openSUSE 12.2
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: openSUSE 12.2
DVD (4.7 GB)je samo instalacijski, a pri istoj možeš birati između kde i gnome okruženja.
CD (700 MB) je livecd s kojeg možeš i uraditi instalaciju
Ma da, ja sam pri usporedbi ignorirao serversku primjenu. Ali Desktop korisnika Debain i openSUSE (ne SLES i SLED) imaju skoro podjednako... Možda ipak Debian nešto više.Grof je napisao/la:Debian se kao i CentOS puno koristi na serverima (zato Debian i mora biti "rock solid" distra sa ponešto zastarjelim paketima).
Stoga je uspoređivati klijentelu i količinu instalacija Debiana i openSUSE-a pogrešno.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Hvala! Skinuo sam oba..ali ni jedan ne mogu da instaliramShicy je napisao/la:DVD (4.7 GB)je samo instalacijski, a pri istoj možeš birati između kde i gnome okruženja.
vjerojatno jes do kvalitete zaprženog CD/DVD-a 
Radim preko stick-a. Skinuo sam nekoliko iso slika i uvek isto.
- holden
- Spol: M
Jedina stvar koja je kod mene pomogla je da skineš na neki windows računar suse studio imagewriter i zapišeš putem imagewritera na winu na usb. Onda radi. Sve drugo meni nije delovalo.
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
Stisni dva-tri puta ok, next ili nešto slično. Istu poruku sam ja imao kod instalacije sa sticka i svejedno je dobro instaliralo.simaco11 je napisao/la:"Searching for linux partitions" i izbaci grešku "Unable to create repository from url 'cd/?devices=/dev\sd1'"
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Ja sam preko win32diskimager stavio na USB, odavno, ni u snu, više ne koristim unetbootin.
Hvala svima..samo sam ponovio postupak prženja usb-a preko unetbootin-a i proradilo je. Međutim opet ogroman problem,odradio sve lepo twikovanje nakon instalacije,drivere,updejte i restartujem ga i kad se startuje izađe samo zamrljan ekran u svim bojama..
Nisu legli drajveri od grafičke.
Moraš "poništiti" korak dodavanja nvidia drajvera.
Ali za početak, probaj još jednom updejtat.
Stisni CTRL + ALT + F1 i ući ćeš u terminal. Pa onda
I probaj restartati.
Ako gornji korak ne pomogne, onda ponovno uđeš u terminal (CTRL+ALT+F2) pa se prebaciš u root korisnika:
Pokreneš yast (izgleda isto kao i GUI yast - samo ružnije
)
i odinstaliraš sve pakete iz nvidia repozitorija i izbrišeš taj repozitorij. Pa opet dup-aš
Moraš "poništiti" korak dodavanja nvidia drajvera.
Ali za početak, probaj još jednom updejtat.
Stisni CTRL + ALT + F1 i ući ćeš u terminal. Pa onda
Kod: Označi sve
sudo zypper dupAko gornji korak ne pomogne, onda ponovno uđeš u terminal (CTRL+ALT+F2) pa se prebaciš u root korisnika:
Kod: Označi sve
suKod: Označi sve
yastKod: Označi sve
sudo zypper dupLike some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.