Predsjednički Izbori

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
zole052
Spol: M

Re: Predsjednički Izbori

Post Postao/la zole052 »

ipernar je napisao/la: Dada, a josipović je uveo zamp-ov porez na sve medije (CD/Hardove)....
Ajde mi nadji dokument ili clanak nekog pravog novinara di pise da je bas Josipovic uveo taj porez i placam ti taj porez dozivotno za sve cd-ove i hdd-ove sto kupis :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
ipernar
Kontakt:

Zovu ga i Ivo Zamp: Josipoviću nametanje harača nije strano

Post Postao/la ipernar »

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zovu ... 64035.aspx

ZA PREDSJEDNIČKOG kandidata SDP-a Ivu Josipovića kažu kako mu nije strano uvođenje harača, poput kriznog nameta, jer je zapravo i on sam napravio nešto slično prije dvije godine. Naravno riječ je o kontroverznom Zakonu o autorskim pravima, prema kojem su prazni CD-ovi, DVD-ovi, memorijske kartice, USB stickovi, CD i DVD snimači, računala poskupili, odnosno pretvorili su se u naknadu za privatno kopiranje glazbe i filmova, a upravo je on za taj zakon lobirao i stvarao ga.

Pravda za one koji nikada nisu, niti će biti pirati?

Problem je u tome da Hrvati unaprijed plaćaju nešto što će možda uraditi, a možda i neće, a to je kopiranje glazbe i filmova. Naknadu protiv piratstva zapravo plaćaju svi, pošteni i nepošteni, odnosno i oni koji će na CD-ove i USB stickove pohraniti fotografije svojih najmilijih pa do onih koji će na njega pohraniti piratski materijal. Predsjednički kandidat Josipović kao pravnik zalagao se za donošenje takvog zakona, kojeg uostalom i danas svesrdno brani.

"Nije riječ o nametu već o pravičnoj naknadi koja nije prihod ZAMP-a već novcu koji umjetnicima omogućava da prehrane sebe i svoje obitelji i da dalje stvaraju. Tom se naknadom 'kupuje' mogućnost snimanja zaštićenih autorskih djela. Takva se naknada plaća prema standardima EU", objasnio nam je Josipović odgovarajući na novinarskog pitanje zašto oni koji nikada nisu i neće kopirati glazbu ili bilo koji drugi zaštićeni sadržaj, plaćaju namet.

Platiš i siguran si da nisi pirat!

Isto tako Josipović se voli pozivati na pravdu, no mnogi smatraju kako su izjednačeni sa svima onima koji snimaju piratske materijale te unaprijed plaćaju nešto što zapravo nikada neće i uraditi. Josipović na putu prema Pantovčaku poziva se i na to da je zaštitio i novinarska prava svojim zakonom, no još uvijek nema odgovara zašto se ZAMP-ov namet plaća na pohranjivanje vlastitog materijala.

"Plaćanjem naknade svatko postaje siguran da nije pirat. Tako je u cijeloj EU. Da nije te naknade, nitko ne bi smio kopirati ni jedan zaštićeni autorski sadržaj. Kako ljudi imaju potrebu snimati glazbu, filmove, pa i novinarske tekstove, jer odnedavno ZAMP radi i za novinare, zakon im omogućuje da to čine legalno", objasnio je za Index Josipović koji je postao izuzetno osjetljiv kada smo ga kritizirali da pojam pravda baš i ne ide uz njegov zakon.

Znajući sve ovo nije ni čudno da je Josipović za svoju kampanju uspio skupiti eminentan broj hrvatskih glazbenika.

Da li hoćeš reći da je to medijska patka, laž, obmana, da Josipović nema ništa s tim, da mu novinari podmeću ili nešto slično?
"Microsoft asks us to imagine a world with no walls. Well then why would we need Windows?"
ipernar
Kontakt:

Post Postao/la ipernar »

On je kao za besplatni softver, ali traži a se plaća autorska naknada na medij na kojem se taj isti softver nalazi, npr Linux Mint 8 live CD?

Odnosno on je za to da se plača autorska naknada ZAMP-u za CD kojeg ja dam frendu da si instalira LInux? Svakome (poštenom) čovjeku je jasno da je to suludo.

