openSUSE Tumbleweed

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
eQuivalent
Spol: M
Kontakt:

Re: openSUSE Factory

Post Postao/la eQuivalent »

iwinux je napisao/la:@eQuivalent
Neka podešavanja su strogo vezana za DE, neka za suse kao os. Zamisli kako bi bilo napisati Yast da obuhvati sve DE-s,koliko god ih ima,imajući u vidu da svako koristi DE po izboru. Da ne pričamo o DE specifičnim dependacies i sličnom.
@tex.vileer pogledaj da u kde settings nemaš sound mute. Ne pada mi sada iz glave tačno na pamet kako se zove na Hrvatskom,tamo negdje pod system bell.
Probajte takodjer alsamixer iz shella i provjeri da ti nije mute upaljen

sent from tapatalk
Ama bre sve ja to znam i sve je to meni jasno.
holden

Post Postao/la holden »

koji si ti neurotičan lik jbt.
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
blast beat

Post Postao/la blast beat »

Što je čovek neurotičan, samo je ukazao na neke nelogičnosti. I meni je glupo što su mnoge opcije duplirane. Nije sad da ima 100 okruženja pa da ne mogu to srediti. GNOME, KDE, MATE i recimo XFCE bi morali imati objedinjena podešavanja sa YAST-om. Korisnicima bi to bilo mnogo lakše.
bluestree

Post Postao/la bluestree »

Ljudi cesto zanemare ili previde razlike u KDE-meta i KDE base .( ili bilo koji DE) To je razlog zasto neke opcije stoje duplo. Malo iskusniji user moze pri instalaciji odredjene pakete prilagoditi licnim potrebama, ili ukusu i mozda izbjeci problem dupliranih postavki.

"YaST is the installation and configuration tool for openSUSE and the SUSE Linux Enterprise distributions. It is popular for its easy use and attractive graphical interface and the capability to customize your system quickly during and after the installation. YaST actually stands for Yet another Setup Tool"

Ako na primjer pokusas srediti active directory,web server, LDAP, NFS,bootloader, sta god iz recimo neke standardne distribucije znas i sam da te ceka puno posla i puno config files editiranja. Yast to manje-vise ,odradi za tebe nakon sto ti, ja , on , ko god preko gui upise osnovne podatke . Znaci , poenta Yasta u prvoj liniji je da ti omoguci brzo, jednostavano i eficijentno administriranje systema. Ako ikada budes imao vremena i volje instaliraj suse server , znaci bez gui, u virtualnu masinu npr. i startaj Yast iz command line. Vidjet ces koliko ti moze olaksati i ubrzati posao.
Za mene licno je Yast nesto kao blagoslov u svakodnevnom zivotu, ali naravno svako ima svoje misljenje i odredjena iskustva.
People disagree with me. I just ignore them.
blast beat

Post Postao/la blast beat »

To sve stoji, YAST je veoma moćan alat. Ali recimo evo napamet iz glave znam da postavke jezika i postavke za mrežu su duplirane. A ima ih dosta dupliranih, to je problem. I to nema veze sa instaliranim paketima, da li je kde, kde-meta ili kde-minimal. Postavke 90% postavki je uvek tu. A s obzirom da im je KDE glavno okruženje, stvarno bi bilo lepo videti makar njega ispoliranog i što se postavki tiče i onako zaokruženog sa YAST-om. :)
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Kako to misliš da su postavke za mrežu duplirane?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

@iwinux
evo ono što smo pričali za moj factory i nestanak zvuka:

1- http://www.igreklik.com/slike/viewer.ph ... 453933.png
2- http://www.igreklik.com/slike/viewer.ph ... 701374.png
3- http://www.igreklik.com/slike/viewer.ph ... 170610.png

Kada kliknem na edit , tamo gdje piše da mi deviced nije konfiguriran, onda se odradi kratka instalacija nečega i onda opet nemam zvuk ali tada nemam ni ikone za zvuk u sistem panelu.

Na tom istom pc-u je i mint i lubuntu i win7, i u tim drugim sustavima imam zvuka tako da nije greška u hardweru.
bluestree

Post Postao/la bluestree »

@tex
Ne znam zašto,ali ne vidim screens koje si postao,samo broken link. Ako nije problem postaj takodjer odgovor od

Kod: Označi sve

sudo lspci | grep Audio
sent from tapatalk

EDIT: izvinjavam se , vidim screens, bio sam telefonu maloprije
Zadnja izmjena: bluestree, dana/u 08 lis 2014, 15:46, ukupno mijenjano 1 put.
People disagree with me. I just ignore them.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

@iwinux linkovi su u redu...
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

kako i koje repoe dodati u factory......
Odgovori