Kako izgleda vaš desktop
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Kako izgleda vaš desktop
Where there is a gui there's a way.
Pepa Pig?
Da, to je glavna mapa za sve crtiće, lako dostupna klincima.
Kaj ti ne voliš Pepu?
Pepa je zakon.
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Danas je milina imati klince. Ja sam Štrumpfove, Graškograd, Snoopya i Garfielda "skidao" na VHS. 
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
I ja za stariju. Zanimljivo je da sam neke crtiće snimljena na VHS s TV-a, digitalizirao i upće ne izgledaju loše, zapravo bolje no mnogi prekompresirani crtići na internetu.Vl@do je napisao/la:Danas je milina imati klince. Ja sam Štrumpfove, Graškograd, Snoopya i Garfielda "skidao" na VHS.
- zagortenay
A vidi interesantno je to što to i nije baš tačno.Kde je nevjerovatno fleksibilan kad je u pitanju manipuliranje tvog setupa.Kad je u pitanju pravljenje tema onda je to druga priča.Pričao sam sa half-leftom na deviantu i pravi je pain in the ass praviti teme za kde.Glavni je problem sa tekstom na panelu!Ne možeš mijenjati boju onako kako bi želio i to te onda strašni limitira.U css-u je to prava milina.Ali evo s obzirom da je 4.11 izaša i navodno je LTS mislim da bih mogao nešto napraviti.Teško je preći sa komforta css-a na kdestefan je napisao/la:Zagore, a stvarno je vrijeme da nam malo Plasmu ušminkaš...
Slovi kao najfleksibilniji DE, tu biš mogao u potpunosti iscrpiti svoj talent...
No pain,no pain!
- holden
- Spol: M
Zato ja kažem, pređi ti lepo na Xfce, pa odradi jednu bruka dobru temu (nisam još video ružne, iskreno, a pratio sam tvoj rad još dok uopšte nisam bio registrovn na LZS), pa da pređem polako nazat, stabilnije je od Gnome 100x.
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
- zagortenay
Pa ne znam ili ću preći na kde ili xfce.Sad mi nešto kde više mami pošto je stigao 4.11.Jedino ne znam da li se može ovaj 4.11 instalirati na linux mint?holden je napisao/la:Zato ja kažem, pređi ti lepo na Xfce, pa odradi jednu bruka dobru temu (nisam još video ružne, iskreno, a pratio sam tvoj rad još dok uopšte nisam bio registrovn na LZS), pa da pređem polako nazat, stabilnije je od Gnome 100x.
No pain,no pain!
ko ti šta smi?
Nisam baš isprobavao razvijanje plasmoida ili tema za plasmu... ali dosta radim sa Qt-om i nešto prčkam sa QML-om.zagortenay je napisao/la:A vidi interesantno je to što to i nije baš tačno.Kde je nevjerovatno fleksibilan kad je u pitanju manipuliranje tvog setupa.Kad je u pitanju pravljenje tema onda je to druga priča.Pričao sam sa half-leftom na deviantu i pravi je pain in the ass praviti teme za kde.Glavni je problem sa tekstom na panelu!Ne možeš mijenjati boju onako kako bi želio i to te onda strašni limitira.U css-u je to prava milina.Ali evo s obzirom da je 4.11 izaša i navodno je LTS mislim da bih mogao nešto napraviti.Teško je preći sa komforta css-a na kde
I to je sve pogonjeno preko CSS-a! Nekako sam bio uvjeren da je raditi Plasma teme i widgete u biti JS (QML) + CSS.
BTW, Plasmate je alat (zapravo cijeli Studio) za izradu Plasma widgeta, tema i svega i svačega vezano uz Plasmu.
http://dot.kde.org/2013/03/05/plasmate- ... spaces-sdk
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.