Jesam u pravu ili ne? Jel to pravda?
Zadnja izmjena: ipernar, dana/u 18 pro 2009, 13:15, ukupno mijenjano 1 put.
"Microsoft asks us to imagine a world with no walls. Well then why would we need Windows?"
zole052

Post Postao/la zole052 »

Ma nisam mislio da sad otezemo... nemoze nikada jedan covjek sam nesto odluciti jedino ako si premjer onda recimo da mozes :mrgreen: ... drugo su sve prijedlozi koji idu na glasanje i nemozes to pripisati jednom covjeku...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zole052

Post Postao/la zole052 »

ipernar je napisao/la:On je kao za besplatni softver, ali traži a se plaća autorska naknada na medij na kojem se taj isti softver, npr Linux Mint 8 live CD? Jesam u pravu ili ne? Jel to pravda?
Naravno da nije to pravda... to je kao kada su vidli da ne mogu natjerati trgovce da placaju rad nedjeljom i prekovremene pa su zabranili rad trgovina nedjeljom dok ustavni sud nije proglasio to neustavnim...
To to je kada neznaju rjesiti neki problem onda pocnu raditi gluposti... uvijek ce tako biti
ipernar
Kontakt:

Post Postao/la ipernar »

Vidiš kak se izvlačiš sad. Kao 'nije on'. A gle nemre nijedan čovjek sam neki zakon progurat, samo ti pokušavam reći da frajer nije na strani otvorenog softvera, ili da konkretiziram otvorenog hardvera. Gade mi se njuške poput njega.
zole052

Post Postao/la zole052 »

ipernar je napisao/la:Vidiš kak se izvlačiš sad. Kao 'nije on'. A gle nemre nijedan čovjek sam neki zakon progurat, samo ti pokušavam reći da frajer nije na strani otvorenog softvera, ili da konkretiziram otvorenog hardvera. Gade mi se njuške poput njega.
Ma ja mislim da koristi linux cisto da ustedi na windowsima jer jednom kada zavrsi kampanje sta vi radili sa tim pustim licencama...
Nisam nikada ni mislio da je on na strani otvorenog softvera to sa linuxom u njegovom stozeru je doslo ko "dobra fora"...
Da nasi pokusaju uvesti otvoreni softver u drzavne ustanove sindikati bi se bunili jer bi to ljude tjeralo da nauce nesto novo a ne zele rofl
ipernar
Kontakt:

Post Postao/la ipernar »

Maske su pale! Jasno je tko je na čijoj strani. Apsurdno je da za instalacijski CD na kojem se nalazi besplatan softver u čiji su razvoj tisuće sati uložile tisuće programera koji su to radili da bi napokon skinuli jaram gospodara softvera i miljardera koji se bogate na svojim autorskim pravima plaća autorska naknada zampu. A tima istima koji su ga stvarali ne da se ni kune.

To je analogija tipa... Većina ljudi ima piratske windowse pa neka svatko plati 500kn naknade po kućištu. iako oni npr. koriste Linux, a neki i kupili svoj windowse.

"Odnosno ja jesam za besplatan softver, ali za medij na kojem se nalazi treba plaćati autorsku naknadu nekome tko nije napravio niti sam CD niti njegov 'digitalni' sadržaj tj. softver," to je Josipovićeva pravda

Tu se uopće ne radi o Linuxu, nego o njegovom mentalnom sklopu tj. o načinu razmišljanja. A taj način razmišljanja nije dobar i pravedan nego je izvan zdrave pameti. Tip taj nije u stanju izvesti jednostavan logički zaključak. A ti samo glasaj za njega.

Taj zakon je u biti protuustavan poput onog o zabrani rada nedjeljom i sad mi je palo napamet podnjeti ustavnu tužbu. Jer se vodi istom analogijom.

SVI STE VI LOPOVI TO JE ONO ŠTO JOSIPOVIĆ MISLI O NAMA I TO JE NJEGOVA PRAVDA!

Slobodno me ispravite ako sam u krivu... meni se čini da je on više sklon kolektivnoj odmazdi nego pravdi za sve. Pravo kaže da je bolje 100 krivih osloboditi, nego jednog nevinog čovjeka osuditi. A on je bez suđenja i suda nas 4,5 milijuna osudio kao lopove. A predstavlja se kao neki pravni stručnjak...
pingu

