freeOpen.net / Aquaticy

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Abzeenth
Site Admin

Re: freeOpen.net

Post Postao/la Abzeenth »

Evo, opet ja. Znam da će sad ispasti da ti "popujem" i pametujem, ali mi je iz nekog razloga žao da ovaj projekt propadne, pa ću dati svoje mišljenje i par savjeta koje, naravno, ne moraš prihvatiti ako ti se ne sviđaju. :)

U osnovi se slažem s iwebom - dizajn je problem i na tome treba najviše poraditi. Vjerujem da svi ostali aspekti stranice funkcioniraju kako treba, i sad je jedino što preostaje vizualno privlačenje (novih) korisnika. To se postiže ulaganjem mnogo truda upravo u početnu stranicu - ako ona loše izgleda, korisnik će vrlo lako pretpostaviti i da je ostatak stranice loš.

Dakle, počnimo od vrha. Malo povećaj header traku i pretvori ju u pravi navigation bar. Inspiraciju za to, kao i za sve ostale elemente dizajna možeš pronaći na ovoj izvrsnoj stranici: http://www.smileycat.com/design_elements/navigation/

Smanji taj preveliki search box u headeru i pomakni ga skroz udesno. Ove linkove što su sad zbijeni desno (login, create an account, general features...) stavi u header i uklopi u navigaciju, između search boxa (koji će biti desno) i logotipa stranice (koji može ostati lijevo gdje je i sad). Tako si oslobađaš prostor na desnoj strani i dobivaš cijelu površinu za ostatak sadržaja, koji možeš centrirati ili rasporediti u nekoj relativno simetričnoj hijerarhiji.

Ikone su definitivno prevelike, tu se opet slažem s iwebom. Mogu ostati te iste, samo ih malo smanji i drugačije rasporedi. Taj boldani paragraf teksta u kojem je opisana bit cijele stranice nije loša ideja, ali je loše izveden - izgleda kao zbijeni wall of text koji ljudi baš i neće rado čitati. Zato ga razbij u action words - jasne, jednostavne i kratke poruke (mogu ali ne moraju imati i pripadajuće ilustracije). Takvo što možeš vidjeti na stranicama bilo kojeg novijeg startupa, valjda si vidio neke. Ovo je samo jedan primjer kako bi to moglo izgledati: https://i.minus.com/ibl4nSpGCwLX1z.jpg

Eto, toliko od mene (zasad). :D
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

Samo ti pametuj :) ali meni to puno znači :)
Naslovna stranica je zaista problem, ali kako sklopiti ideju i funkcionalnost. Dakle ostaviti mogućnost pretrage tekstova objava itd unutar freeopen.net-a a dobiti na estetici.
Heder ... uh, pa on je potpuno funkcionalan za registrovanog korisnika. A uzan je iz razloga da bi bilo više prostora na stranici (bilo je zamerki da je i ovo preširoko). Razmišljam, da u potpunosti na naslovnoj strani izbacim u hederu polje za pretragu i da polje stavim u centar stranice (nešto poput googlea), a u heder da stavim samo meni koji će se baviti freeopen.net-om (funkcijama, pravilnikom itd)
Dopada mi se ideja da razbijem onaj paragraf po sistemu kako si navela :)
Hvala za ideje :) Ukoliko se još nečega setiš, javi.
Unutrašnje stranice mislim da su ok, pogotovo sa ovim novim dodacima, koji su im povećali maksimalno funkcionalnost i kretanje kroz mrežu (trenutno postoji više idejnih rešenja i kroz par dana bi sve trebalo da bude uređeno kako treba).
iweb
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la iweb »

Pretragu nemoj stavljati u središte stranice, već ju nekako učini dijelom navbara. Kod starijih verzija Anchor CMS-a (mislim 0.4 ili tako nešto), u default temi je bila samo search ikona, a ako se na nju kliknulo, otvarala je searchbar iznad navbara. Možda da tako nešto probaš? :pogled_dolje
gMajstor

