Pitam se zašto?

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

zole052
Spol: M

Re: Pitam se zašto?

Post Postao/la zole052 »

buduci da nismo vidli poruku nadam se da nisu pocele uvrijede privatno nego da je to samo gmajstor to tako dozivio... vrijedjati privatno je jos gore nego javno :(
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

Cooleech je napisao/la:Inače izbjegavam bilo kakve rasprave na temu ovo ili ono, ali moram pitat; što ti netko može reći ili napraviti da te navede na brisanje svih linux distri i instalaciju windowsa? Ne misliš li da si bar malčice pretjerao? Pusti sad dramu, budi muško i brani svoj stav, ne odlazi podvijena repa!
Uostalom, to je taj netko i želio postići, pa zašto mu dat gušta?
Ovaj deo nema veze sa malopređašnjom obrisanom porukom i sa njenim sadržajem, mada mi je više dosta da me celo vreme napadaju pojedinci na forumu zbog pomalo drukčijeg stava od njihovog.
Ali više ima veze sa tim kako su se razvijatelji distribucija i programa poneli prema mom projektu i celokupnoj ideji, kao i o njihovom stavu kad je u pitanju sam slobodan softver i podrška koju tolko traže od korisnika, a sami nisu u stanju da odvoje ni 5 minuta za tuđ projekat od kojeg bi takoreći i sami imali najviše koristi. Ali se vode onom narodnom, "bolje da komšiji crkne krava". Ne znam šta je bilo teško postaviti opis sa njihovog sajta ili deo opisa koji bi usmerio ljude na njihov sajt, kao i poneku novost kad je ima. Ma ... koga uopšte i zanima moje mišljenje.
I da dodam, još tužnije je to, da na freeOpen.net projektu sam imao veću podršku od ljudi koji koriste Windows, nego ljudi koji koriste Linux (nikad nisu imali vremena, i sve je bilo ajde videćemo ovih dana, ali zato su se svi redom hvalili kako su deo projekta).
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Koji je to tvoj projekt? Uopće nisam obraćao pažnju na te svađe tako da ne znam o čemu se radi.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

E pa ljep pozdrav onda uz jednu putnu

Inaće, ti developeri koje toliko isčekuješ, oni će doći ili ne ovisno o tome kako ih pitaš. Ako im šalješ upite kakvog si meni poslal, tad zaboravi na njih. A globalno gledano par korisnika iz exyu je na neki kvalitetan feedback daleko premalo s time da ih većina dobiva poprilično kvalitetan feedback od svoje zajednice a ne žale se da nema feedbacka već da je nekvalitetan jer prijava problema sa NE RADI je glupa, ništa ne govori, smješna i neprofesionalna pa takve prijave završe u smeću.
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

Ti Lutherus, ako nemaš pojma o čemu se radi bolje ćuti (jer nit si ikad bio na freeopen.net-u, niti si izrazio interesovanje) . Jako si jako zlobna osoba, zajedljiva i samo mračiš i jedino što znaš to je da vređaš i napadaš privatnim porukama. Zbog takvih kao ti GNU/Linux svet i propada. Da nije Canonicala i još par njih koji vuku napred ... još uvek bi GNU/Linux bio samo igracka za geekove.
zole052

Post Postao/la zole052 »

gMajstor je napisao/la:Jako si jako zlobna osoba, zajedljiva i samo mračiš...
i ja se slazem sa ovime ali ovo je javni forum i moze pisati tko zeli pa se nauci zanemarivati ljude koji ti ne pasu ;)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Slamd64

Post Postao/la Slamd64 »

