a slobodni driveri su najbolji što mogu bit...volonterski rad programera koji reverznim inženjeringom osposobljavaju te kartice da rade koliko je to moguće. problem je što ati/nvidija u svojim driverima sadrže dodatne mogućnosti kojim poboljšavaju performanse kartica, dok slobodni izvlače maksimum koji je moguć reverznim inženjeringom..
Ubuntu 12.10
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Ubuntu 12.10
a čujte...žalite se atiju i nvidiji
oni rade vlasničke drivere 
a slobodni driveri su najbolji što mogu bit...volonterski rad programera koji reverznim inženjeringom osposobljavaju te kartice da rade koliko je to moguće. problem je što ati/nvidija u svojim driverima sadrže dodatne mogućnosti kojim poboljšavaju performanse kartica, dok slobodni izvlače maksimum koji je moguć reverznim inženjeringom..
- Captain Hook
- Spol: M
Intel Core i5 430M 2.27Ghz x 4
ATI Mobility Radeon HD 5470
3 GB Ram - 65 GB Corsair SSD
All Ubuntu Forks...
AMD FX 3.4(3.9) Ghz x 6
GeForce GTX 560 Phantom 1 GB ddr5
8 Gb Ram G Skill Sniper - 120 GB OCZ Agility SSD
All Ubuntu Forks...
ATI Mobility Radeon HD 5470
3 GB Ram - 65 GB Corsair SSD
All Ubuntu Forks...
AMD FX 3.4(3.9) Ghz x 6
GeForce GTX 560 Phantom 1 GB ddr5
8 Gb Ram G Skill Sniper - 120 GB OCZ Agility SSD
All Ubuntu Forks...
interesantno je sto kod mene na optimusu nikada nije davalo nikakve drivere pod additional driver jer automatski ne prepozna nvidiu nego samo intel
ali zadnje vrijeme poceo mi se pojavljivati neki nvidia experimetal driver... sada neznam jel bi mi to aktiviralo nvidiu da radi cijelo vrijeme ili cak optius ili bi mi se samo sve raspalo da instaliram
jel netko upoznat sa time?
(i 12.04 i 12.10 i naravno tako u svakom forku)
ali zadnje vrijeme poceo mi se pojavljivati neki nvidia experimetal driver... sada neznam jel bi mi to aktiviralo nvidiu da radi cijelo vrijeme ili cak optius ili bi mi se samo sve raspalo da instaliram
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Suko
- Site Admin
Kod mene na mojoj Nvidia kartici sam dobio opciju instalacije Nvidia drivera. Na Ubuntuu naravno.
Nakon instalacije su mi tek proradili 3D efekti na desktopu. Naravno preko Intelice. Nvidia je proradila tek nakon instalacije Bumblebeea.
Na drugim distrama je Intelica odma radila a kad sam naknadno instalirao Nvidia drivere je sve otišlo u PM.
Tako da imaš šanse pola-pola da ti se neće skršiti sustav, a Nvidia svejedno neće proraditi bez Bumblebeea. Koliko znam oni još ne podržavaju Linux za svoje Optimus kartice. A i pitanje je kad će.
Nakon instalacije su mi tek proradili 3D efekti na desktopu. Naravno preko Intelice. Nvidia je proradila tek nakon instalacije Bumblebeea.
Na drugim distrama je Intelica odma radila a kad sam naknadno instalirao Nvidia drivere je sve otišlo u PM.
Tako da imaš šanse pola-pola da ti se neće skršiti sustav, a Nvidia svejedno neće proraditi bez Bumblebeea. Koliko znam oni još ne podržavaju Linux za svoje Optimus kartice. A i pitanje je kad će.
- drone
- Moderator
Drugim riječima, Intel je jedina kvalitetna opcija na laptopima s Linuxom. Ostalo je sve klimavo kao babin zub.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
- Suko
- Site Admin
Tako nekako.
Al na Ubuntuu sam uvijek uspjevao instalirati Nvidiu i Bumblebee.
Moja grafa je dobro suradjivala s Ubuntuom.
Al na Ubuntuu sam uvijek uspjevao instalirati Nvidiu i Bumblebee.
Moja grafa je dobro suradjivala s Ubuntuom.
-
quetzalcoatl
Meni kad sam ga updetao na 12.10 nvidia grafička nije radila kako treba,a kada sam aktivirao nvidia experimental sve radi i mislim ostati na njima.zole052 je napisao/la:interesantno je sto kod mene na optimusu nikada nije davalo nikakve drivere pod additional driver jer automatski ne prepozna nvidiu nego samo intel
ali zadnje vrijeme poceo mi se pojavljivati neki nvidia experimetal driver... sada neznam jel bi mi to aktiviralo nvidiu da radi cijelo vrijeme ili cak optius ili bi mi se samo sve raspalo da instaliram![]()
- Suko
- Site Admin
Evo sam stavio da se nadogradi na 12.10.
Prije cetiri sata. Jos nije ni 30% paketa instalirao. Traje beskonacno! Prosli puta je za jedno dva sata sve obavio.
Da sam znao napravio bi clean install. Ionako je to Ubuntu za recenzije programa.
Prije cetiri sata. Jos nije ni 30% paketa instalirao. Traje beskonacno! Prosli puta je za jedno dva sata sve obavio.
Da sam znao napravio bi clean install. Ionako je to Ubuntu za recenzije programa.
Gledao sam tamo, nije ga bilo.
- Suko
- Site Admin
Nesto ozbiljno nije u redu s ovim Ubuntuom.
Moguce da se kod mene radi o losem upgradeu s 12.04. Budem probao fresh install kasnije.
Da li je i vama izuzetno spor i uzima enormno resursa? Imam osjecaj da sve sto kliknem treba cekati jedno pol godine da se ostvari. Strava!
Budem kasnije ako stignem stavio fresh install ali ako i on bude takav onda se stvarno ne isplati upgrade s 12.04.
Web apps su u biti shortcutovi na web stranice u Firefoxu i ne vidim nikakve razlike izmedju njih i obicne stranice koja se otvara u Firefoxu.
Amazon pretraga je enormno iritantna i ne vidim da ce itko ikad koristiti tako nesto.
Uglavnom, imam dojam bugicavog, pretrpanog OS-a. Ne znam, ovo je tek pocetak dvogodisnjeg ciklusa razvoja ali hvaliti se da su bolji od Windowsa 8 na ovo. . .
12.04 je mila majka u usporedbi s ovim.
Moguce da se kod mene radi o losem upgradeu s 12.04. Budem probao fresh install kasnije.
Da li je i vama izuzetno spor i uzima enormno resursa? Imam osjecaj da sve sto kliknem treba cekati jedno pol godine da se ostvari. Strava!
Budem kasnije ako stignem stavio fresh install ali ako i on bude takav onda se stvarno ne isplati upgrade s 12.04.
Web apps su u biti shortcutovi na web stranice u Firefoxu i ne vidim nikakve razlike izmedju njih i obicne stranice koja se otvara u Firefoxu.
Amazon pretraga je enormno iritantna i ne vidim da ce itko ikad koristiti tako nesto.
Uglavnom, imam dojam bugicavog, pretrpanog OS-a. Ne znam, ovo je tek pocetak dvogodisnjeg ciklusa razvoja ali hvaliti se da su bolji od Windowsa 8 na ovo. . .
12.04 je mila majka u usporedbi s ovim.