Par screenshotova unutrašnjih stranica tj preciznije par home stranica i par stranica profila
slika Home (ActiveWall) - video

slika MyPanel

slika Home (ActiveWall) - Opis distribucije

slika Home (ActiveWall - Opis blog

slika Profilna stranica - opis distribucije

slika Profilna stranica sa uređenim bilbordom

slika Profilna stranica - popis opisanih distribucija

slika Home (ActiveWall) - polje za unos opisa distribucije

slika Home (ActiveWall) - polje za unos videa sa YouTube
gMajstor

Ovde je spisak promena, koje beta4 donosi:
- Jedinstveni profil (nema više podela na User i ActiveUser profile)
- Lakše povezivanje između korisnika
- Mogućnost praćenja drugog korisnika tj njegovog profila (Follow)
- Dva funkcionalna ActiveWall-a (jedan za profile koje pratimo drugi za profile priijatelja)
- Home ActiveWall - nove objave korisnika kojih pratimo
- Friends ActiveWall - prikazuje šta su naši prijatelji komentarisali
- Preporučivanje sadržaja koji su zanimljivi vašim prijateljima
- Lakši unos sadržaja (tekst, video ... )
- Omogućen unos sadržaja (tekst, video ... ) direktno na ActiveWall-u
- Pregled komentara sadržaja na ActiveWall stranicama
- Komentarisanje sadržaja bez napuštanja ActiveWall stranica
- Pregled sadržaja koji su uneli korisnici, bez napuštanja njihovog profila
- MyPanel sa novim funkcionalnijim rasporedom
- Favorite User lista
- Unapređen izgled stranica profila
- Omogućeno komentarisanje sopstvenog sadržaja
- Omogućeno dodavanje svog profila u listu prijatelja
- Omogućeno da Friends ActiveWall prikazuje koji sadržaj ste komentarisali
- Svi mogu dodavati sadržaj (Distribucije, Applikacije, Video, Blog i Najave)
- Pojednostavljeno kretanje kroz sadržaj
- Promenjena naslovna strana (za neregistrovane)
- Dodato uočljivije Follow dugme
- Klik na Logo u hederu automatski vraća na Home stranicu
gMajstor

Potrebna ideja, kako promovisati mrežu.
Šta bi ste vi učinili i na koji način bi ste to učinili?
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

To ovisi o tome tko ti je ciljana skupina. Ad hoc, treba ti reklama na relevantnim portalima na kojima je ciljana publika. To možeš pojačati sa nekakvom nagradnjačom. Dodatno, jako dobro za reklamu: smisli neki projekt kojim će se baviti freeopen.net, po mogućnosti društveno korisan (u kontekstu smisla stranice), te sa time odi na radio i tv. Radio student i slični, te dobro jutro hrvatska će ti sigurno o tome dati prostor. Drugi portal iće ti opet imati neki vrag, a ako uspiješ doći u časopise tipa mreža/bug/pcchip nemaš frke.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
gMajstor

Kako vam se sad čini izgled i funkcionalnost? Zaista mi je bitno, pa ako bi ste mogli iskeno da odgovorite.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Iskreno, nemam pojma jer da bih pristupio sadržaju moram se registrirati, a imam osobnu odbojnost prema stranicama koje rade po tom sistemu.. da si napravio recimo 20-ak accova za testere i podijelio ih zainteresiranim. članovima LZS-a mislim da bi imao veći odaziv i više povratnih informacija.. na kraju, ti testeri bi danas sutra lako napravili svoje profile ako im se stvar svidi ;)
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
zole052

Post Postao/la zole052 »

Bertone je napisao/la:Iskreno, nemam pojma jer da bih pristupio sadržaju moram se registrirati, a imam osobnu odbojnost prema stranicama koje rade po tom sistemu.. da si napravio recimo 20-ak accova za testere i podijelio ih zainteresiranim. članovima LZS-a mislim da bi imao veći odaziv i više povratnih informacija.. na kraju, ti testeri bi danas sutra lako napravili svoje profile ako im se stvar svidi ;)
tocno to je mene odbilo odmah na pocetku...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Odgovori