openSUSE 12.2

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shicy
Spol: M

Re: openSUSE 12.2

Post Postao/la shicy »

DVD (4.7 GB)je samo instalacijski, a pri istoj možeš birati između kde i gnome okruženja.
CD (700 MB) je livecd s kojeg možeš i uraditi instalaciju
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Grof je napisao/la:Debian se kao i CentOS puno koristi na serverima (zato Debian i mora biti "rock solid" distra sa ponešto zastarjelim paketima).

Stoga je uspoređivati klijentelu i količinu instalacija Debiana i openSUSE-a pogrešno. ;)
Ma da, ja sam pri usporedbi ignorirao serversku primjenu. Ali Desktop korisnika Debain i openSUSE (ne SLES i SLED) imaju skoro podjednako... Možda ipak Debian nešto više.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
simaco11
Kontakt:

Post Postao/la simaco11 »

Shicy je napisao/la:DVD (4.7 GB)je samo instalacijski, a pri istoj možeš birati između kde i gnome okruženja.
CD (700 MB) je livecd s kojeg možeš i uraditi instalaciju
Hvala! Skinuo sam oba..ali ni jedan ne mogu da instaliram :cry: Ovaj od 700MB neće ni da zabutuje. a ovaj od 4.7GB stane kod dela "Searching for linux partitions" i izbaci grešku "Unable to create repository from url 'cd/?devices=/dev\sd1'"
Follow me on Twitter: https://twitter.com/simaco11

life isn't always #000000 and #ffffff
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

vjerojatno jes do kvalitete zaprženog CD/DVD-a ;)
simaco11
Kontakt:

Radim preko stick-a. Skinuo sam nekoliko iso slika i uvek isto.

holden

Post Postao/la holden »

Jedina stvar koja je kod mene pomogla je da skineš na neki windows računar suse studio imagewriter i zapišeš putem imagewritera na winu na usb. Onda radi. Sve drugo meni nije delovalo.
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

simaco11 je napisao/la:"Searching for linux partitions" i izbaci grešku "Unable to create repository from url 'cd/?devices=/dev\sd1'"
Stisni dva-tri puta ok, next ili nešto slično. Istu poruku sam ja imao kod instalacije sa sticka i svejedno je dobro instaliralo.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
SuSe

Post Postao/la SuSe »

Ja sam preko win32diskimager stavio na USB, odavno, ni u snu, više ne koristim unetbootin.
simaco11
Kontakt:

Hvala svima..samo sam ponovio postupak prženja usb-a preko unetbootin-a i proradilo je. Međutim opet ogroman problem,odradio sve lepo twikovanje nakon instalacije,drivere,updejte i restartujem ga i kad se startuje izađe samo zamrljan ekran u svim bojama..

stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Nisu legli drajveri od grafičke.
Moraš "poništiti" korak dodavanja nvidia drajvera.

Ali za početak, probaj još jednom updejtat.
Stisni CTRL + ALT + F1 i ući ćeš u terminal. Pa onda

Kod: Označi sve

sudo zypper dup
I probaj restartati.

Ako gornji korak ne pomogne, onda ponovno uđeš u terminal (CTRL+ALT+F2) pa se prebaciš u root korisnika: Pokreneš yast (izgleda isto kao i GUI yast - samo ružnije ;) )

yast
i odinstaliraš sve pakete iz nvidia repozitorija i izbrišeš taj repozitorij. Pa opet dup-aš

sudo zypper dup
Odgovori