Problemi i nedostaci GNU/Linuxa

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

nicky
Site Admin
Spol: Ž

Re: Problemi i nedostaci GNU/Linuxa

Post Postao/la nicky »

charuga je napisao/la: a linux ima problema vise nego windowsi .
Ovisi iz kojeg kuta gledaš.
Ako znaš koje su mane, možeš ih učinkovito zaobići. Npr. ako znam da mi treba web kamera, sigurno neću kupiti kameru bez da provjerim da li radi na linuxu. To se tebi čini kao mana, meni ne. Ima dovoljno hardvera koji dobro radi sa linuxom.

Moj osobni dojam je da windowsi imaju puno više problema nego linux, no ok ako ti misliš drugačije. Bilo bi dobro se iz rasprava izbaci subjektivno gledanje na stvari.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Upravo to. Ako znaš koj software želiš koristiti kupiš hardware kojeg taj software podržava. Baš kako kaže Nicky sa web kamerom. Isto je i sa ostalim.
max360se
Spol: M

Post Postao/la max360se »

I stvar je u tome sto los kod radi na Windowsima, a na Linuxu ne. Svako sra*je od koda tamo radi. Isto tako je i sa losim hardwareom. Pod Windowsima radi svako sr*nje od HW-a, s kojim se zezas da proradi, imad driver i programe i sve, ali to sr*** malo radi, pa onda dugo ne radi pa tako u krug. Po Linuxom se to nece dogoditi jer ce programeri rec: "Sto cemo se mi zezat pisat uopce driver za to, ako je sam HW los".
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Ne smeta mi subjektivno gledanje na stvari u ovakvim temama. Kako bi uopće i moglo biti objektivno? Međutim, smeta mi kad se u svakoj temi vezanoj uz Linux probleme počnu ubacivati Windowsi i usporedbe s njima. Istina, Windowse koristim sve manje i uopće me više nije briga za njihove prednosti i nedostatke. OK, treba pratiti što se događa, ali zašto se uvijek u ovakvim temama moraju pojaviti teze kako je Linux inferioran. Meni nije. Ima problema, ali na kojem OS-u ih nema ili ih nije bilo otkad postoje kompjuteri? Nekad manje, nekad više, ovisi o raznim varijablama i kombinacijama.

Dosadno je ovo više.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

drone je napisao/la:Dosadno je ovo više.
:thumbs
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
charuga
Spol: m

Post Postao/la charuga »

drone je napisao/la:Ne smeta mi subjektivno gledanje na stvari u ovakvim temama. Kako bi uopće i moglo biti objektivno? Međutim, smeta mi kad se u svakoj temi vezanoj uz Linux probleme počnu ubacivati Windowsi i usporedbe s njima. Istina, Windowse koristim sve manje i uopće me više nije briga za njihove prednosti i nedostatke. OK, treba pratiti što se događa, ali zašto se uvijek u ovakvim temama moraju pojaviti teze kako je Linux inferioran. Meni nije. Ima problema, ali na kojem OS-u ih nema ili ih nije bilo otkad postoje kompjuteri? Nekad manje, nekad više, ovisi o raznim varijablama i kombinacijama.

Dosadno je ovo više.
upravo zato sam i napisao onaj prvi post , uvijek neke usporedbe a tema uopce nije o tome.
Ima problema, ali na kojem OS-u ih nema ili ih nije bilo otkad postoje kompjuteri? Nekad manje, nekad više, ovisi o raznim varijablama i kombinacijama.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

vblazon je napisao/la:
drone je napisao/la:Dosadno je ovo više.

Ne znam kako vam se da samo...
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Naljutili se Lutherusa! :D - svaka mu čast na svim komentarima, potpuno se slažem s njim
Ajmo svi na pivo....
:predaja spiti
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

Osnovni nedostatak Linuxa uopste je pokretanje programa napravljenih za Windows i dok se to ne resi na kvalitetan nacin, nema tu neke diskusije. Wine i slicni dodaci za Linux delimicno resavaju problem, ali i dalje ostaje hrpa programa koji na Linuxu ne mogu da se pokrenu, a ne postoji cak ni alternativno resenje za Linux.
Naravno nama iskusnijim korisnicima, to ne pretstavlja prevelik problem, ali ljudima koji se prelaze sa W na L ... vidim po ljudima iz okoline. Sve je ok dok se ne pojavi potreba za nekim Windows programom a pogotovo igricom, i naprosto, ako ne moze da se instalira ispljuju Linux kao niko.
shicy

Post Postao/la shicy »

o jeb* ga ja, GNU/Linux NIJE Windows!!! I to ljudi moraju shvatit! To je osnovna stvar kod migracije na Linux! Bez toga nema smisla, jer će početnik samo kenjkat kako ne valja ovo, ne valja ono...ne radi mu Kol Of Djuti 1783840982....

ps. sorry na prvoj rečenici. malo sam živčan.
Zaključano