kad nisi har korzole052 je napisao/la:ja jos nisam do aur-a dosao... za sada sam sve nasao u sluzbenim repozitorijimakecerraj je napisao/la:Ja tek sada kroz Manjaro upoznajem malo kako Arch funkcioniše,i to je neverovatno. Pa ti ljudi su u AURu zapakovali sve što postoji hepte...
Par pitanja o Archu
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Medojedni jazavac
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Par pitanja o Archu
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
sta da budem har kor moram instalirati sve zivo i nezivoMedojedni jazavac je napisao/la:kad nisi har korzole052 je napisao/la:ja jos nisam do aur-a dosao... za sada sam sve nasao u sluzbenim repozitorijimakecerraj je napisao/la:Ja tek sada kroz Manjaro upoznajem malo kako Arch funkcioniše,i to je neverovatno. Pa ti ljudi su u AURu zapakovali sve što postoji hepte...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
bas sam trazio nesto sto nema u repoima da instaliram i nema google talk plugina i instaliro sam ga iz aura... akroz jednostavno...
kako se updateaju paketi tako instalirani?
kako se updateaju paketi tako instalirani?
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Jel i vas taj yaourt podsjeca na jogurt?
- drone
- Moderator
Utipkaj yaourt -Syyu kao obični korisnik (za razliku od pacmana gdje moraš biti root). Inače, s yaourtom možeš instalirati i pakete iz službenih repoa, ne moraš s pacmanom. Upotreba je gotovo identična.
@Suko yaourt je jogurt na francuskom
(ti to zoletu daješ hintove?)
@Suko yaourt je jogurt na francuskom
(ti to zoletu daješ hintove?)
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
je... toliko sa sam yoaurt napisao prvi put u terminalSuko je napisao/la:Jel i vas taj yaourt podsjeca na jogurt?
ma koristim ovaj pamac iz manjara, dobar mi ondrone je napisao/la:Utipkaj yaourt -Syyu kao obični korisnik (za razliku od pacmana gdje moraš biti root). Inače, s yaourtom možeš instalirati i pakete iz službenih repoa, ne moraš s pacmanom. Upotreba je gotovo identična.
e ako fale zavisnosti za nesto sto instaliras iz aura on to povlaci iz sluzbenih repozitorija ili kako... znas neki dobar tekst di je to objasnjeno kako so fukcioniraju ta dva repoa zajedno?
- drone
- Moderator
Meni pamac baš i nije nešto. Jedini GUI koji priznajem je Synaptic, a toga nema na Archu. Uostalom kad se navikneš terminal je bolji.zole052 je napisao/la:ma koristim ovaj pamac iz manjara, dobar mi ondrone je napisao/la:Utipkaj yaourt -Syyu kao obični korisnik (za razliku od pacmana gdje moraš biti root). Inače, s yaourtom možeš instalirati i pakete iz službenih repoa, ne moraš s pacmanom. Upotreba je gotovo identična.
e ako fale zavisnosti za nesto sto instaliras iz aura on to povlaci iz sluzbenih repozitorija ili kako... znas neki dobar tekst di je to objasnjeno kako so fukcioniraju ta dva repoa zajedno?
Da, yaourt je zamjena za pacman i normalno koristi službene repoe.
http://archlinux.fr/yaourt-en
https://wiki.archlinux.org/index.php/Yaourt
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2010-... Arch
2010-... Arch
pa sta... upises koji ti paket treba i kliknes da instalira... drugo ni ne treba raditidrone je napisao/la: Meni pamac baš i nije nešto. Jedini GUI koji priznajem je Synaptic, a toga nema na Archu. Uostalom kad se navikneš terminal je bolji.
a za terminal mozda se naucim... ah ponovo ucenje
budem proucio... hvaladrone je napisao/la:Da, yaourt je zamjena za pacman i normalno koristi službene repoe.
http://archlinux.fr/yaourt-en
https://wiki.archlinux.org/index.php/Yaourt
e sada jel yaoutr povlaci iz sluzbenih arch repoa ili iz manjarovih koje imam namjestene?