Re: Zovu ga i Ivo Zamp: Josipoviću nametanje harača nije strano

Post Postao/la pingu »

ipernar je napisao/la:"Nije riječ o nametu već o pravičnoj naknadi koja nije prihod ZAMP-a već novcu koji umjetnicima omogućava da prehrane sebe i svoje obitelji i da dalje stvaraju. Tom se naknadom 'kupuje' mogućnost snimanja zaštićenih autorskih djela. Takva se naknada plaća prema standardima EU", objasnio nam je Josipović odgovarajući na novinarskog pitanje zašto oni koji nikada nisu i neće kopirati glazbu ili bilo koji drugi zaštićeni sadržaj, plaćaju namet.
Mislite onako gosn. Josipoviću kada Severini plati vaša stranka 200,000 evra za predizbornu kampanju?
Jel pravično da nakon 30 godina i više poštenog rada, umirovljenik kopa po smeću, zahvaljujući raznim muljažama od zakona izglasanih u saboru (dovoljno je spomenuti da su neki zakoni vrijedli 24h u 90-im, pa da se vidi koja je banda sjedila u saboru i dizala ruke za ovakve nebuloze), kriminalna pretvorba i privatizacija,a prodaje se priča o tranziciji, slobodnom tržištu, nekonkurentnosti itd.?
Ne vidim da bilo koji hrvatski glazbenik skapava od gladi. Sasvim pristojno zarađuju po koncertima, diskotekama, predizbornim skupovima ili gdje već nastupaju.
Ako već plaćam reket za autorska prava, više da niste mene ni bilo kojeg korisnika optužili za piratstvo. I okanite se akcija autor i sličnih, bando licemjerna politička.

Stvar je u tome da je Josipović nekakav glazbenik, svira klavir, pa je i u sukobu interesa kod donošenja ovoga zakona a također je sudjelovao u kreiranju tog zakona.
Treba nadodati da su prvotno zamišljene naknade bile bolesno više od trenutno važečih, to dovoljno govori o pohlepi i neznanju ljudi koji su tako nešto išli izmišljati.
I ne zanima me što tako nešto postoji u EU, jer nismo u EU, nije proveden referendum, kojim bi mogli znati kamo dalje i prema tome usklađivati zakone sa EU ako je potrebno.

Osvrt Dr.Petrica:
Namet na pamet
ipernar
Kontakt:

Pravo i pravda

Post Postao/la ipernar »

Donositi kriminalne zakone je pravno važeće ali ne i moralno ispravno. Uzimati novac koji ti po nikakvoj racionalnoj osnovi ne pripada je krađa. A to je ono što radi ZAMP uz pomoć državnih institucija.

Da apsurd bude veći Josipovićem moto je "PRAVDA" što je potpuna nebuloza jer se zalaže za nepravdu. Drugim riječima, Čovjek koji otvoreno stane na stranu nepravde je nepravedan čovjek. Tvrditi da si pravedan, a sudjelovati u donošenju nepravednih zakona, je povrh svega i licemjerno. Sudjelovati u donošenju zakona koji legaliziraju otimačinu stavlja te na stranu lopova, odnosno pretvara te u lopova jer donosiš lopovske zakone.

Josipovićev izlazak na izbore pod motom "pravde" vrhunac je samoobmane hrvatskog društva koje je došlo do toga da lopovi i nepravedni ljudi sebe predstavljaju kao 'ratnike svjetla' u borbi protiv sila tame. Maltene kao u onom filmu Gospodar prstenova.

Jasno mi je da "prosječni windows korisnici" glasaju za tog lopova, ali mi nije jasno da i u našoj zajednici ima ljudi koji ga favoriziraju.

E ali sada dolazimo do vrhunca njegove perverzije.
Razlog zašto si ti naveo da on koristi Linux je u tome kako ti kažeš da ne plaća licence tj. jer mu je jeftinije. Znači osobna korist, odnosno on koristi tuđi trud i rad kojeg uopće ne plaća. A istovremeno onima koji su sudjelovali u razvoju tog softvera i koji ga distribuiraju uzima novac u ime 'zampa' da Severina, Grdović, Thomson i njima slični 'ne bi bili gladni kruha'. Opet postavljam pitanje, tko je ovdje lud?

On postavlja tezu kao da su Severina (i njezine kolegice sa estrade npr Nives Celzijus, Vesna Pisarović, Maja Blagdan i Danijela Martinović) majke tereze i da su one u tome radi 'opće koristi' cijelog društva. kakve ja imam koristi od toga što se ona kurva na jahti sa nekim štakorom. Upravo zbog tih parazitskih zakona imamo i ovako jadnu glazbu, koju DAKAKO ne slušam niti kopiram!

A što je sa ljudima koji kopaju po smeću, što je sa njihovim obiteljima, što je sa onima kojima nemaju od čega platiti račune za struju ili pak T-hitleru za telefon. Zar su to ljudi drugoga reda kojima ne treba pomoć od društva. zar je to pravedno društvo gdje politička, glazbena i klerikalna elita djeli lovu među sobom na račun nas i strižu nas kao ovce. Jel to PravDA?!
Zadnja izmjena: ipernar, dana/u 18 pro 2009, 14:56, ukupno mijenjano 2 puta.
Odgovori