Toga nema, trebas naknadno namjestiti kada dignes sustav...
Linux Mint 8-Helena
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Linux Mint 8-Helena
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Jako glupo, za jedan live-cd koji se bazira na Ubuntuu. Što su mislili time postići? Da manje podsjeća na Ubuntu? A i dalje se nalazi na ostatke spominjanja Ubuntu-a kod nekih dijaloga, a classic GNOME meniji imaju Ubuntu logo.zole052 je napisao/la:Toga nema, trebas naknadno namjestiti kada dignes sustav...
Mint je daleko dogurao i nije u rangu bloatanog SuperOS-a i UE-a, ali bezveze ovakvi previdi.
Za početak trebaju u live-cd staviti mogućnost biranja layouta tipkovnice i usb-creator.
Nadrobe codece i ostale programe, da olakšaju početnicima rad, i onda moram kopati po izbornicima hr raspored, umjesto da ostave neke stvari onako, kao Ubuntu. Prvenstveno mislim na ovaj izbornik biranja rasporeda tipkovnice kod boot-anja.
Ako te toliko to smeta i mislis da bi moglo i drugima potegni to pitanje na njihovom forumu ili na community.linuxmint.com prlicno su susretljuvi i prihvacaju prijedloge ako postoji odredjena masa ljudi koja misli isto...pingu je napisao/la:Jako glupo, za jedan live-cd koji se bazira na Ubuntuu. Što su mislili time postići? Da manje podsjeća na Ubuntu? A i dalje se nalazi na ostatke spominjanja Ubuntu-a kod nekih dijaloga, a classic GNOME meniji imaju Ubuntu logo.zole052 je napisao/la:Toga nema, trebas naknadno namjestiti kada dignes sustav...
Mint je daleko dogurao i nije u rangu bloatanog SuperOS-a i UE-a, ali bezveze ovakvi previdi.
Za početak trebaju u live-cd staviti mogućnost biranja layouta tipkovnice i usb-creator.
Nadrobe codece i ostale programe, da olakšaju početnicima rad, i onda moram kopati po izbornicima hr raspored, umjesto da ostave onako, kao Ubuntu.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- kvaju
- Spol: M
što se tog layouta tiče, uvijek bez razmišljanja stavim na engleski, tako da meni ne predstavlja to baš neki problem. prilikom instalacije odaberem hr za tipkovnicu i to je to.
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB odmah, a +250MB dobivamo i ti i ja ako se regaš preko ovog linka
How to
LastFM grupa LINUXZASVE join us
How to
LastFM grupa LINUXZASVE join us
Ne samo to. Svugdje gdje se spominje Ubuntu u dijalozima, stavio bi Linux Mint.zole052 je napisao/la:Ako te toliko to smeta i mislis da bi moglo i drugima potegni to pitanje na njihovom forumu ili na community.linuxmint.com prlicno su susretljuvi i prihvacaju prijedloge ako postoji odredjena masa ljudi koja misli isto...
Izgledalo bi profesionalnije i ozbiljnije. Za nazive paketa, znam da ne može biti linux_mint, kada nemaju svojih repozitorija.
Nekad imam potrebu editirati nešto u terminalu preko live-cd-a, a onda mi odgovara naš layout, bez obzira što je us tu možda bolji, jer mi je / i drugi znakovi bliže prstu od našeg rasporeda, gdje moram koristiti shift.kvaju je napisao/la:što se tog layouta tiče, uvijek bez razmišljanja stavim na engleski, tako da meni ne predstavlja to baš neki problem. prilikom instalacije odaberem hr za tipkovnicu i to je to.
Kako nemaju svojih repozitorija, imaju imaju samo je to jako mali postotak paketa na njimapingu je napisao/la:Ne samo to. Svugdje gdje se spominje Ubuntu u dijalozima, stavio bi Linux Mint.zole052 je napisao/la:Ako te toliko to smeta i mislis da bi moglo i drugima potegni to pitanje na njihovom forumu ili na community.linuxmint.com prlicno su susretljuvi i prihvacaju prijedloge ako postoji odredjena masa ljudi koja misli isto...![]()
Izgledalo bi profesionalnije i ozbiljnije. Za nazive paketa, znam da ne može biti linux_mint, kada nemaju svojih repozitorija.
Znam za software portal, .mint, namjeru micanja Synaptica i kreiranje vlastitog softver centra. Ali to je malo paketa trenutno. Ipak zakrpe i glavne stvari dolaze kao -ubuntu.deb. 
- despot77
- Spol: M
Neko spomenu da mu trebaju i drugi jezici pri instalaciji, pa kod MINT-a postoji i to, treba onda skinuti: Universal Edition a ne Main Edition...
Universal Edition
This edition aims to provide the same features as the Main Edition without including proprietary software, patented technologies or support for restricted formats. If you're a magazine, a reseller or a distributor in Japan or in the USA then choose this edition.
It also comes as live DVD and features built-in support for English, French, Spanish, German, Italian, Swedish, Danish, Chinese, Korean, Portuguese/Br, Portuguese/Pt, Arabic, Hungarian, Lithuanian, Galician, Dutch, Russian, Polish, Norwegian, Japanese, Ukrainian, Romanian, Slovenian, Catalan, Greek, Czech, Slovak, Marathi, Norwegian [nynorsk], Croatian, Bulgarian, Turkish, Hindi, Finnish, Hebrew, Serbian, Belarussian and partial support for Basque and Bosnian.