čavrljanje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: čavrljanje

Post Postao/la Lutherus »

U Kauflandu cikla na akciji.
Heisenberg

Post Postao/la Heisenberg »

Cooleech je napisao/la:Jutros, s daljinskim u ruci, sin (11) mi naleti na jedan kanal sa ovim zvukom

i prokomentira: "Gee, someone swears a lot!" rofl
rofl rofl
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
eloop

Post Postao/la eloop »

Vracam se kuci posle par sedmica i na desktop masini, gdje je Arch kojeg je buraz redovno updato, nema vise eth0 vec enp2s0 interface. wtf o.O
"Simplicity is prerequisite for reliability." Edsger W. Dijkstra
Vl@do
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Laganim usisavanjem štakorovog gnijezda spuštena temperatura sa 78 na 55,2 °C. i manje, uz isti režim rada i uptime.
Temp.jpeg
(2.15 KiB) Preuzeto 349 puta.
Još uvijek ne vjerujem svojim očima. Za 20 stupnjeva skinuo temperaturu bez Lupoceta.
Zadnja izmjena: Vl@do, dana/u 26 sij 2013, 21:47, ukupno mijenjano 1 put.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Staromodan

Post Postao/la Staromodan »

U zadnje vrijeme stalno neka sranja i loše vijesti.
Vl@do
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Staromodan je napisao/la:U zadnje vrijeme stalno neka sranja i loše vijesti.
? Gdje, što... szbunjen
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Slamd64

Post Postao/la Slamd64 »

eloop je napisao/la:Vracam se kuci posle par sedmica i na desktop masini, gdje je Arch kojeg je buraz redovno updato, nema vise eth0 vec enp2s0 interface. wtf o.O
Znam, i kod mene je računar bio u haosu dok sam dijelio sa sestrom, na kraju sam njoj dao.
Koliko puta mi je nešto važno obrisala :D
Evo napuhali se kondenzatori na matičnoj usbovi neće da rade dok se ne restartuje par puta. Riknuli su baš blizu 24pin konektora, a tu i jeste najveće opterećenje nadam se samo da su ta 2,
Možda su i ostali krepali iako su ta 2 očigledno napuhana (ostali svi ravni). Možda je do fusha od napajanja, sad sam stavio fortrona jer sam mislio da je do toga, a primjetio sam da je ova 20 pinska, a ta 4 "viška" bi trebala pogoniti diskretnu grafu koju ja nemam :D
N je razloga, a nema druge nego uzeti lemilicu, nove capse i traku za skidanje lema, ili odnijeti elektroničaru.
Zadnja izmjena: Slamd64, dana/u 26 sij 2013, 17:56, ukupno mijenjano 1 put.
Staromodan

Post Postao/la Staromodan »

Pa i što se tiče lin.
Hm, možda mi se samo tako čini.
Možda bih trebao staviti kapu od alufolije na glavu.
eloop

Post Postao/la eloop »

@Slamd64
Ma nije do brata, naso sam ovo u dmesg:

Kod: Označi sve

[    7.011819] systemd-udevd[172]: renamed network interface eth0 to enp2s0
Kasnije ubacim neku USB wireless mreznu i dobijem isto

Kod: Označi sve

[23004.364805] systemd-udevd[27164]: renamed network interface wlan0 to wlp0s29f7u2
<3

A za kondenzatore promijeni sto prije. Kada su pukla kod mene 3 na nVdia 8600gt sve je radilo u virtualnoj konzoli a X se nije htio startat nikako. Pretrazim neku staru elektroniku al' nisam mogao naci one koji su mi trebali, sva tri su bili 1500uF i 6.3V, pa stavim najblize sto sam nasao od 1000uF.
Tada nekako podignem X server al' glxgears smrzne cijeli comp za nekih 10s. Tako da sam prebacio sve na software rendering dok ne nadem odgovarajuce, kad dode jaran sa nekom pokvarenom 8500gt koja je imala skoro iste dijelove, samo ovi sto su kod mene pukli su bili polimerni a na ovi 8500gt obicni elektrolitski kondenzatori. Nije da ono smeta samo su polimerni kvalititniji. I sad lijepo radi sve kao i prije, samo sam i dalje skeptican, promijenicu je prvom prilikom.

I sestra ti sigurno nije kriva, nece ona petljat sa tim. :P
"Simplicity is prerequisite for reliability." Edsger W. Dijkstra
Slamd64

Post Postao/la Slamd64 »

Ma krivim je samo za izgubljene podatke. Ovo ostalo se salim. Moram je još naučiti da koristi terminal bar osnovne komande :D
Zanimljivo, ja sam redovito radio update i nije mi se to desilo, ali makar su nazivi pro 8-)
Kod mene biće da su elektrolitski, ost, 1000uF, 10V, našao sam na badcaps da su to jedni od najlosijih kondenzatora, nista valja to što prije popraviti. Super da si to riješio. I ja sam skeptičan kad obavim neku popravku naročito s lemilicom :D
Zaključano