čestitamShicy je napisao/la:hvala Bogu, postao sam apsolvent!!!!!! wooooohooooooooooooooooo
Kutak za studente
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
The Acacia Strain
- Spol: M
Re: Kutak za studente
- Abzeenth
- Site Admin
Točno, jesam.DoDo je napisao/la:Just out of curiosity... Ti si na filozofskom, kaj ne?
Curiosity killed the cat, you know.
Na kraju treće godine preddiplomskog studija neke studijske grupe imaju završni ispit, na nekima se mora pisati završni rad, a na nekima ništa. Tako, primjerice, na anglistici nema niti rada niti ispita, dok na švedskom, koji je moja druga studijska grupa, student mora napisati rad na švedskom od minimalno 13 kartica na neku skandinavističku temu, te isti i obraniti, odnosno održati prezentaciju od 15-20 minuta na švedskom jeziku kako bi mogao dobiti ocjenu, potvrdu o završenom preddiplomskom studiju, te konačno, famozni status bakalara. Ako te još nešto zanima ili ti nije jasno, pitaj.child_in_time je napisao/la:Obrana završnog rada?![]()
Čestitke Shicyu
- glaskoncILLa
nije ti bilo lakse osušiti se?Abzeenth je napisao/la:famozni status bakalara.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
- Abzeenth
- Site Admin
Zapravo ne, jer ako želim biti ŠVEDSKI bakalar, morala bih se pripremati na švedski način, dakle, namakati se prvo u ledenoj vodi, a zatim u lužini.glaskoncILLa je napisao/la:nije ti bilo lakse osušiti se?
- DoDo
Abzeenth je napisao/la: ..., a zatim u lužini.
Uglavnom, cestitam na tituli bakalara!
Koja je sluzbena kratica titule kod vas na FF?
Kod nas je univ. bacc. ing. comp., pa ispada da imam visu titulu nego doktor znanosti
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Ček, ček. Šveđani jedu TRULE ribe. Ne valja biti švedska riba. Ja bi rađe bio švedski oposum. Možda i trut. Ne, ček, to jesam
ZBUNJUJETE ME! SKVIČ! 
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Abzeenth
- Site Admin
Lutefisk odnosno lutfisk je jelo od ribe, tradicionalno bakalara, ali može biti i neka druga, koja se u procesu pripreme prvo namače u ledenoj vodi a zatim u tekućini čiji je pH 11-12, pa onda opet u vodi da bi bila jestiva. A prije tog sveg namakanja se mora osušiti
Onda se kuha, i bude jako slana, a ne znam bude li ukusna jer SREĆOM još nisam imala priliku probati
S druge strane imamo gravad lax, što je usoljeni, ukiseljeni prijesni losos koji se tradicionalno zakopava u zemlju ili pijesak
(otud ovo 'gravad' u imenu) da bi se omogućila fermentacija. No prema mojim saznanjima to zakopavanje se danas rijetko radi.
Ah, Švedska. Gotta love it
S druge strane imamo gravad lax, što je usoljeni, ukiseljeni prijesni losos koji se tradicionalno zakopava u zemlju ili pijesak
Ah, Švedska. Gotta love it
- glaskoncILLa
probao sam neke norveske specijalitete sa gnjilom skusom i i, onak, nisam nista losije pojeo u zivotu.. 
- Suko
- Site Admin
A nije lakse malo posolit i osusiti na vjetru?
Pa na leso s krumpirima....
Jel nuzna fermentacija?
Pa na leso s krumpirima....
Jel nuzna fermentacija?
- glaskoncILLa
ma to je bezveze, riba nije riba ako ti ne trune u ustima.