VirtualBox
Moderator/ica: Moderatori/ce
- kvaju
- Spol: M
Re: VirtualBox
jeli se može na ovaj Virtualbox ikako instalirati MAC OS X, ne vidim opciju da može?
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB odmah, a +250MB dobivamo i ti i ja ako se regaš preko ovog linka
How to
LastFM grupa LINUXZASVE join us
How to
LastFM grupa LINUXZASVE join us
mislim da ne... ja sam pokusao i izbacilo mi gresku da os ne podržava tu arhitekturu...bla...bla....
Ne mogu naći Devices/Shared Folders. Di je to ?Grof je napisao/la:To ti ide ovako:
4. Pod menijem Devices/Shared Folders napišeš ime foldera kako će se zvati na Guest mašini. Folder Path je putanja do windows direktorija na Host mašini, a Folder name je ime foldera na Guest mašini (windowsima)
..
Hvala.
...učim...
..dakle, kod mene se je pojavio isto ovakav problem i nakon podosta sufranja i isprobavanja raznih savjeta, napokon mi je profunkcioniralozole052 je napisao/la:zzankola@zzankola ~ $ sudo mount -t vboxsf /home/zzankola/Pictures /home/zzankola/VBox
/sbin/mount.vboxsf: mounting failed with the error: Protocol error
...host mi je win.xp SP3 a guest ubuntu 9.04 + mint 6.0
"If you use a upper case letter in the folder in Ubuntu, you get the protocol error, we have to use lower case for the folder name on the guest computer"
...a postupak je sljedeci....
1. In VirtualBox shared folder tab, name your selected xp folder path as 'sharedxp' (for example).Remember the name.
2. In Ubuntu create a folder in /home/yourusername as 'sharedubuntu' (for example)
3. Use Nautilus with root privileges (Terminal command:--- gksudo nautilus) and navigate to the etc folder
4. In /etc open with the text editor the file "fstab" and add and save after the last line:
sharedxp /home/yourusername/sharedubuntu vboxsf defaults 0 0
5. Also in /etc open file “modules” and add and save the two lines:
vboxvfs
vboxadd
6. Restart
p.s. naravno, postupak je isti i za ubuntu i za mint....
Imam instaliranu zadnju verziju sunovog Virtualboxa, zanima me kako maknuti windoze xp iz njega??Kompletno obrisati sa harda.
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Izbriši sliku u kojoj se nalazi cijela instalacija WinXP-a, a za to moraš znati gdje je pohranjena (vjerojatno negdje u tvojoj /home mapi). kavadoshen je napisao/la:Imam instaliranu zadnju verziju sunovog Virtualboxa, zanima me kako maknuti windoze xp iz njega??Kompletno obrisati sa harda.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Ma samo u Virtualboxu idi na File > Virtual Media Manager i tu ga maknes pod Hard Disks... prvo ga trebas Release pa tek onda Remove. Snaci ces sedoshen je napisao/la:Imam instaliranu zadnju verziju sunovog Virtualboxa, zanima me kako maknuti windoze xp iz njega??Kompletno obrisati sa harda.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Ovo je najdalje do kuda sam došao, doduše riječ je o VMware playeru, ali isto mi se dogodilo na VirtualBoxu (uz kontinuirano restartanje), vrti throbber do sudnjeg dana.kvaju je napisao/la:jeli se može na ovaj Virtualbox ikako instalirati MAC OS X, ne vidim opciju da može?

Da nešto valja, onda bi se mogao instalirati, ovako moram vjerovati hype-u koji mi servira Stevo i njegovi zealoti na svojim prezentacijama.
Usput, stigao je novi VirtualBox 3.1.4, machine state save/restore ponovno radi.
- Markec
Hmm ja sam prosle godine probao normalno instalirati na svoj laptop iDeneb (hackani Mac OS Leopard za PC) uglavnom dobio sam ovu sliku koju ti imas ali je trebalo malo duze čekati 20 minuta da se to digne do kraja. Kad je doslo do kraja onda sam mogao podesavati instalaciju, particiju ali miš i izbornici su jako sporo radili ? Pa sam probao iAtkos ( isto hackani mac os samo od druge ekipe) on mi se uopce nije mogao dići.