moja iskustva s ubuntuom

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

devil

Re: moja iskustva s ubuntuom

Post Postao/la devil »

@ speedy- imas katapulkt za KDE(zamjena za gnomedo) i moze se doata barova koliko hoces.cak mozes imati i gnome-style menije.

kaj se kdea tice, reko sam da je super i mozda bi ga cak is tavil na sluzbeni laptop(kdemod od archa) ali .. nemrem se naviknuti. tesko mi ej nauciti se na rad s misom.
zole052
Spol: M

Post Postao/la zole052 »

devil je napisao/la:...ali .. nemrem se naviknuti. tesko mi ej nauciti se na rad s misom.
E ova izjava stvarno, treba je negdje zapisati rofl Svaka cast, ne mogu vjerovati da ima ljudi koji nisu naviknuti na mis. Meni je kompjuter bez misa ko auto bez volana...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Markec

Post Postao/la Markec »

zzankola je napisao/la:
devil je napisao/la:...ali .. nemrem se naviknuti. tesko mi ej nauciti se na rad s misom.
E ova izjava stvarno, treba je negdje zapisati rofl Svaka cast, ne mogu vjerovati da ima ljudi koji nisu naviknuti na mis. Meni je kompjuter bez misa ko auto bez volana...
Alat s kojim su ljudi učili kako koristiti miš http://www.vecernji.hr/lifestyle/tehno/ ... 4411493B.1
:D preporučujem kmines, ja ga ponekad zaigram a nekad igram onaj knetwalk
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Ako je istina sve kaj je tu napisano, onda ću sigurno staviti KDE kad stavim Fedoru 11...
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Katapult se više ne koristi (od 4.0), sada imamo odličan Krunner (no tu i tamo iskoči neki bug).
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

evo da se nadovezem na glavnu temu opsta, ubuntu.

pa, koristim gnome u archu par tjedana i moram raci da je 2.26 poprilicno bagovit, ono ima muha, ne musica, xfce radi ko suza, imam oboje.

tako da se nemoze sva krivnja bacit na ubuntu, dosta je novi boji od 8.10 (to nije bilo tesko).

edit

jos nesto, tranutacno imam instaliran xfce, gnome, codece, i vecinu toga sto ubuntu ima po defaltu, i imam oko 600 paketa inastaliranih, ubuntu po defaltu ima preko 1000. zanci dosta toga nepotrabnog sto bi se dalo maknut.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

simke je napisao/la: jos nesto, tranutacno imam instaliran xfce, gnome, codece, i vecinu toga sto ubuntu ima po defaltu, i imam oko 600 paketa inastaliranih, ubuntu po defaltu ima preko 1000. zanci dosta toga nepotrabnog sto bi se dalo maknut.
Da, to ide u prilog mojoj tezi o kvantitativnosti Ubuntua, ovdje
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Grof je napisao/la: Da, to ide u prilog mojoj tezi o kvantitativnosti Ubuntua, ovdje
Od nedavno sve instalacije Fedore radim preko netinstalla, odnosno minimum minimuma... i onda samo yumam sto mi treba, a u tome mi pomaze i packagekit koji mi odmah ponudi program iz repoa kad upisem CLI naredbu koju nemam, a dostupna je kroz repo - sto je odlicno :D

Uglavnom, bilo je ljudi koji su rekli da su Fedoru izbacili iz svog izbora distre jer ju je nemoguce instalirat bez X-a, sto je pogresno, itekako se moze instalirat bez X-a ;)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

Grof je napisao/la: ovdje
kako napraviti takav link, mislim a te baci na post koji hoces.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

simke je napisao/la:
Grof je napisao/la: ovdje
kako napraviti takav link, mislim a te baci na post koji hoces.
pa jednostavno,
klikneš desnim gumbom na naslov posta, pa copy link location, pa u postu u koji to hoćeš zalijepiti označiš riječ koja treba biti link, klikneš na gumbić URL, dodaš = i pastaš link lokaciju, tak da zgleda ovak:

Kod: Označi sve

[url=http://www.linuxzasve.com/forum/viewtopic.php?f=31&p=22859#p22859]ovdje[/url]
Odgovori