ali ovdje jedini ti dolazis u sukob s drugim clanovima. mozda da se malo smiris i ukljucis u neke aktivnosti vezane za forum?
shvati ovo kao dobronamjeran savjet u svrhu razvijanja novih ideja i vizija. i ja sam tako u pocetku na jednom forumu bio 'osamaren' od strane nekih koji su mislili da sve znaju. ali sam nastavio dalje. odlucio sam ici dalje s Linuxom i uzeo da instaliram Gentoo i ucim sistemsku administraciju. na taj forum sam opet navratio s novim iskustvom i gle, vise niko nije imao primjedbi na bilo sta sto sam napisao.
zato sam ti ono napisao na naslovnoj jer sam imao jako slicno iskustvo. nhf.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Vidi Zlatko, dao sam ti detaljan popis što nevalja sa tim tvojim freeopen, rekao sam ti zašto developeri ne dolaze i zašto neće doći, rekao sam ti i di je tvoj osnovni problem. Linux svijet ne propada radi ljudi koji žele nešto napraviti i koji se bore protiv zatvaranja i vlasničkih standarda već propada upravo radi pristupa kakovog ima Canonical i pristupa kakvog njihova zajednica ima prema cijeloj problematici. Canonical nije sa nijednim svojim djelom vukao prema naprijed. Freeshiping je prvi puta predstavljen 1998 godine od stranne Mandrakesofta za Mandrake Linux, jednostavna grafička instalacija prilagođena svim korisnicima koja se odvijala u doslovce 7 klika mišem, unosa korisničkog imena i pasworda je također pazi sad bila još 1998 na Mandrake Linuxu a kasnije je dobar dio te instalacije uvršten u Ubuntu instaler. Ubuntu nije ni bil prvi koj je za kućnog korisnika svel korištenje terminala na minimum, bil je to opensuse davno prije ideje o Ubuntu.
No u jednoj stvari su prednjačili a to je laganje, iznošenje netočnih informacija, izmišljanje statistike, pračenje korisnika, podmetanje malware aplikacija, zatvaranje koda, okretanje vlasničkom kodu, laganje zajednice, igranje sa emocijama svojih korisnika, podjela Linux desktopa, uspjeli su okrenuti protiv sebe sve veće projekte,.....pa ti samo to podupiri.

ako misliš nekoga ucijeniti sa prijetnjama o odlasku, iskreno neće ti uspjeti jer niti će te itko tjerati, niti te itkko tjeral niti itko ima namjere tjerati te a niti te itko ima namjere smirivati. TO dal ćeš ti otići ili ne to je tvoja odluka i tiće se samo tebe.

Inaće preko privatne poruke nisi bil napadnut već ti je bila skrenuta pozornost na greške koje radiš prilikom predstavljanja svog znanja i skrenul ti pozornost na sve logičke greške koje radiš ali te i pozval fino da pišeš za naslovnicu, tim više jer za svaki članak imaš desetke negativnih komentara pa bi bilo jako dobro vidjeti neki tvoj članak, tim više jer se hvališ kako dobro razumiješ slobodan softver i otvoren kod dok po tvojim riječima neki nemaju pojma o tome pa bi stvarno bilo dobro i korisno da guru krene i pisati, stoga shut the fuck up and start working, be a man and stop wining!
rudar

Post Postao/la rudar »

Quote: Pa kakva ti je to deb poludistribucija, nešto osakaćeno? Deb distribucije, barem meni su idealne zato jer na svakom koraku u zadnje vreme postoje .deb paketi za instalaciju programa, kao što i za windowse postoje .exe. A trebe je neko da prostiš jako zajebo kad ti je rekao da ne moze drukcije ili si bio sa nekim tvrdokornim protivnicima automatizacije. danas barem u deb svetu, postoji izbor, a terminal je samo jedan od izbora, uvek pored terminala postoji barem jos jedna opcija, ako ne i vise njih. A ti se i dalje bakci sa poluproizvodima i poludistribucijama, danas i na Debianu7 (akos e skine neki od live DVD) je sve automatizovano i nema se potrebe za ulaskom u terminal. Tako da, pusti me tih lovačkih priča, nije moglo drugačije. Zbog tvoje neinformisanosti nije moglo, a ne zbog toga što deb distribucija nije mogla. Razumem kad mi kažu iz Gentooa ili Archa da je moralo, ali iz Debiana ne razumem i nikad necu razumeti. - See more at: http://www.linuxzasve.com/moj-pogled-ka ... x#comments

Ovo iznad bio je prostački komentar korisnika po imenu Zlatko na moje izlaganje zašto je terminal potreban. Objavljeno je u komentaru na naslovnici i zadržano, a moj odgovor je izbrisan. Korisniku po imenu Zlatko odgovorio sam da izliječi osobne komplekse negdje drugo, a da mu ovom forumu nije mjesto. Zamolio bih gospodu administratore da izbrišu njegov komentar, ako su već tamo izbrisali moj. U GNU/Linuxu nismo svi jednaki po znanju, ni po doprinosu zajednici. Ali budimo jednaki po pripadnosti ideji slobodnog softvera. Svatko smije iznijeti mišljenje, bez vrijeđanja drugih. Komentar korisnika po imenu Zlatko na ono što sam napisao je ili namjerno zloban (a mi se ne poznajemo), ili čovjek ima drugih problema koje ovako rješava. Molim administratore za jednak pristup svima: brišite oboje, ili nijedno. Lutherus, tebi svaka čast i oprosti što sam ti uzeo prostor.
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Ti si u tom komentaru tjerao osobu iz zajednice. Takve komentare odmah brišemo!
Zlatkov komentar nije vrijeđao nikoga, pa nije bilo razloga za brisanje.
Zaključano