Ubuntu 12.10
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Ubuntu 12.10
lipo me Luth nasmijao sa Amazuntuom 
sta nije to malo glupa izjava... linux produzi vjek trajanja komopjutera ali sa xfce-om ili lxde-om... niti kde niti gnome shell niti unity isu za starija racunala... jesu ali nece raditi bas zivahnostefan je napisao/la:Onda, kakav je taj 12.10?
Ne pratim baš Ubuntu, ali pročitao sam review koji nije baš pre-pozitivan. Kakav je opći dojam?
No, the real problem is that Ubuntu is just slower than I expect a Linux distribution to be on older, slower hardware. I'm sure it will be fine on newer, faster PCs, but one of the things I've always liked about Linux is how it's let me extend the lifespan of my PCs for years more than Windows or Mac OS X would. That's just not the case with Ubuntu 12.10.
a ubuntu onako, live zavrtio, ima problema sa efektima na mojoj intelici ali standardno treba pocekati neko vrijeme da se sve ustabili kao i na svakoj drugoj distri...
a sto se brzine tice unity je malo brzi, ne znacajno ali je... kao sto sam jedan tekst citao ubuntu bi trebo napraviti isto sto i ondaroid sa ovim novim 4.1 ili koji je vec... znaci pustiti sve sa strane i barem pola godine se usmjeriti samo na unity da ga dovedu do nekog kvazi savrsenstva pa makar i radili velike promjene (recimo da napokon compiz nekako izbace
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Ubuntu 12.10 Review - Linux Distro Reviews
http://www.youtube.com/watch?v=aTuoFDQXH2Y
http://www.youtube.com/watch?v=aTuoFDQXH2Y
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
http://www.markshuttleworth.com/archives/1207

inače me baš ne interesira kaj rade, i nek im je sa srećom, al mi ovakve stvari dignu živac. ~70% do ~90% leechaju, a ostatak zatvaraju
Ubuntu set the standard for transparency...

inače me baš ne interesira kaj rade, i nek im je sa srećom, al mi ovakve stvari dignu živac. ~70% do ~90% leechaju, a ostatak zatvaraju
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Instalacija izuzetno brza. Nije prepoznao ATI grafičku niti ponudio ikakav vlasnički driver. Nisam zadovoljan. Često se po netu spominju problemi s nvidia i ati vlasničkim softwareom. Čekam razvoj dogođaja. I da se pospu pepelom.
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
Instalacija fglrx drivera uspješno izvršena - al sam trebao napraviti downgrade xservera.
Primijetio sam da postoji i repozitorij za instalaciju legacy verzije drivera, koja isto navodno radi.
sudo add-apt-repository ppa:makson96/fglrx
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install fglrx-legacy
Primijetio sam da postoji i repozitorij za instalaciju legacy verzije drivera, koja isto navodno radi.
sudo add-apt-repository ppa:makson96/fglrx
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install fglrx-legacy
-
gMajstor
Opet ti drajveri ... jooooooooj ... upravo to me najvise i iritira u Ubuntuu (kao i kod vecine distribucija)
generalno, sa vlasničkim driverima za grafičke, je problem to što nisu baš ažurni...izađe novi X, oni ne updateaju drivere koji više ne rade s tim X-om...
je*o to, koristite slobodne drivere
možda će vam performanse bit mrvicu slabije, ali sigurno izbjegavate zahebanciju koja dolazi sa updateom X-a 
je*o to, koristite slobodne drivere
-
gMajstor
Samo sto se sa slobodnim driverima laptopovi greju kao sporeti. A baterija traje uzasno kratko. Plus toga, mi smo te graficke kupili, pa je red da nam isporuce i driuvere kako bi uredno radili. Eto.