čavrljanje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

eloop

Re: čavrljanje

Post Postao/la eloop »

Ja bih pogledao kondenzatore koji su u istoj grupi kao ovi sto su pukli, obicno se moze poznati jer su uglavnom slicni, blizu su jedan drugog, cesto i vezani paralelno.
Sad sto me kopka je zasto je doslo do pucanja, mogu oni trpiti i malo veci napon od nazivnog a i zasto bi na njemu bio veci napon od nazivnog, zasto uopste pregrijaju. :/
"Simplicity is prerequisite for reliability." Edsger W. Dijkstra
Orangina
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la Orangina »

Dok sam radio kao RTV mehanicar i popravljao stare televizore sa katodnim cijevima, obicno sam mjenjao sve kondenzatore u "krugu" tj, sve koji su npr bili u mreznom dijelu. Kondenzatori se mjenjaju preventivno, cim primjetis da se malo napuhao, odma van i njega injegove pratece. Jer se ne isplati riskirati veci kvar zbog manje od 20ak kuna i nesto vremena i truda ulozenog u izmjenu
Udarac nogom u guzicu vrijedi 1000 rijeci.
domi

Post Postao/la domi »

http://www.tportal.hr/scitech/tehno/239 ... enata.html
http://www.rep.hr/vijesti/internet/elek ... cije/5310/
Član uprave tvrtke Darko Topolko rekao je kako su koristili PHP, PostgreSQL, Apache i besplatni operativni sustav CentOS baziran na Linuxu.
Regos koristi Linux!
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Index strikes again! :facepalm
http://www.index.hr/vijesti/clanak/obil ... 59321.aspx
Peruća :nee i to na 4 mista ista greška! :facepalm
Zadnja izmjena: Cooleech, dana/u 27 sij 2013, 10:18, ukupno mijenjano 1 put.
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Heisenberg

Post Postao/la Heisenberg »

domi je napisao/la:http://www.tportal.hr/scitech/tehno/239 ... enata.html
http://www.rep.hr/vijesti/internet/elek ... cije/5310/
Član uprave tvrtke Darko Topolko rekao je kako su koristili PHP, PostgreSQL, Apache i besplatni operativni sustav CentOS baziran na Linuxu.
Regos koristi Linux!
::bravo ::bravo
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
dupin

Post Postao/la dupin »

Cooleech je napisao/la: Peruća :nee i to na 4 mista ista greška! :facepalm
Znači da nije slučajno.Ovo pokazuje nepoznavanje vlastitog jezika,ali i računala.Ako već ne znaš pravopis,uključi u računalu provjeru pravopisa. :thumbs_down sbatine

Možda ne zapošljavaju lektore? szbunjen
Nema veće religije od istine!
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

dupin je napisao/la:
Cooleech je napisao/la: Peruća :nee i to na 4 mista ista greška! :facepalm
Znači da nije slučajno.Ovo pokazuje nepoznavanje vlastitog jezika,ali i računala.Ako već ne znaš pravopis,uključi u računalu provjeru pravopisa. :thumbs_down sbatine

Možda ne zapošljavaju lektore? szbunjen
Mi imamo bolju pripremu članaka od svih portala dnevnih novina. ::bravo A nemamo ni lipe prihoda.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Medojedni jazavac
Kontakt:

Post Postao/la Medojedni jazavac »

Vl@do je napisao/la: Mi imamo bolju pripremu članaka od svih portala dnevnih novina. ::bravo A nemamo ni lipe prihoda.
Snaga zajednice i slobodnih ljudi!
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
Cooleech
Moderator

Medojedni jazavac je napisao/la:
Vl@do je napisao/la: Mi imamo bolju pripremu članaka od svih portala dnevnih novina. ::bravo A nemamo ni lipe prihoda.
Snaga zajednice i slobodnih ljudi!
:thumbs ::bravo
A gledaj sad - ispravili su naslov, ali ne i tekst! :nee :facepalm
Ali to nije sve! Upišite u googleu "brana peruća" :facepalm očito se ne mogu dogovorit jel' ide č ili ć :facepalm
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Cooleech
Moderator

Ali ima tu još bisera. Evo wikipedija što veli:
"Molio bih objašnjenje zašto je mijenjan naziv Peruča u Peruća ako nije greda (č = ć). Koji je povod za to mijenjanje naziva jer sam vidio jednu omašku "bolji naziv" koju si napisao kad si mijenjao neki od naziva članaka.--Dome (razgovor) 17:33, 2. rujna 2009. (CEST)"
(―)

Nije omaška (nehotična pogreška, nešto što je učinjeno bez namjere, u brzini, slučajno), nego tako kaže Hrvatska enciklopedija (LZMK), svezak 2, str. 298 - brana Peruća, Opća i nacionalna enciklopedija, svezak 3, str. 160 - Peruća, ista enciklopedija- svezak 16, str. 31 - Perućko jezero, i na kraju stranice Hrvatske elektroprivrede - HE Peruća. U narodu se govori i agacija i gamilica umjesto akacija i kamilica, ali imena članaka u enciklopediji mogu biti samo ona službena. SpeedyGonsales 18:02, 2. rujna 2009. (CEST)"
Nije ni čudo da se ne zna što pisat. :nee
Zaključano