čavrljanje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: čavrljanje

Post Postao/la Lutherus »

Links ti prošle godine od 3 mjeseca više ne uvozi ništa od robe osim dijelove za Tomekove Skyline :D
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

max360se je napisao/la:
Heisenberg je napisao/la: Links u Rijeci ima stručne radnike.
Not really.... nope...
Sad me zanima obrazloženje. Konkretan primjer. I jedan i drugi. Ne u smislu prepirke, nego me baš zanima po čemu je neki trgovac vama stručan, a po čemu nije. Navedite iskustvo.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Heisenberg

Post Postao/la Heisenberg »

Pa evo u mom slucaju. Kad me je nesto zanimalo, lijepo mi je osoba odgovorila, bez ikakvog prepucavanja. Nisam isao u duboke razgovore, nego samo ono sto me je zanimalo. No hard feelings.
Neznam za druge.
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
Lutherus

Evo recimo stručan trgovac se razumije u robu koju prodaje a ne da blebeće ono kaj piše u katalogu.
max360se
Spol: M

Post Postao/la max360se »

Evo, znam naručiti preko telefona i tako jednom sam naručivao konfu za kućni server, ugl uzeo sam RAM od 1600MHz jer je sabirnica na matičnoj 800MHz, oni meni nude 1333MHz RAM.

Bilo još još toga ali ovo sam zapamtio.

S druge strane napajanje su mi drugo preporučili jer je serija koju sam uzima bila loša. To su znali jer su imali puno povrata.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Heisenberg

Post Postao/la Heisenberg »

Lutherus je napisao/la:Evo recimo stručan trgovac se razumije u robu koju prodaje a ne da blebeće ono kaj piše u katalogu.
Konkretno u mom primjeru. Trebao mi je router koji bi nadostukao na postojeci iskonov kako bi imao wifi doma, za sve uredaje, bez pppoe. Trgovac mi je preporucio proizvod, detaljno pokazao i pomogao, te je ostao mail u slucaju nekakvih komplikacija. Za druge prodavaonice nisam siguran, ali u mojem slucaju Links je imao dobrog prodavača, neznam za ostalo osoblje.
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Lutherus je napisao/la:Evo recimo stručan trgovac se razumije u robu koju prodaje a ne da blebeće ono kaj piše u katalogu.
Slažem se. Međutim, ja sam radio kao trgovac i za neke stvari jednostavno nisam imao iskustva iz prve ruke, pa u tom slučaju moram pogledati specifikacije i prema tome ponuditi kupcu taj artikl ili neki drugi. Također, za stvari koje sam imao u malom prstu znao sam dobiti usmene pohvale kupaca nakon objašnjenja i kratkih tutorijala (recimo kako spojiti router, ugraditi mrežne kartice i osmisliti kućni LAN). Ima svega i svačega. Trgovac ne može znati svaki detalj svakog proizvoda. Ali mora imati neke osnove i općenito znanje što, slažem se, mnogi nemaju.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Lutherus

Evo recimo kad odem u trgovinu autodijelovima pa ostanem unutra 3 sata da liku uopće objasnim kak mjenjač funkcionira ili kad odem u autoservis pa nađem tisuću propusta koje su napravili. Zato više volim kad određene stvari prodaju stručne osobe. Links u Varaždinu je ok, oba dečka znaju samo jedan malo previše propagira windowsa a drugi fedoru pa imaju flame war na pultu.
Slamd64

Post Postao/la Slamd64 »

Ja kad sam nadogradjivao racunar prije 3 godine htjedoh uzeti kuciste Chieftec Dragoon. Hvatam se za novcanik kad prodavac kaze to je samo za izloga nije na prodaju. Nudi mi nesto deseto ja hladno izadjem. Nakon 2 godine opet dolazim taj vise tu ne radi a tu je dosao jedan poznanik inace je bio segrt u rtv servisu. Malo je bio izgubljen u pocetku ali je u svakom pogledu bolji od svog prethodnika.
Lutherus

E to je bilo kvalitetno kučište. 12 kila čelika!
Zaključano