snima mikrofonom?
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Upravo tako Medojedni. Znao sam satima krvavih jagodica vjezbati sam sa sobom. Kazete su se jos premotavale.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Vl@do je napisao/la:Upravo tako Medojedni. Znao sam satima krvavih jagodica vjezbati sam sa sobom. Kazete su se jos premotavale.
Ah, ta dobra stara vremena premotavanja...
slika :hihi
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Medojedni jazavac
Kontakt:

Post Postao/la Medojedni jazavac »

Gogy je napisao/la:cut
1. Vjezbaj bare kroz recimo tjedan dana. Svaki dan po pola sata - sat, pjesme samo bare. Ak te grci, odmori malo. Prilagodil se budes. Mozda evenetualno nabavis ono za ruku kaj se stisce pa si malo ojacas stisak.

I probaj ne grcevito brimat bare, nego cim opustenije.

2. Moguće je ako pojacalo ima glavu koja ima output koji se može preuzmjerit u neki drugi zvučni alat, kao što je zvučna na kompu. Pogledaj iza pojacala ili tak nekaj jel ima iza kaj. Koje pojacalo imas?

S tim da ako nemas nekakvu jako dobru(citaj skupu) eksternu zvucnu nema ti smisla to. Znam iz prve ruke.
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
Gogy
Kontakt:

Post Postao/la Gogy »

Thanks Medojedni, probat ću tako, samo pjesme sa bare akordi svirat svaki dan. Pokušavam što labavije stisnuti a da se čuju sve žice, ali to pravilo mi baš ne vrijedi za akustičnu gdje baš ih baš moram dobrano pritisnut da se čuju.

Bit će da nema output pojačalo. Roland Cube 20XL
slika
A niti imam externu zvučnu karticu. Znači najbolja solucija je kupit nekakav kvalitetan mikrofon ili nešto treće?
Odgovori